Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek res bi rada shujšala ker sem debelaaa

res bi rada shujšala ker sem debelaaa

pa ne morem.

Zvečer si rada naredim en hamburger, lahko tudi ob polnoči ali pa ob enih zjutraj. Večkrat mi tudi srce razbija zaradi premastne hrane, jem tudi tablete pa še vedno ne morem nehati. Noge imam tako debele, da se mi drgnejo, pa roke in obraz. Pa vseeno jem in jem, potem pa razmišljam le kako naj se ustavim. Pa pritisk imam previsok in težko diham pa se še vseeno ne spravim k hujšanju.

Včasih mislim da nisem debela, potem pa se zagledam v kakšnem odsevu v trgovini v izložbi, mi pa kar slabo postane….

Zanima me kaj je pri vas naredilo tisti KLIK, da ste se odločile za hujšanje in shujšale večjo količino kg in kako vam je to uspelo?

V ogledalu sem zagledala debeluško. Prva runda minus 20 kg, sedaj grem v drugi krog. Pojem ogromno sadja in zelenjave, čim manj sladkarij, nobenih gaziranih pijač pa še kaj. Če ti srce nabija pa imaš pritisk se tega spomni naslednjič ko si ponoči pripravljaš hrano. Popij kozarec vode in pojdi v posteljo

Jaz sem tudi sredi diete. Ne jem kruha, krompirja, testenin. Jem 5x na dan, predvsem zelenjavo, kos mesa ali ribo, sadje, včasih kakšno žlico riža. Nič sladkarij, če je res kriza, vzamem košček črne čokolade ali par oreščkov. Pijem veliko vode, zjutraj zeleni čaj. V glavnem pa, nikoli nisem lačna.Vsak dan telovadim. V dveh mesecih mi je uspelo zgubiti 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kg od tistih, ki jih načrtujem izgubiti. Dokončno pa sem se odločila, ko sem si hotela kupiti kopalke. V glavnem nisem jih našla zase.

edino samodisciplina in vztrajnost ti bosta tukaj pomagali. Če se boš držala reka manj žri in več telovadi boš shujšala, drugače pač ne. Tu ni kakšne znanstvene fantastike, samo, kot sem že napisala, samodisciplina in vztrajnost. Imej cilj pred očmi in začni z majhnimi cilji, npr. ne reci si, da moraš shujšat 30kg, najprej 5, potem pa tako naprej. Srečno, sem na isti poti!

imaš prav, klik se mora zgoditi. Lahko je to pogled v ogledalu, lahko je najljubši kos oblačila, ki ga ne spraviš več nase (meni je to najhujši opomnik, da sem se preveč razlezla).

Ja, ni druge, če želiš shujšati, začni takoj zdaj! Danes nobenega nočnega hranjenja. Pika. Konec.

Jaz sem tudi na dieti in mi gre, super mi gre:)

Zvečer sem lačna seveda, ampak ko se “zalijem” z vodo lakota mine:)))

V 10 dneh – 3kg dol:)

NE MISLI SAMO NA HRANO!!!

Poznam kar nekaj oseb, ki jih je ločevalna dieta prepolovila, zato mislim da je ta najbolj zdrava in uspešna.

Tudi jaz uspešno hujšam. Ko sem začela, je bila moja največja težava nočno prenajedanje. Nisem mogla zaspati, če nisem pojedla prej dva dobra sendviča, če sem bila razpoložena pa še kaj sladkega za povrh. Ko sem začela s hujšanjem, seveda nisem mogla zaspati in to težavo sem rešila z neopersenom, ki sem ga vzela pred spanjem. Potrebovala sem ga pa le prvi teden, da se je telo navadilo novega ritma.

Moj jedilnik:
zjutraj polnozrnata žemlja + nesladkana kava z mlekom
malica: jabolko ali kakšno drugo seznosko sadje
kosilo: meso na žaru + ogromna skleda solate
pop. malica: pojem kakšno kumaro, lubenico inp.
večerja: jogurt, če pa sem preveč lačna ponovim krožnik solate ali pa pojem kuhano jajce, piščančje nabodalo (nemastno meso na žaru)

Deluje že tretji teden zapovrstjo, odlično se počutim, zgubila 7 kg.

Tudi jaz uspešno hujšam. Ko sem začela, je bila moja največja težava nočno prenajedanje. Nisem mogla zaspati, če nisem pojedla prej dva dobra sendviča, če sem bila razpoložena pa še kaj sladkega za povrh. Ko sem začela s hujšanjem, seveda nisem mogla zaspati in to težavo sem rešila z neopersenom, ki sem ga vzela pred spanjem. Potrebovala sem ga pa le prvi teden, da se je telo navadilo novega ritma.

Moj jedilnik:
zjutraj polnozrnata žemlja + nesladkana kava z mlekom
malica: jabolko ali kakšno drugo seznosko sadje
kosilo: meso na žaru + ogromna skleda solate
pop. malica: pojem kakšno kumaro, lubenico inp.
večerja: jogurt, če pa sem preveč lačna ponovim krožnik solate ali pa pojem kuhano jajce, piščančje nabodalo (nemastno meso na žaru)

Deluje že tretji teden zapovrstjo, odlično se počutim, zgubila 7 kg.

