Renault in Peugeot
Hm, moja izkušnja je drugačna. Vozil sem Laguno prejšnje generacije dobrih šest let in 150.000 km (večkrat sem šel tudi na zelo dolge relacije). In edino, kar se mi je slabega v tem času zgodilo je bilo to, da mi je enkrat odpovedal elektronski vžig, enkrat pa mi je odpadel izpušni lonec. In to je vse.
Jst pa ne razumem zakaj nekateri kupujejo nemške avtomobile. Totalno so precenjeni, kaj ljudje vidijo na golfu, ko pa je ogromno avtov enake ali boljše kvalitete za manj dnarja. Pa zakaj kupujejo japonce? ko se ti to pokvari al ga razbiješ je bolš da kupiš en rezervni avto, ker se prav lahko zgodi da boš na kak rezervni del čakal tud 3 mesece?
.
.
.
100 ljudi 100 čudi
Vsak kupi kar mu paše in kar si privošči.
LP
Bric, ja ja, še en neutemljen predsodek. A misliš, da na dele za golfa ali cliota pa ni treba čakat? Dobavitelji delov so za vse avtom. firme več ali manj isti, pritožujejo se pa občasno tako lastniki renojev kot drugi.
Drugače pa – vsak ima drugačne izkušnje in nekateri bi se tvoji pripombi, prema, od srca nasmejali, češ da je iz trte zvita, in da to velja za japonske avte… Osebno se sicer strinjam s tabo, jaz bi seznamu dodala še fiate, pa tudi nemškega avta ne bi imela, ker se mi zdijo čisto precenjeni, nič pa nimam proti korejcem in japoncem, proti prvim zaradi ugodnih cen, proti drugim pa zaradi kakovosti.
Lej, pusti lepo folk naj kupuje kar če. Glavno da si ti zadovoljen s svojim! Itak so pa vsi avti danes slabše kvalitete kot pred 10 leti. Ker se vsi grejo neko kurčevo nanotehnologijo pa vse bio pa vse reciklaža….na koncu pa pride ven ****.
Sj jst tud nimam nč proti nobeni znamki. Sam malo mi gre na živce, ko tko čez eno govorijo, VSI avti se kvarijo, ker če se kera znamka ne bi, pol bi se samo tista prodajala in nobena druga.
Vsak naj si kupi kar hoče!
Jst mam Peugeota 206 XS in je sedaj star 4 leta in se mi zaenkrat še nič ni pokvarilo, prej sm mel fiata in se tudi ni kvaril, glede rezervnih in karoserijskih delov pa za fiata ni nobenih najmanjših težav, v Italji po odpadih sem celo barvo blatnika iskal da ga ni blo treba barvat:)
LP
Sodobni avtomobili se kvarijo predvsem zaradi elektronike, ki jo imajo. To je velik problem celo za prestižne nemške znamke, ki si ravno zaradi tega prizadevajo, da bi elektroniko v avtomobilih standardizirali, da bi se manj kvarila.
Je pa res, da se po (nemških) statistikah sorazmerno najbolj kvarijo ravno italijanski in francoski avtomobili, pa tudi nemški niso ravno med najboljšimi …
dobro si poglej če gre za novi avto kdaj imaš pravico ne do popravila svojega avta ampak da ti dajo novo vozilo. Vem da obstaja zakon ki o tem govori, ne glede na to da je avto v garanciji. Načeloma je tako da imaš ti v kolikor je vozilo še v garanciji in imaš z njim probleme najprej pravico zahtevat novo vozilo, kot pa da ti ga popravljajo(baje če smo natančni se ob popravilo v še garancijskem roku možnost zamenjave za novo vozilo (brez doplačila se razume) izniči ta možnost). Tako je pri vseh predmetih na katere je dana garancija in reklamacija, samo na žalost večina tega ne ve in prodajalce pride ceneje popravilo kot pa da ti dajo nov avto (ali stvar, predmet). Pozanimaj se še na forumu kjer dajajo pravne nasvete da boste točno vedeli kaj in kako.Na to nas je opozorila pravnica.