Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem renault kadjar vs suzuki vitara

renault kadjar vs suzuki vitara

prosim vse poznavalce, svetujte mi
kupujem nov avto, rabim nekaj višjega, ker imam probleme s hrbtenico in hkrati kupujem avto za naslednjih 15let. reanult kadjar (zen) mi zelo ustreza, na testni vožnji sem se počutila “doma. Tudi Suzuki vitara (S) ni slab, vendar me je zmotilo mnenje, da ima slab pleh in zelo hitro rjavi, poleg tega so rezervni deli zelo dragi.
Če primerjam ceno, opremljenost in ugodnosti ob nakupu, sta oba avtomobila nekje tam tam. Suzuki je sicer boljše opremljen je pa precej manjši.
ne vem, kaj naj,
preučila sem celotno ponudbo manjših in srednjih terencev, moja osnovna zahteva je bila;
bencinski motor, 6 prestav, avtomatska klima in parkirni senzorji
Mazda cx3 je izpadla, (prevelika prostornina motorja in premalo KW),
Ford Kuga je izpadel – prevelika poraba,
opel mokka: nepregledenost, občutek klavstrofobije
tudi Citroen Cactus sem sprobala: avtek ok, kvaliteta materialov v kabini – zelo švoh

torej, rabim pomoč kadjar vs vitara

hvala vsem za info in pomoč pri odločanju

Midva z možem imava že tri leta Kio Sportage in sva še vedno navdušena nad avtom. Sporobaj še to, nam avto ful ustreza v smislu velikosti in počutja, saj sediš višje pa tudi prednja sedeža sta udobna glede hrbtenice. Servisi so pa cenovno približno enaki kot so bil prej pri Renaultu. Če rabiš še kakšen info, kar napiši.

hvala Mihelca2,
sem gledala tudi sportage, ampak se mi zdi poraba kar visoka v primerjavi kadjarjem. kot sem že napisala, iščem bencinarja s 6 prestavami.
No, bom še enkrat pogledala, zdaj imajo full popustov za stari model .

Tukajle je bilo kar nekaj nasvetov:

http://med.over.net/forum5/read.php?151,10728818,10730038#msg-10730038

Pri avtomobilizmu pa (recimo, da ne vem, zakaj) vedno dobiš odgovore, da kupi Kio.
Če kupuješ avto za 15 let, se med tema dvema bolj nagibam k japoncem kot k francozom. Deli za avtomobile v tem rangu so vsi dražji kot za njihove manjše brate. Bencinarja, ki bi bil napol džip, z zelo prostorno kabino, širokimi gumami in 5 litrov porabe po mojem tudi še kmalu ne bodo odkrili.
Če sta z možem pripravljena dati še kak evro zraven, bi jaz bolj razmišljala o kakem X-u. Če je bencinar in ni x-drive, ne pride veliko dražji.

saj tista tema na starševskem čveku je moja. sem mislila, da bo tu več nasvetov, pa vidim da je čvek veliko bolj aktiven
No, kadjar ima dovolj veliko kabino, je bencinar, poraba pa je (uradna) cca 5-6l, kar v redu, če primerjam s Kio pa sploh.
X pa mi je predrag, nimam moža oz. sponzorja, ki bi kaj dodal :)).
Ampak še vedno ni nobeden povedal mnenja o plehu, ki ga ima suzuki, ali res začne rjavet po nekaj letih?

Tudi sam bi izbral Kadjarja saj ima za moje pojme več prostora, vožnja z njim mi je bila boljša, oblika prav tako pa tudi kvaliteta in dizajn prevlada

Lp

Uradni podatki o porabi so zelo prirejeni. Realnejše podatke dobiš na neki spletni strani, kjer ljudje vpisujejo svojo porabo … Če ne najdeš točno svojega tipa avta, pa skoraj gotovo najdeš motor, ki je v tvojem avtu.

