Rentno varčevanje
Pozdravljeni!
Prosim, če mi lahko kaj pomagate in svetujete glede prekinitve rentnega varčevanja. Za hčero smo namreč na banki sklenili rentno varčevanje,za obdobje od 20.02.2007-25.02.2010 in na mesec polagamo na račun 25 Eur.
Moram reči, da smo prepozno ugotovili, kako male obresti so in sedaj bi to radi prekinili. A je to možno?
Prosim za vašo pomoč, razlago v primeru, da ni možno in vaše nasvete.
Najlepša hvala!
Pozdravljeni!
Možno je, ker vas nihče ne more prisiliti, da nekje varčujete, če tega ne želite več. Lahko enostavno prekinete. Vprašanje je kaj izgubite, kdaj lahko vplačan denar dvignete in koliko. To vam bodo pa povedali na banki, kjer ste varčevanje sklenili.
Namen rentnega varčevanja ni, da bi ustvarjali donose, ampak, da varno varčujete in s pri tem ohranjate realno vrednost denarja glede na EURO inflacijo.
Vsekakor so danes na trgu primernejši načini varčevanja od katerega pričakujemo nekaj več.
Lep dan!
Pozdravljeni!
Hvala za vaš odgovor. A mi lahko svetujete, kateri način varčevanja bi bil primernejši?
Sama se na to ne spoznam oz. ne znajdem. No, malo sem gledala naložbeno zavarovanje Junior pri zavarovalnici Triglav, kjer bi mesečno plačevala 35 Eur na 15 let. Otrok pa je sedaj star 10 mesecev.
Bi bilo to vredu ali mi svetujete še kaj boljšega?
Hvala vam !
Najprimernejša doba je 18 ali 19 let, ko bo odločal za nadaljne šolanje (morda v tujini) ali potreboval denar za kaj drugega, lahko ga bo naloživ naprej ali pa kar kupil avto… Pomembno je, da bo polnoleten in odgovoren. Pri poetnajstih letih ne bo še dovolj star, da bo dovolj odgovoren in dejansko potreboval denar.
Posebni programi za otroke niso vedno posebej ugodni. Nesmiselno se mi zdi da je otrok tudi življenjsko zavarovan in nekaj dobite če umre. Bolj pomembno se mi zdi, da ste življenjsko zavarovani vi, da dobi otrok, če se vam kaj zgodi oz. je upravičenec, ko se doba izteče. Svetujem vam lahko nekaj boljšega. Vam pišem na e-mail.
Lp,
Spoštovani!
Prau je, da se odločate za varčevanje. Pa naj je to takšno ali drugačno. Vsak € ki ga privarčujete je € ki ga kasneje imate. Drugo vprašanje ki se mi zdi osebno pomembnejše od varčevati da ali ne, je zakaj varčujem? Tu so pomembni cilji kaj z varčevanjem želimo doseči. Tretjič najbolj pomembno pa je koliko me to stane. In četrtič, v kolikšnem času lahko to dosežem.
Ko imamo odgovore na vsa vprašanja in ponudbe od vsaj petih ponudnikov, nikoli ne škodi še ena ponudba. Pri vseh je potrebno gledati več stvari. Odnos do stranke, minulo delo ampak ne za šest mesecev nazaj glejte vsaj pet let nazaj, seveda pa mejte v obziru tudi to da minuli donosi niso pogoj tudi za bodočnost. In pa ali ponudnik tudi koristi to kar vam ponuja. Povedano preprosteje. Kupujem BMW in prodajalec mi pravi vse v superlativih, nato pa ga vidim, da se sam vozi v WV. Halo.
Pozorni bodite tudi na volativnost produkta saj se na preveliki volativnosti ne da graditi finančne osnove in le to si želi stranka ki varčuje.
Pa še nekaj. Stranka potrebuje denar največkrat zdaj in takoj zato je pomemno tudi to kdaj in pot kakšni pogoji ga lahko dvigne.
Naj mi g. Tomc oprosti, ne morem si kaj, da nebi podal tudi svojega naslova:[email protected]
saj si rad izmenjujem mnenja in včasih je to najlažje kar direktno. Informacija je le informacije, osebno jih podajam zastonj, odločitve pa sprejemajo stranke same.
