Reka ljubezni 4
Začela se je 4. sezona Reke ljubezni in so že takoj začeli z zgodbami, ki so povsem nerealne.
Prva traparija: Irena v Vulkančku zaloti Roka in Valentino. Ko pride Rok domov, mu spakira cote in mu reče, naj se pobere. Zdaj pa mi ni čisto jasno, kako lahko ona, ki biva v tuji hiši, vrže čez prag lastnika hiše? Ali ne bi bilo bolj realno, če bi sama spokala? In Rok kot polit cucek se seveda pokori in gre spat v Vulkančka.
Druga traparija: po vseh zdrahah in kregih in priznavanjih in nepriznavanjih očetovstva se Rok skesano odloči, da bo celotno hišo in še delavnico zraven prepisal na polsestro Petro. Halo? Kateri realen in normalen človek bi naredil kaj takega in zakaj?! Petri pripada zapuščina po očetu in smrti polbrata Blaža v enakem deležu kot Roku. V reali bi vsak “Rok” razmišljal tudi o svojem sinu (in partnerki), ki bi mu odvzel dediščino in nikoli ne bi naredil take blesarije!
Tole dvoje se mi res zdi adijo pamet.
se strinjam…
ampak še bolj mi je grozno, da so roka spečali ravno s to Valentino – ta je tako Ireni speljala oba tipa – najprej Jana in zdaj še Roka. če so že hotli varanje spet dat notri, ker to je njihov edini možni zaplet, ki so se ga sposobni spomniti, bi vsaj drugo babo najdli, ne pa spet to Valentino.
Strinjam se z avtorico, ki je dobro opisala vse bizarne tipično neslovenske koncepte nove sezone:
– to, da gre iz svoje hiše Rok zaradi “varanja”- nekaj nedolžnih poljubov in ne Irena, ki ga je že v preteklosti zares prevarala
– da pa bo Rok prepisal hišo na polsestro, katere od začetka sploh ni hotel videt in ji verjet, pa da ima tudi svojo družino za katero mora poskrbeti-je pa sploh ta najbolj neslovenska varianta.
Na živce mi grejo pa vsak dan bolj Medvedovi in Sonja, ki ima v tej sezoni očitno najbolj nehvaležno in zateženo vlogo, poleg Irene seveda.
Tudi Angelca se je preveč “umirila” in ni več tako zanimiva kot je bila s svojim špičastim jezikom in vedno novimi domislicami, da sta bili z nasprotno Terezo prav zanimiv tandem.
Še Marija je dolgočasno normalna, kar je sicer v sami zgodbi pozitivno, po drugi strani pa spet dolgčas.
Še najboljša sta Franc in Mojca, ko mu ona vedno skuha kako medlo presenečenje.
O firmi Lekič pa ne bi zgubljala besed, ker so se že sami tolk izgubili, da niti oni ne vejo, kdo koga preganja in zakaj.
Zdi se mi pa popolnoma nemogoče, da bi Majer ugrabil Helenco, ker je bil kljub vsemu zelo navezan na Valentino in tamalo. Skratka včasih…KRNEKI…
totalni poden. Prva sezona mi je bila všeč, potem pa adijo pamet. Zanič igralci, na daleč se vidi da so do besede napiflani. Vsaka duga beseda je “kaj” v tej sezoni pa še beseda “fak”. Zelo negledljivo.
Nisem ljubiteljica turških nadaljevank, ampak kako turški igralci svoja čustva realno prikažejo v igri. Ta naša žalost od igre se sploh ne more primerjati z njimi.
Kaj res premoremo same antipatične igralce v tej sloveniji ?
Meni je pa všeč. Sicer bi lahko skrajšali za minuto kakšno sesanje, gledanje v prazno ali odgovor Irene:)
Sonja in Bojan sta mi fenomenalna igralca.
To je prva nadaljevanka, ki jo gledam.
So absurdi kot npr bombe, ugrabitve ampak so tudi kakšni inserti, ki mi dajo misliti npr kdaj prijatelju povedati kaj veš in kdaj bolje, da ne.
Mogoče, res mogoče, prva sezona še kar.. potem je šlo rapidno navzdol. Gledala sem vse sezone, zadnjo bolj sem in tja. To sem sedaj pogledala, če se nemara ni zgodil kak čudež;).
O zapletih, zgodbi, dialogih še vedno nimajo pojma. Nekateri igralci so celo dobri,, večina jih ni niti povprečnih. Dvakrat, ali trikrat je bilo, a vedno do konca nekredibilno.
Iz čistega firbca bom sigirno sem in tja pogledala. Se mi pa zdi, da če zamudim 3-4 epizode, se nikjer nič ne pozna.
Scenarista sta še vedno ista, sem preverila včeraj. On je nek Hrvat in očitno Hrvatarji talajo svoje nepremičnine kar tako, komur koli, kdor pač pride mimo.
Ona pa tud ne vem, če je glih kaka prava Slovenka, ker tako krompirjevo solato ziher ni preplagirala od kake prave slovenske družine.
Spremljam pa tudi turške serije, kjer pa sem že naletela na take fjoskule, kot je tale od Roka, da bo hišo kljub svoji družini, kar celo prepisal na Petro, čeprav jo še zdaj bolj težko gleda.Verjetno pa scenaristka obožuje te kulturne razlike in jih vpleta v čisto kontra slovensko okolje.
Ne razumem, zakaj ne zamenjajo scenaristov?! Že lansko (tudi prejšnji dve sta bili bolj tako) sezono je bilo katastrofalno. Najbrž kje slišijo pritožbe, kritike? Jih to ne zanima? Nimajo nobenega interesa narediti dobro (ali vsaj precej boljšo) serijo? Zadnji dve sezoni je pogojno gledljivo.
[/quote]
Nekdo jim vse skupaj financira. Ne zanima jih potem, kakšno bo. Važno, da je plačano.
Liki so vedno bolj nezanimivi, slabi. Kolikor toliko sta še Sonja in Bojan, tudi njuna otroka. V prejšnjih sezonah so bili res fajn, najboljši (kot liki).Včasih so bili tako malo hecni, posrečeni Jože, Tomaž, tudi Angelca na svoj način. Irena je bila vedno bolj jokava, medla, Rok tudi brez veze. Brez Mojca bi komot šlo vse skozi, saj je bolj sama sebi namen. Tudi njen mož je en medel lik.
Za vse so so pisci krivi, ker nimajo pojma, kako se take stvari napišejo.
Niso le ti mašilo. Oni so obrobni liki, nepomembni. Mašilo je bolj recimo Mojca. Če ne vedo, kaj bi, potem ji privlečejo enega dedca, ali pa zrihtajo kakšno popolnoma nepomembno službo…..potem se okrog tega matra.
Petra in njena mama nista ne mašilo, ne obrobna lika, a sta slabi (tekst brez veze, nezanimiv).
Ne vem, kaj naj bi bilo bistvo te razpotegnjene lajne. Ali ljubezen med Rokom, Ireno in na sploh na Krki, ali kriminal v LJ….? Oboje je izjemno slabo prikazano.