renault megan
Imam renault megana 1.5 dci, letnik 2004. Poraba je zelo majhna 4,3. Z njim sem zelo zadovoljna, vendar mi je že skorajda premajhen. Ker sem z meganom zelo zadovoljna bi rada sedaj imela megana karavana. Ampak me zanima kolikšna je poraba pri 1.5 dci in kolikšna pri 1.9 dci. Kaj se mi bolj splača kupit, glede na porabo. Razmišljam nekje o letniku 2007/2008. Mi lahko kdo iz prve roke pove. Hvala za odgovor. Sicer sem vprašanje že postavilu na forumu avtomobilizem ampak ker je ta bolj obiskan bom poizkusila še tu.
na meganu karavan 1.5 dci 106 km….poraba med 6 in 6,7 litra na sto. nežna vožnja, večinoma po mestu in krajše razdalje. na dolgih razdaljah pade poraba na 5 do 5,5. avtocesta tudi manj kot 6.
najvišjo porabo povzroča mrzel motor, ne glede da voziš nežno.
kupi avto od prvega lastnika, s čim manj kilometri. nikakor pa ne več kot 150.000 km, ker znajo biti hitro sitnosti.
bistvene razlike med 1.5 in 1.9 dizel v porabi ni, mogoče par decilitrov. je pa 1.9 bolj poskočen, pa tudi precej dražji za registracijo.
Sem imel megana 1,5 dci 105km (2009). Poleti poraba (po računalniku) med 5 in 5,5 litra, večinoma sem vozil avtoceste od 130-150 km. Ob umerjeni vožnji po navadnih cestah (brzina 80-90km) ni bilo problem priti na porabo 4,7 litra ali manj (po računalniku !! koliko pa laže, pa ne vem).
Sem bil zadovoljen.
Imel Megan 1.9ci Karavan. 120Ks.
Poraba mešano cca 7 l.
Prodal po enem mesecu, ker je vse crkovalo….
Enakoooooo,ko je bil star tri leta in ni bilo nobene garancie več mi je crknila mašina…in kot pravi lep slovenski pregovor “samo osel gre enkrat na led” nikoli več…
imam prijatelja, ki ima avtovleko in pravi veš kaj grem iskat…
1.9 dizel…proč od njega…garantiram
Hja, mi imamo megana letnik 2008, 1.9 caravan dizel in je super avto, ki nikoli ne zataji.
Nikoli nobenih mehaničnih ali elektronskih problemov, pa ga ne šparamo, prevozimo vsako leto skoraj pol evrope.
Meni povprečno porabo kaže tam okoli 5 litrov, vozim se pa povsod. po mestu, krajevnih cestah in avtocesti.
tud mi imeli megan 1.5 dizel, kupljen v sloveniji novo vozilo…redni servisi pri pooblaščenem servisu,
kr ok za vozit mala poraba pod 5 litrov
sranje mal nad 100 tisoč ojnični ležaji fuč …nedolgo zatem turbina
dnarja zmetal stran da te mine do renojev
smo imel že kr neki avtov oz že kar nekaj km za nami tako z dizli kot bencinarji,
tako da kako naj bi vozil tega renoja je mal mimo…
ogromno je istih zlo dragih napak na teh motorjih
imel katrco, twingota… super avti
mala poraba tudi kvarov ni bilo,
megan 1.5 d, 6 prestav letnik 08 nas je razočaral ,
predvsem v žepu se ti fulll pozna,
do neki čez stotisoč km nobenih hudih stroškov,
pol se prične zabava ki veliko stane…motor ležaji, turbina , ..
haha še sreča da dobiš poust na omenjena vozila pri avtovleki
….se seštevajo točke zvestobe