Lep pozdrav.
bievro, opozarjem te, da ne piši več svojega e-maila, ker tu ni prostor za tvoje oglaševanje. V nasprotnem bom brisal cele poste. Ne poznam te in ne vem tvojih namenov, niti ne vem nič o tvoji strokovnosti, za koga delaš in podobno. Registriraj se na forum in če bo kdo hotel, bo kliknil na tvoje (bievro) ime in prišel do podatkov.
Lp,
Spoštovani g. TOMC!
Lep da podate par vrstic.
Kdo sem?
Človek ki ima svoj s.p. v povsem drugih vodah kot so finance. Delam v gradbeništvu in na to sem ponosen. Kaj delam na vaših straneh?
Odločil sem se podati svoje komentarje, svoje videnje reševanja teh ljudi iz objemov krize.
Kako lahko to storim najbolje?
Z pogovorom, informacijo in odkritostjo?
Življenje je kruto. Ker vidim da na nek svojstven način oba želiva pomagati bi predlagal skupno kosilo. Kaj pravite na to, toliko da se spoznama. Jaz bom vam podal svoj vidik, Vi meni svojega.
Jaz vam bom povedal zakaj to delam zastonj, Vi pa meni zakaj za plačilo.
Jaz jemljem plačilo v nasmeških in zadovoljstvih ljudi in to si želim tudi čez 10 let. Koliko ljudi lahko obiščete vi po tem času.
Vabilo na kosilo kljub temu velja. moj e-mail pa tako že imate.
Lep pozdrav.
Spoštovani g. TOMC!
Se oproščam za ponoven obisk, pozabil sem povedati zakaj nisem prijavljen. Ker sem škrt in se mi zdi 26 € ali koliko je že za plačat pa le preveč za te vragolije. Duša pa si kljub temu spočije ko vidi kaj vse se tu not dogaja in kako krut zna biti svet okoli nas, še bol pa me boli ko vidim da nekater želijo na račun trplenja in stisk drugih zaslužiti.
Tam je deklica iskala 300 €, drugi spet 2.000 €, Nekdo je v težavah in vi mu vzamete še 26 €, to je kruh za cel mesec g. TOMC.
Pa brez zamere in lep pozdrav.
Da se registrirate ne forum ne stane nič:
http://med.over.net/forum5/register.php?178
Lp,
Spoštovani g ali gos. mp25!
Res je kar ste napisali. Dober glas gre v deveto vas, slabši gre še dlje. Je rekla že moja babica.
Toda kako ločiti slabo od dobrega? Kdo je tisti, ki lahko sodi kaj je dobro in kaj slabo.
V svojem fohu – gradbeništvu, nikoli ne kritiziram predhodnih izvajalcev, sam pa se potrudim, da svoje delo opravim korektno in v zadovoljstvo strank. Kako vem da so zadovolne? Zato ker v večini primerov ko enkrat nekaj naredim za stranko, tam ostanem tudi za nadaljna dela v svojem fohu.
Oprostite mi, tole bi lahko bila reklama, pa ni.
mp25 strinjam se z vami, toda na tej strani nisem razen g. Tomca zasledil nikogar, ki bi si delal reklamo za finančnega svetovalca, pa še g. Tomc se mi bolj kot finančni svetovalec, zdi kot svetovalec ki zastopa zavarovalnice in njihove produkte, kar v osnovi ni nič slabega, le da se meni osebno zdi že malce za časom, pa brez zamere g. Tomc.
Kot že večkrat pa je res, da sem zapisal da ljudje potrebujejo informacije, mnenje pa si ustvarijo sami.
Mogoče dragi ali draga mp25 vaše mnenje izhaja iz slednjega: izraza informacija.
Zakaj ga tolikokrat uporabljam, ker sem ravno jaz osebno z informacijami uspel vspostaviti ravnovesje v svojem življenju in svoji družini.
Spoznal pa sem pred petimi leti kako važno je zaupanje, vera, samozavest, in kako pomembno je dajanje vsega tega naprej, drugim ljudem. Iztočasno pa spoznal koliko zadovoljstva in nove energije ti lahko da spoznanje, da si nekomu lahko pomagal. Včasih je zato potreben samo prijazen stisk roke in nasmeh, ob tem pa ne zahtevati plačilo za svoje delo.
Poskusite dragi ali draga mp25 gledati na svet in ljudi na tak način.
Osebno se, odkar se ne peham za denarjem počutim bolje, moje zdravstveno stanje se je izboljšalo, počutje prav tako, razmere v družini pa grejo samo še navzgor.
Kaj je najvažnejše pri vsem tem.
