Renault Megane 2010 1.9. dci 131 km
Ima kdo od vas Megana, letnik 2010, 1.9. dci z 131 konji? Vam v redu gre? Kako je kaj z menjalnikom? Jaz sem ga malo več kot 1 leto nazaj odkupila od kolega. Preden ga je prodal je na njem (100.000 km) naredil komplet servis. Olja ter filtre je ves čas menjaval. Avto je bil res super, ker sem se že takrat parkrat peljala z njim. V začetku je bilo vse super. Po cca 1 letu mi je pa začel menjalnik škrtat. Pa noče iti v prvo pa za v peto kar nekaj mučka. Sem ga že peljala k mehaniku da pogleda kaj je narobe. Vse kar mi je rekel je bilo ” Ja narobe je to da si kupila Renojeva jajca”. In to je bilo to. Če mu še kdaj omenim da menjalnik štrajka mi reče, da naj si grem raje kaj bolj kvalitetnega kupit. Pred dnevi je še bremza “šla”. Zelo slabo prime oz. prime čisto na koncu na polno da te kar nekam vrže. Sklopka za gas je nekam “trda”. Dodajaš in dodajaš gas pa ne gre nikamor potem pa kar naenkrat skoči kot da se mu je utrgalo. Jutri gre spet k mehaniku. Me zanima kaj bo tokrat ugotovil.
Avto drugače zelo zelo malo pokuri. Z enim tankom naredim od 900 do 1000 kilometrov. Pelje se drugače super. 131 konjev se super pozna, avto je drugače zelo poskočen. Zaradi teh “lepih stvari” mi ga je resnično škoda, samo kaj ko menjalnik ter sklopke ne dajo miru. Aja pa sklopka za gas je bila enkrat že menjana.
Kakšni nasveti?