Reklamacija turističnega aranžmaja, plačanega na Kuponko.si
Pozdravljeni,
na vas se obračam za kakršen koli nasvet glede reklamacije, ki sva jo v avgustu lani podala na strani Kuponko.si.
V mesecu marcu 2014 sva preko omenjenega portala rezervirala in plačala kupon, ki je vseboval: “7 x NOČITEV za 2 osebi v apartmaju ali zasebni sobi z balkonom in skupno kuhinjo v Toskani z zajtrkom na kmečkem turizmu Il Sapito”. Isti dan sva pri italijanskem ponudniku storitev rezervirala termin v avgustu 2014. Misleč, da imava že v marcu dopust “pod streho”, sva lahko samo še načrtovala potovanje. Nakar naju ponudnica 3 DNI pred dopustom po mailu obvesti, da je v apartmaju počila cev in da ne razpolaga z nobenim drugim prostorom. Ponudila nama je drug termin, vendar ta opcija za naju ni prišla v poštev zaradi službenih obveznosti. Dogovorili smo se za povračilo kupnine. Na Kuponko.si in ponudniku sem podala reklamacijo in vlogo za povračilo kupnine. Na začetku so iz obeh strani prihajale obljube, da bo denar vrnjen v čim krajšem času.
Od takrat naprej se z možem boriva za denar in sva čedalje bolj pesimistična glede povračila.
Zanima me sledeče:
– ali obstajajo kakšni mehanizmi, ki pomagajo potrošniku tudi pravno (kontaktirala sem EPC – Evropski center za potrošnike, ki pa ni pristojen za pravno reševanje)
– ali Kuponko.si dejansko ni dolžen vračati ničesar, oz. ne odgovarja za nastalo situacijo
– ali je edina rešitev tožba na mednarodnem sodišču?
Tekom reklamacije sva večkrat kontaktirala Kuponko.si (večinoma govorila z ga. Jernejo T.), ki so me šokirali s svojo ignoranco in neodzivnostjo.. Torej ko prejmejo plačilo, je naročnik njihova zadnja briga. Možu so po telefonu celo rekli, da če bi hoteli, bi pospravili denar in jih najina težava ne bi več zanima (ironično, se je to dejansko zgodilo).
Ponudnika so kontaktirali z EPC-ja in s strani odvetnice, vendar brez odziva. Denar sicer obljubijo, vendar nakazila ni in ni.
Vsekakor je bila to zalo draga šola in najin prvi in zadnji tovrstni “skupinski” nakup. Upam, da sva zgolj izjema, drugače pa naj bo to v opozorilo tudi drugim.
Vnaprej se zahvaljujem za vsako pomoč in nasvet!
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.