Imamo več kakor smo imeli tedaj ko sem garal cele dneve in mislil da je denar vse.
Ja tudi denarja imam več. Ali je to greh.
Še edno sem mnenja da je informacija tista ki jo ljudje potrebujejo, če ste zaradi tega mislili da sem finančni svetovalec jaz, mi laskate. Res pa je, ljudem ki jih srečujem dajem nasvete, toda to so nasveti ki se tičejo bolj njihovih navad, tako duhovnih kakor materialnih in ko rešijo to, verjemite rešijo skoraj vse.
Lep pozdrav.
Brez reklame, me je opomnil g.Tomc, ko sem objavil v svojem prvem komentarju svoj e-mail naslov. Torej si vsak ki zna delati z računalnikom laho najde podatke o podjetju.
Če pa vas moti povabilo na kosilo, ki sem ga napisal g. Tomc-u, ne vidim osebno nobene ovire.
A se dobimo vsi skupaj?
Lep pozdrav.
Pa še tole kratko sporočilo za vas g. ali gos. mp25.
Kar nekaj sporočil sem zasledil z vasim prevdonimom, vedno predvsem izkanje težav. Mogoče bi vam prišlo prau malo duhovnega izobraževanja, malce izobraževanja na področju samoizgradnje, spoštovanja in sociale. ljudje in tudi vas ostala živa bitja se odzovejo tako kakor se odziva okolica ki jih obdaja. Pričnite razmišljati o rešitvah, o dobrih, nematerialnih stvareh.
Začnite deliti nasmeh, prijaznost, svet okoli vas bo postal boljši. Vse ni črno -belo, vmes je cela paleta barv.
Pa lep pozdrav.
ojoj, bievro res se bova morala pogovorit, ker vidim da ne poznate smisla tega foruma. Posti (vprašanja in odgovori) naj bodo kratki, jasni, konkretni in razumljivi. Iz resnega foruma z vašo pomočjo postaja čvek, kjer izražate svoja mnenja in občutke. In ne vem kaj imate od tega, da vsi ki so v težavah naj vam pišejo e-mail, strokovnjak za finance pa niste? Za duhovne nasvete in nasvete o navadah poiščite kak drugi forum, na MON-u jih je okoli 200.
http://med.over.net/forum/
brez zamere, če ne boste upoštevali navodil bom brisal. Lahko mi odgovorite na e-mail, ki sem vam ga poslal.
Res je. Ne poznam tega smisla foruma.
Moje pianje se ocenjuje kot čvek, ki izrača moja mnenja in občutke.
G. Tomc, a sploh čitate vse.
Če, potem natočite ljudem čistega vina.
Res je, nisem strokovnjak za finance v takšnem smislu kot bi to želeli mogoče Vi.
Sem pa star 50 let, od svojega 24 leta s.p.. Za sabo imam stečaj podjetja, prisilno poravnavo, preko ZM sem imel sklenjeno polico že leta 81, nato še dve (eno zase in eno za partnerko) leta 90, oziroma 91 s posredovanjem Sefinvesta. Nekaj denarja v Zdenexu, Dadasu. Kupil tudi nekaj malega delnic, sklenil naložbeno pri KD, vmes imel kar nekaj kratkoročnih in dva dolgoročna kredita, pa 3 avte na lizing, 2 na kredit.
Ja res je, kaj pa jaz vem o finančnem svetovanju.
Ravno toliko, da vem povedati ljudem, da je vse kar me veže, štrik okoli vratu.
Ti ljudje morajo vedeti v kaj se spuščajo in kaj to pomeni zanje, družino in okolico.
Vse prevečkrat g. Tomc pozabljamo, da je za resnično srečo in zadovoljstvo potrbno veliko več kakor materialne stvari. To pa se lahko doseže samo z odkritostjo in predstavitvijo vseh vidikov.
Zame osebno je vrtnica najlepši cvet. Je lepa lepo diši, njene barve se prelivajo. To vidi večina ljudi. ko ponujate svoje storitve prikažete vrtnico. Pozabite pa jo ponuditi stranki da jo občuti.
Zakaj? ker bi se velikokrat zbodla ali opraskala.
Sem že predolg in spet oseben.
G. Tomc nisem zamerljiv, samo boli me včasih ko vidim kaj vse so pripravljeni ljudje storiti zaradi lastnega pohlepa, ne vidijo pa, da ob tem pohlepu sami najbolj trpijo.
Lep pozdrav