renovirati pred prodajo?
V sp. Šiški bi prodal stanovanje (43m2) l.1965. Zanima me, če se izplača pred prodajo stanovanje renovirati ali ga pustiti v prvotnem stanju. Potrebna bi bila obnova kopalnice in kuhinje, dnevna soba pa je bila obnovljenja pred kratkim, prav tako na novo zastekljen balkon (stara pa so ostala okna)
To je pa težko vprašanje! So plusi in minusi obeh variant.
Tako staro stanovanje bo verjetno kupec želel obnoviti od a do ž, torej verjetno bo tudi brusil parket, zamenjal okna,…., morda celo premikal stene, in potem mu bo najbrž ljubše, če bo lahko kopalnico obnovil po svojem okusu.
Seveda so pa tudi kupci, ki bi jim bilo všeč, če jim ne bi bilo treba pretirano vlagati v stanovanje.
Poskusite ga najprej prodati takšno, kot je, in če ne bo šlo oziroma bodo kupci preveč zniževali ceno, ga dajte obnovit.
Pozdrav,
kaksna je cena?
LP Franc Luksic 031-326-265
Hvala za predloge metuljcica!
Za ceno pa se ne vem, ker se nisem prisel tako dalec, da bi se pozanimal o vrednosti stanovanja. Ima kdo kakšen predlog, kako priti do realne cene (razen cenilec). Sedaj se najprej odlocam ali bi renoviral ali ne, potem bom dal pa kakšen oglas na internet.
No, takole bi rekel, veliko problemov bo z obrtniki, in termini, da Vam ga olepsajo, lahko Vam svetujem kaj je potrebno napraviti, ne da bi investirali,
hkrati pa imam kar nekaj potencialnih kupcev, ce Vam je moj ponudba zanimiva, mi sporocite za ogled,
[email protected] ali [email protected]
gsm 031-326-265
>Franc Luksic NEPR posrednik z LICENCO MOPE st. 723
Bom malo zlobna: a se ti cene stanovanj v LJ mar zdijo realne? 🙂
Poglej na http://www.nepremicnine.net, po koliko jih prodajajo drugi, vedi pa, da je končna cena zagotovo nižja.
jernej, zivijo,
jaz kupujem taksno stanovanje in ce zelis, mi lahko pises na [email protected] in pustis tel. stevilko, da te poklicem.
pa se moje mnenje glede prenove stanovanja: jaz na primer ne zelim prenovljenega, ker si ga zelim urediti po svoje in zame imajo stanovanja v prvotem stanju prednost.
je pa res, da cim ga bos preuredil, bo cena kar nekaj zrasla in ce imas energijo in se denar je morda to bolj profitna zadeva:) … vem, pluvam v svojo skledo, samo tako je to…
lp, natasa
Forum je zaprt za komentiranje.