Renault CAPTUR ali Hyundai KONA
Bom objavila še tukaj, ker me zanimajo tudi vaši nasveti:
Odločam se med Capturjem in Kono – osnovni bencinski model. Če kdo pozna ti dve znamki, bi bila hvaležna za nasvet. Najprej varnost: po EURO NCAP sta oba ocenjena s 5 zvezdicami. Vendar ima Captur samo 4 air bage, Kona jih ima 6.
Glede tehničnih podrobnosti: Captur ima 66KW / 90 KM, Kona pa ima 88KW/120 KM. Dolžina in višina avtov sta približno enaka. Pri Koni mi je všeč, da ima že osnovni model 6 prestav, medtem ko jih ima Capturjev osnovni model 5. Cena osnovnih modelov: Captur = 15.890 EUR, Kona = 14.990 + 400 (za barvo) = 15.390 EUR.
Kaj mi priporočate?
Oba imata vsak nekaj plusev in minusev. Je pa Hyundai s svojim malim SUV-jem popestril avtomobilski trg tega segmenta in je glede na Capturja bolj svež in tehnološko novejši. Medtem ko ima Kona nekaj več notranjega prostora pri potnikih in bolj učinkovit motor, ima Captur nekaj večji prtljažni prostor in nekaj manjšo povprečno porabo goriva. Osebno pa bi raje vzel Hyundaia, ker se je ta znamka v zadnjih letih izkazala po raziskavah neodvisnih inštitucij kot dokaj zanesljiva in z najmanj okvarami. To lahko potrdim tudi iz lastnih izkušenj, saj že pet let vozim Hyundai-a in sem z njim zelo zadovoljen (zelo dobro razmerje med ceno in kakovostjo).
Še za ilustracijo primerjava obeh znamk in modelov omenjenih vozil:
https://www.youtube.com/watch?v=VuBWuyKj34k
Pa uspešen nakup!