Re:rojstni dan v vrtcu
Živjo!
Zanima me kako priredite rojstni dan v vrtcu?
Danes smo imeli roditeljski sestanek in smo se pogovarjali na to temo, kako bi in kaj lahko. Torej lahko vse ki ne vključuje raznih piškotov in keksov še najmanj doma narejenih, ne sadja in ne sokov.
So rekli uporabi domišljijo. Aha zdaj smo pa tam kaj pa če nam nč ne pade na pamet, kaj pa potem. So rekli uprabi forum….(malo heca)
Torej moja dva sončeka prosita za ideje, ker njuni mami nič ne pade na pamet. Pa ne bodite skope;-))))
Hvala.
Pozdravčki
Ne razumem – torej nobenih sladkarij, tako misliš? Potem mogoče le kakšne igračke, kot so klobučki pa piščalke?
Mi ponavadi prinesemo dve škatli piškotov plus Fruc, pri zadnjem pa sem v Mercatorju kupila dva tulca z majčkenimi plastičnimi živalicami (prozoren tulec, na pokrovu je že ena žival), oboje me je stalo pod tisoč tolarjev. Doma sem vsako živalco zavila v ovijalni papir (različen) in na navadne nalepke narisala razne znake (sonček, luna, krog, polž, smeško, …) prilepila na zavitke in isto narisala na male listke. Skratka, naredili so srečelov. Z zavijanjem teh malih paketkov je bilo kar nekaj dela, kakšno uro in pol mi je vse skupaj vzelo, a baje so se tamalčki prav zabavali.
Pri nas ni sladkarij, niti sokov.
Mi prinesemo:
– balone
– pisane krožničke, prtičke
– kartonaste klobučke za na glavo
– frulice
Ali pa nekaj od tega, ni nujno vse!
– suho sadje (rozine, marelice, kakšne oreščke…) in sveže sadje (banane, mandarine, grozdje…)
Potem vzgojiteljica nareže sadje in ga razdeli na krožnike in slavljenec potem odnese vsakemu otroku svoj obrok.
Potem plešejo, zapojejo slavljencu, (imajo tudi torto s svečko iz stiropora ali nekaj podobnega) ga polubčkajo in mu dajo darilo (ki so ga kakšen dan prej, naredili otroci s pomočjo vzg.).
Otrok, ki praznuje je tisti dan v središču pozornosti – mislim, da letos dobijo celo nekakšno krono, ki jo nosijo na glavi:)
Potem se grejo kakšne igrice: lahko narediš npr. iz papirja ŽABICE – origami – za vsakega otroka posebej (lahko kupiš papir različne barve, tako da se žabice ločijo) in potem se grejo tekmovanje, katera žabica dalj skoči:)))
Mogoče ti kaj od tega, prav pride. Nekje mislim, da imam celo navodilo za origami žabice, če slučajno potrebuješ, javi.
Lp!