Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Renault Espace? Mnenja uporabnikov!

Renault Espace? Mnenja uporabnikov!

En lep pozdrav še 1x.Danes sem kar dejavna, ampak tale post je zadnji, ki sem ga danes odpla. ;))

Menjamo avto. Kupila bi enoprostorca ker v sedanjega karavana ne moremo pripet treh avtosedežev.
Obema je všeč Espace, drugi plan je tudi ford Galaxy.
Kaj bomo na koncu vzeli pa je seveda odvisno tudi in predvsem od financ in kaj za določen denar dobimo.
Včeraj sem malo “potipala” lastnika enega Espace-a, a se je tako hitro vmešal njegov šef, da naj kupiva nov avto, da renaulti ful pijejo, da so ma bla, bla, bla, govoril je kot strela brez prave osnove. Itak pa smo navajeni, da je pojedel pamet sveta in vemo, da s polni ritjo ni težko….saj veste kaj?

Skratka ne kupujemo novega avtomobila. Sedanjega karavana ( ford mondeo ) bi zamenjali za enoprostorca.

Imate kakšne izkušnje z Espace-om? So res hitro pokvarljivi in dragi avtomobili? zanimava se za disla s sedmimi sedeži.

Kaj bi predlagali vi?

Zanimajo me utemeljena mnenja, ki utegnejo pomagati pri odločitvi.

Hvala in lp.

Mi imamo ze 3. leta Espace 6 cilindrski, dizel. Po pravici povedano nismo zadovoljni, kljub temu pa bomo v kratkem verjeno narocili novega in spet Espace, s 4. celindri, ki naj bi bil baje manj kvarljiv.

Stvar je v tem, da se 6 cilindrski zelo kvarijo. Nasga smo imeli ravno na servisu, kjer so zamenjali 4 celindre in pumpo, kar je prislo 5.500 Eurov.

Oba s partnerjev sva visoka in tale Espace je namenjen predvsem ljudem male rasti. Mi smo naredili v avtu druzinsko 135.000 Km v treh letih. Vedno imava probleme z nogami, ker sedez je prekratek. Tudi vzglavniki so neudobni. Da ne govorim o GSM, ki je narejen tako smotano, da moras za vsako drzavo menjat CD in vsako leto moras kupit novega.

Zdaj pa se malo pozitivnega. Namrec iskali smo drug avto, ki bi odgovarjal nasim potrebam, pa je na koncu zmagal Espace, ker

– smo veliko na poti
– vedno imamo cel kup prtljage
– v avto lahko spravimo veliko ljudi
– avto je zelo primeren za campiranje, zadnja vrata naredijo fajn streho
– vozicka ni treba zlagat
– trikrat smo se preselili in pripeljali veliko omar…
– pa se v Franciji zivimo, kjer vidis tak avto za vsakim voglom
no ja, saj sploh ni toliko pozitivnega.

Ne verjamem, da v mondea ne spraviš tri avto sedeže. Nam jih uspe v focusa, resda na tesno, ampak je tu za en razred manjši avto kot mondeo.

Sicer pa priporočam, da pogledaš se ford s-max. So dobili mnogo pohval, češ da za svojo ceno mnogo nudijo.

Saj jih spravim. samo zapet jih pa ne morem. In res so natlačeni notri čisto na knap. Imamo pa dva jahača z naslonom in vzglavnikom Cybex in enega Romer-ja, ki je v sredini.
Otroka se tako v jahača spravita skozi že zapete pasove, ker drugrače ne gre niti slučajno. Probali pa smo že vse variante.

Tako pač je in kaj čmo?

Lp

Mi smo imeli oba. Meni je Espace veliko bolj všeč. Je precej bolj udoben.
Možu ni všeč in samo čaka, da ga zamenjamo. Pri porabi ni velikih razlik. Problemov z okvarami smo imeli pri Espasu precej manj.

Mi smo zlo doooolgo kupovali, ne vem kaj vse pregledali in na koncu sta ostala v igri s-max in espace – končno smo ga kupili. Pri lastnikih, ki jih poznamo, smo dobili same pozitivne informacije, imamo pa diesel 2.0, ki je bil prenovljen lanko leto mislim, in baje je za to mašino še težko rect, kolk je pokvarljiva. morš se pozanimat točn za tist letnik in mašino, ki jo kupuješ.
Je pa res prostoren, jaz zelo uživam v vožnji, pa mi je bil na začetku prevelik. Res, tisto gužvanje treh zicev v manjšem avtu je kar zamudno-no, mi imamo 3 otroke v 2,5 letih in se bomo še dolgo z otroškimi sedeži vozili.
Poraba 8.0 l/100 km.

Mi imamo Espace že 4 leta. Z njim smo zadovoljni. Večjih problemov z njim ni bilo (bistveno manj kot prej z Golfom). Motor je 2,2l Diesel. Poraba se giblje nekje okrog 8l (če imate dolge vožnje in niste dirkači bo pa še nižja).
Omenila si, da boste imeli 7 sedežev. Če jih ne potrebujete, vam jih osvetujem. Mi jih imamo, ker nas je malo več v družini, pa je za zadnjima sedežema “prtljažnika” za celih 30 cm (pa še Grand Espace je). Imamo kar težave ko gremo na morje :).
Slaba stran Espacov je tudi vstopanje v tretjo vrsto, ker nimajo drsnih vrat.

Drugače pa smo mi spravili dva otroška sedeža + jahač brez problema v navadnega Golfa.

Nas Espace ima vecjo porabo 10 l/100 km. Pri nas gremo v zadnjo vrsto kar cez prtljaznik, s tem da imamo v zadnji vrsti samo 2 sedeza.

New Report

Close