Renault Grand Scenic

Za: velikost, uporabniška prijaznost, izjemno oblikovanje potniškega prostora z vidika uporabnosti in tudi estetike, veliko možnosti za prilagajanje notranjega prostora (sedeži!), preprosto uporabljiva dva dodatna sedeža, dober motor (1,9 dCI), zvočno tesnjenje kabine, precej tehnoloških posladkov (izjemno uporabna brezkontaktna kartica, avtomatični brisalci, elektronska sklopka ipd.), servis na 30.000, zame najbolj inovativno in všečno notranje in zunanje oblikovanje.
Proti (v glavnem malenkosti): slabša kakovost končne obdelave, zlasti plastičnih delov in notranje opreme; preveč plastična notranjost; neergonomska (premajhna in preobčutljiva) desna stikalna ročica; nenatančen potovalni računalnik (Nemci očitno to obvladajo nekoliko bolje); nekoliko neposrečeno oblikovan podaljšan zadek, zlasti v primerjavi z navadnim Scenicom (je pa to verjetno bolj stvar osebnega okusa).
Alternativi: VW Touran (predvsem nekoliko boljše vozne lastnosti); morda ustrezna Toyota (mislim da Corolla Verso).
P.S.: Grand Scenica vozim tri mesece in sem napravil okrog 3500 km. Zaenkrat ga ne bi zamenjal za nič drugega. Zanj sem se odločil po dolgem in tehtnem premisleku, prebiranju vseh dosegljivih ocen (v časopisih in na spletu), pogledal sem si pa tudi nekatere možne alternative.