Glede pleha – to so spet neki taki predsodki kot glede rezervnih delov. Ko primerjamo storitve na uradnih servisih, ni nikjer dražje kot ravno na Renaultu, mogoče tam zlate dele vgrajujejo ali kaj? Ko pa pogledam avte, ni moj 18 let star japonec bolj rjav od drugih, prej manj. Kolega me stalno nadleguje, zakaj samo japonce kupujem, da je treba kupovat nemce … ampak njegov passat je v slabšem stanju od mojega avta.

Suzuki ima še druge terence, ti ti pa niso?
Drugače bi jaz na tvojem mestu raje kupila par let starega nissana ali hondo. Za deset tisoč evrov dobiš pet let star avto, je kar nekaj ponudbe z manj kot sto tisoč km, kar za avto ni še nič.

Čeprav je verjetno odločitev že padla podajam še svoje mnenje …

V letu 2015 sem imel na testu novo Vitaro 1.6 DDiS Elegance All grip[/url], ravno danes pa s testa vračam nazaj Vitaro 1.4 Boosterjet Elegance, torej bencisko različico.

Primerjave na takšen način, torej s pavšalnimi izhodišči so zelo nehvaležne.
Npr. če boste vozilo uporabljali 95 % v mestu pozabite na Vitaro, ker ni narejena za mesto, posledično ne boste izkoristili njenega potenciala (dobro podvozje + offroad tehnologija) in seveda boste nezadovoljni. Absolutno v avtomobilu, ki ga uporabljaš kot offroad v notranjosti ni poudarek na luksuzni armaturki in sedežih za daljša potovanja.
Mimogrede poraba na 1.4 bencinskem motorju je bila 7,4 l/100 km.

Meni osebno so pri Vitari všeč še barve, ki so res drugačne in všečne.

[img]http://avto.over.net/wp-content/uploads/2015/08/Suyuki-vitara-na-pohodu-podeyelje.jpg[/img]

Kadjar pa ima več fokusa na notranjost / udobje in je (v primerjavi z Vitaro) manj učinkovit, ko ga zapelješ po zahtevnih cestah, zato je bolj primeren za ljudi, ki gredo večkrat na daljšo vožnjo in se tu pa tam peljejo offroad.

Potem je tukaj še cena, oprema, rezervni deli vozila, koliko km prevozite letno …

Lp

Tudi sam se odločam o nakupu avtomobila 4×4. Ko sem malo pregledal avtomobile z štirikolesnim pogonom mi nekako najbolj izstopa vitara (sem jo tudi dobil za testno vožnjo) glede na omejene finance (avto do nekje 20000€ max) mi je na izbiro ostalo škoda jeti, dacia duster, fiat. Kaj veliko drugega za ta denar pa ni.pa me zanima kakšna konkretna izkušnja uporabnika vitare.mogoče tudi predlog kateri drugi avto 4×4 (ni nujno da je terenc, polterenc).

Če je pogoj samo štirikolesni pogon pride v poštev tudi nagrajena Opel Mokka[/url].

Ampak kot sem že v zgornji objavi omenil je pri odločitvi pomembnih več faktorjev. Mogoče si preberite še test Dacia Duster[/url].

Pa še to … če so finančna sredstva omejena na 20.000 € razmislite tudi o možnosti, da kupite testno oz. rabljeno vozilo starosti do 1 leta.

Za katerega ste se potem odločili in kako ste zadovoljni?

Jaz pa mislim, da je v tem velikostnem razredu še vedno best buy Sportage. Dobra tehnika, dober dizajn, velika notranjost in daleč najdaljša garancija ob normalni ceni. Avto se pelje za moje pojme precej lepše kod Kadjar. Vitara mi pa deluje precej manjša in v smislu oblike zastarela oziroma ne tako lepa. Glede na to, da boste imeli avto za daljše obdobje, je po mojem ključna čim daljša garancija, kjer ponuja le Kia 7 let tovarniške garancije.

New Report

Close