Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Rentno varčevanje

Rentno varčevanje

Pred kratkim se mi je izteklo rentno varčevanje na banki. Ker so obresti razmeroma nizke, pa še 1 leto se čaka da pridem do denarja, me zanima, kaj predlagate z v bodoče. Mesečno bi varčeval recimo 50.000 sit.
So skladi za tak način varčevanja primerni ?

Pozdravljeni!

Skladi so zelo dober način varčevanja, pomembno pa je, da so skrbno izbrani. V SLO se trži cca. 150 različnih skladov in lahko rečem, da so nekateri zelo dobri, poceni in varni, so pa tudi skladi, ki so popolnoma neprimerni za varčevanje.

Če želite vam lahko posredujem kontakt od kakega svetovalca, ki mu jaz zaupam in se je tudi že izkazal v praksi. Vsakemu res ni za zaupat.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Tom,

koliko si pa star, kakšne so družinske, finančne in premoženjske razmere, s kakšnim ciljem bi varčeval, koliko časa in kaj pričakuješ od takega varčevanja, predsem glede donosa in likvidnosti-vnovčljivosti ?

Na podlagi teh podatkov, bi ti lahko tudi kaj konkretno predlagal, da bi se lažje odločil.

LP

Minimax, kaj mi priporočaš, da naredim z milijončkom za daljše obdobje. Kam naj ga vložim?

Zverko, podobna vprašanja veljajo tudi zate, vendar bom vseeno nekaj povedal na to temo, bolj na splošno. Upam, da ne boš žalosten ali celo jezen, ker ne boš dobil konkretnega odgovora.

Če sem se odločil investirati na slovenskem finančnem trgu, kjer me bosta gnjavila Bajuk in SimiĆ, potem se osebno najbolj nagibam k naložbam v police življenjskega zavarovanja z naložbenim tveganjem in sicer v obliki depozitarjenja (moj izraz), ko na police vplačuješ enkratne zneske, ki so običajno minimalno 1.000 EUR. Tega sicer še ne počnem, to pa zato, ker ne vem točnih stroškov. Na moderatorja sem naslovil predlog, da nam bolj natančno predstavi tako polico, ker mislim, da je pri Dunajskih dečkih, ki imajo kar dober, širok repertoar, pa tudi drugi ponudniki niso slabi. Ko bom dobil pojasnila od Janeza, bom pripravil en prispevek o načinu naložbenja na zavarovalnih policah.

Zakaj razmišljam o tem?

Zavarovanje potrebujem, ker ga še nimam.

Stroške mi obračunajo vsi, eni manj (atraktivni delniški skladi 5 do 8 %), drugi več (slovenske zavarovalnice od 20 do 35%). Ugotoviti moram, katera polica ima največ prednosti, tako kar se tiče stroškov (kar je manj pomembno), kot izbire skladov. Nekaj imam že ogledano, pa bom še počakal Janeza.

Donosi na naložbe v zavarovalnih policah so zaenkrat neobdavčeni, tako da mi pričakovani donos na naložbo (depozitarjenje) v zavarovalni polici več kot zadostuje za finančne izgube zaradi stroškov zavarovanja. Janez je v enem odgovoru nekomu omenil, da je 12 prenosov letno iz sklada v sklad brezplačnih, kar mi povsem zadostuje. Najprej bom začel bolj intenzivno iskati informacije o skladih pri posamični zavarovalnici. Potem bom sklenil nekaj polic z minimalno premijo in v izbrane sklade zdepozitiral višek denarja. Janez naj bi pojasnil, pa tudi na spletu je, da se vlaga 99% premije in pa da za pologe in dvige enkratno vplačanih sredstev ni potrebno nič plačati. Če je to res, je zadeva fenomenalna, če pa ni, so pa mešetarji.

Če pa že slučajno še mrknem medtem, ko je denar v naložbi na polici, upravičencem ne bo potrebno čakati zapuščinske razprave.

Zanimive so mi tudi naložbene police z jamstvi najvišjega donosa, problem pa je enak: nimam še natančnih informacij.

Nadaljevanje sledi…..

PS
Sicer je pa Janez že povedal, da sodeluje s firmo, ki ti realizira tudi več kot 60% letno in to tako, da naj bi vplačal neko vsoto denarja in s tem postal partner v družbi, ki ta denar plemeniti, tebi pa mesečno izplačuje dobičke.

minimax

Verjemi, naložbena polica, ki jo jaz omenjam je fenomenalna. V roku dveh dni jo bom opisal tukaj na forumu.

V tvegani kapital sem pa sam vložil in od 1000 EUR že dobivam vsaki mesec po 50 EUR. Kdor ne verjame mu lahko pokažem.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Pozdravljeni,

ali lahko opišete obe varianti prosim?

lp Polona

Si bom vzel čas in čez čez vikend opisal obe varianti. Se bom potrudil, da bom napisal razumljivo in jasno.

Lp

Le daj, le daj!

Pa če se prav spomnim, si mi brisal del prispevka, kar ni korektno, ker ni imel reklamne vsebine ampak osveščujočo!

V glavnem: forumovci, ki ga ne poznate, spoznajte eno zelo slavno osebo in enejga največjih svetovnih finančnih magov in genijev: Charles Ponzi.

LP

Ker omenjate Charlesa Ponzija je pošteno, da napišemo kaj je ta Američan razvil. Piramidni sistemi so zakonsko prepovedani in upam, da ne bo še komu kaj takega padlo na pamet. Moja naloga je, da na takšne goljufije opozarjam.

Na internetu sem našel karatko razlago:

Ponzi sistem je poimenov po Charlesu Ponzi, ki je sistem razvil. Gre za nezakonito in sleparsko pridobivanje finančnih sredstev, predvsem z obljubami o visokih donosih. Denar se nikamor ne investira, ampak se porabi za poplačilo investitorjev, ki so prvi vstopili v sistem (Anonymous, 1998, str. 43).

minimax,
Lahko opišete tak sistem, vendar, če boste nagovarjali forumovce v kaj takšnega, bom prispevke izbrisal.

Lp,

A sem sploh kaj predlagal?

Lahko napišete razlago in svoje mnenje o takšen sistemu, prosim v slovenščini.

Lp

Kljub vsemu sem se odločil, da ti nekaj pokažem. Veš, čigumiji in kola sta brez težav preživeli ameriško gospodarsko krizo. Če gre za ˝višek˝ za res daljše obdobje, potem je verjetno vredno razmisliti. Skupna (kapitalizirana) vrednost delnic v znesku 10.000 USD 1976-2006 znaša 618.983 USD, za tvjih 5.000 torej pol manj. Povprečen letni donos je znašal 14,74%.

New Report

Close