Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Renault Megane 1.6 90 KM

Renault Megane 1.6 90 KM

LP!
Je morda kdo lastnik R Megane 1.6 90KM! Zanima me predvsem poraba! Mestna in relacijska…! Ali ima kakšne serijske muhe…ali je 100.000 km veliko za ta avto oz. motor? po moje bi moralo teh 90 KM zadostovati za avto te velikosti…!? Vaše mnenje?

Kolegu pije med 8 in 10, o kakih problemih z mašino pa zaenkrat še ni poročal. Je pa letnik 99 in ima prevoženih 142.000.

Imeli smo megana 1.6 l. 97 tri leta, potrošnja mešane vožnje je znašala med 7 in 8 litri.
Sicer smo bili z avtom zelo zadovoljni. Imeli smo ga do 100 kkm, pa ni bilo z njim večjih problemov.
Enkrat se je začel zaganjati v prostem teku (očistili motorček za prosti tek), počen izpuh, crknilo stikalo za luči, ostalo pa v okviru rednega servisiranja.
Poznam pa kar dva, ki sta morala sorazmerno zgodaj menjati tesnilo na glavi – pri nas je bilo vse ok.
90 KM je dovolj za ta avto, ker je motor dobro odziven in poskočen.

Moje izkušnje:

* 1996-2000

* poraba od 6.7 do 8.3 l/100km

* popravila :
——- pregled in menjava stikala za vzvratno vožnjo (puščalo je olje iz menjalnika) 25.9.98
——- zamenjava zadnjega izpušnega lonca 27.10.98
——- pritrditev avtomatike za prosti tek 11.6.99 (zaradi razrahljanega vijaka je tekel pri 3000 obratih 🙂 )
——- zamenjava tesnila glave motorja (servis 75000 km – ugotovili so vodo v olju) 23.2.00
——- zamenjava zadnjega amortizerja 17.4.00

*stroški obratovanja po 4 letih: 18.62 SIT/km

Imeli smo ga, pa smo se ga znebili, ker se je kvaril kot hudič
1 mesec po garanciji je crknilo tesnilo motorja, začel je spuščati hidravlični volan, cukal je in ugaševal, pa so napako odkrili šele na 4 servisu, crkovale so lučke v armaturi, pozimi so zablokirale zavore zadnjih koles itd.

Poraba je sicer bila 8,4 litra povprečno. Ta avto ti odsvetujem, kupi kaj manj pokvarljivega.
POZDRAV!

Blokiranje zadnjih zavornih čeljusti pozimi je posledica nepravilne uporabe ročne zavore in ne konstrukcijska napaka.

Konstrukcijska napaka je bila, dragi Jernejček. Boben ni tesnil in je vanj prišla vlaga, ki je mrznila in zablokirala vrtenje kolesa. Ročna sploh ni bila zategnjena.
Pozdrav!

Vodotesne bobnaste zavore? Ta patent bi pa rad videl.

Blokiranje zadnjih zavornih čeljusti pozimi je bila pri Meganih letnik
96 konstrukcijska napaka. 100%

hvala za podporo, kr eden

Kr je je.
Nema se tu šta reči.

Jst mam sicer 2.0 z 115 km Megana Coupe-ja in moram tut kr potrkat. Samo redni servisi do trenutnih 115.000 km in seveda tankanje bencina. Poraba pa med 7 in 9,5 litri…. Odvisno od teze moje noge.

lp

Moj ma glih 100. 000 pa sm do zdej zamenjal : prednje bležilnike, cel izpuh, vplinjač pa še kaka malenkost, poraba je solidna okol 7.5 l, poglej kaka je mašina in izpušno cev, navora ma glih prov za normalno vožnjo, no sicer če ga kupuješ mogoče se oglasi preko maila, pa ti še ostalo lahko povem, lp

Res je, tudi pri našemu Meganu 96′ se je to zgodilo!

Pozdravljeni!

Imam problem pri megan coupe letnik 99 1.6 (ni 16v) in sicer z nihanjem vrtljajev v prostem teku. V glavnem je problem, da avto ugasne ob pritisku na kuplungo oz. ob prehodu v prosti tek. Če pa ne ugasne pa nihajo vrtljaji. (včasih mogoče ok vglavnem pa problem)

1. Motorček prostega teka preveril z novim in je bilo enako.
2. Ob priklopu na računalnik ni kazalo druge napake kot sondo izpiha in sicer mislim, da zato ker malo piha ven pri avspuhu takoj na motorju (kolektorju) ali pa je morda res pokvarjena.

Eden mehanik je dejal, da bi naj bil kriv senzor, ki meri toploto zraka v cevi za zrak. Cena tega je 15 eur tako, da ga bom poskusil zamenjat.

Bi pa prosil, če ima kdo kakšne izkušnje, da poda mnenje.

Hvala

New Report

Close