Reklamacija – hladilnik
Hladilnik kupljen konec decembra 2010, bil originalno zapakiran v hiši staršev, ker stanovanje še ni bilo vseljivo. Priklopljen septembra 2012.
V začetku aprila 2015 se je začel glasno oglašati in nehal hladiti, poklicali smo pooblaščenega serviserja, ki je dejal, da ima hladilnik napihnjeno zadnjo steno, kar pomeni, da je prazen sistem in da je zadeva nepopravljiva. Dal mi je številko od reklamacijskega oddelka distributerja, kateri mi je po telefonu zatrdil, da se to pri tako nizki starosti hladilnika ne bi smelo zgoditi in da se bova dogovorila za menjavo aparata in minimalno doplačilo, naj mu pošljem račun in servisni nalog.
Po dobrem tednu mi gospod pošlje ponudbo, da ker aparat ni več v garanciji, mi ponuja nakup novega, ki stane 1200 EUR za doplačilo 800 EUR. Na to nikakor nisem pristala, saj se mi zdi strošek res visok. Gospodu sem tudi omenila, da sem govorila s serviserjem in da je zatrdil, da napaka ni na naši strani temveč gre za mehansko napako in da je nepopravljivo. Na reklamacijah mi je gospod zatrdil, da se vsak hladilnik da popravit in da lahko zaprosim za ponoven obisk serviserja, da oceni škodo, vendar da mi že sedaj pove, da bo servis stal več kot nakup novega aparata.
Naj omenim še, da sem pisala tudi na customer care podjetja, ki je izdelalo omenjeni hladilnik in nismo dosegli nobenega dogovora, saj so mi odgovorili “da jim je žal, da se mi je to zgodilo in da je ponudba distributerja odlična in da upajo, da bom še naprej zvesta uporabnica njihovih izdelkov”.
Brez hladilnika in zamrzovalnika sem že 1 mesec. Gre pa za višji cenovni razred, nad katerim sem izredno razočarana, bolj kot nad kvaliteto sem pa razočarana nad odnosom distributerja in podporo za stranke.
Ali obstaja kakršna koli rešitev za nastalo situacijo?
Hvala za odgovor.
Na proizvajalca (njihov customer care) sem se že obrnila in so napisali, “da jim je žal, da se mi je to zgodilo in da je ponudba distributerja odlična in da upajo, da bom še naprej zvesta uporabnica njihovih izdelkov”.
Gre pa za Liebherr. Na internetu ne najdem nič glede tega modela, sem pa opazila, da je kar nekaj nezadovoljnih kupcev in reklamacij…
je bil hladilnik za naš trg ali je bil po naročilu? KOntaktirala si Steelplast Kranj? Serviser katerega si mela na ogledu? pr nam goriški koncev je Ledek (če se ne motm Gruden Franko in Marko)… poskusi še njih povprašat če so meli s tem opravt – s tem tipm hladilnika
še nekaj…Liebherr nima 5 let garancije, ampak samo proti dokupu (original jo ma 2 leti)… koga si kontaktirala glede reklamacije? Liebherr ali tistga ki ti je prodal dodatno garancijo?