Moj jedilnik

zajtrk: nesladkana črna kava, črna žemlja
malica: jabolko
kosilo: zrezek na žaru, velika skleda zelene solate
malica: jogurt
večerja: kuhana šunka-3 rezine

ali

zajtrk: zeleni čaj ali črna kava
malica: navaden jogurt
kosilo: 2 kuhani jajci, kuhana repa s korenjem
malica: 10 dag sira
večerja: riba na žaru, solata

….tako nekako, zraven pa veeeeliko vode in gibanja

Na začetku boš malo lačna,po enem tednu pa sploh ne boš več pogrešala nezdrave hrane.

Bili smo na praznovanju rojstnega dne prijateljičinega otroka. Tam sem se pogovarjala z moževima znancema, ki sta par. Ko sem možu doma povedala, da je ona precej shujšala, je rekel: Ja, oni znajo…” Takrat je meni “kliknilo”, saj sem to razumela kot “ona zmore, ti pa ne”!!! Od takrat sem izgubila 25 kg…

od poroda sem v dveh letih izgubila veliko kg, sedaj sem na teži 52 kg pri 160 cm. ključ do uspeha? brez posebne diete! le sprehodi, hoja v hrib, hoja v hrib in hoja v hrib.. če to počneš vse popoldne po službi, ali v primeru brezposelnosti tudi dopoldne, za hrano še časa ni ali pa si za hrano preutrujena. jedla sem normalno oziroma velike količine vsega, ampak to čimbolj brezmesno in čimbolj zelenjavno.. tudi kaj čokolade, sladkarij, tudi kakšen hamburger (raje doma narejen..).. če si glede teže res zelo obupana, pa mogoče ni tako slaba varianta, da ves ta šport kombiniraš še s prehrano Herbalife ali kakšnimi podobnimi šejki… če si slučajno iz Ljubljane, vem tudi za brezplačno skupno, ki hodi skupaj na telovadbo… ampak jaz osebno verjamem le v neskončno dolge sprehode v naravo, ki te telesno in duševno zares prenovijo:)) držim pesti, pa poročaj o uspehu!

Jaz sem bila svoje čase tekačica. Zadovoljna s svojo težo.
Sem imela en spontani splav in na čiščenju me dohtar vpraša, a ste vi kakšna športnica, ker sem imela srčni utrip (počasen) vrhunskega športnika.

Potem sem v kratkem času dobila dva otroka. Življenje se mi je sesulo. Od negativnega stresa prvih nekaj let prilagajanja spremenjenemu življenju.
Grdo sem se zredila. Ne ravno debelajsnost, ampak nič več mi ni bilo prav za obleči.

Zdaj že nekaj mesecev prakticiram šport vsak dan, brez izjeme. Tek ali kolo. Vsako vreme.
V svojih ‘pred-mati’ časih sem z lučko tekla na glavi. Ker zaprtih prostorov ne prenešam. Le “zrak”.

Rezultati se že poznajo. Ena luknja na pasu. Ne odbiram hrane, pa tudi nekaj ultra ne pazim, saj tudi prej nisem. Se pa ne nažiram, se tudi nikoli prej nisem.

Ampak meni gre – brez športa – vse v špeh.

Zelo v pomoč pri hujšanju so tudi takoimenovani zaviralci apetita. Obenem pa pripomorejo tudi k temu, da se iz hrane sprošča več energije, torej lahko dalj časa zdržiš do naslednjega obroka. Tako deluje
L-karnitin, lahko potrdim iz lastne izkušnje.
Zelo v redu so tudi kapsule CLA (konjugirana linolna kislina), ki tudi vidno zmanjšujejo celulit, saj delujejo na presnovo maščob.
Ampak osnova pa je zdravo prehranjevanje, najbolj učinkovita je ločevalna dieta, pri kateri se ne uživa beljakovinske hrane skupaj s škrobnato (poenostavljeno rečeno). Dejansko to deluje pri vseh, ki so poskusili.

Kile se ne naberejo cez noc, zato jih ne poskusaj izgubiti na hitro – tisti jedilniki zgoraj so neprimerni zato, ker se ob taki dieti hitro obupa. Vkljuci vse, kar imas rada in je kolikor toliko zdravo, samo manj pojej, vec vode in miganja. Vecina ljudi obupa zaradi tega, ker so z dieto prestrogi.

…od napisanega se ne strinjam…Gre tudi brez kemije! Ločevalna je pa na kratki rok z velikim jojo učinkom…raje prehranjevanje z nizkim GI, spremenjen način življenja in prehranjevanja. Za diete se na daljši rok sama ne bi odločala.

…od napisanega se ne strinjam…Gre tudi brez kemije! Ločevalna je pa na kratki rok z velikim jojo učinkom…raje prehranjevanje z nizkim GI, spremenjen način življenja in prehranjevanja. Za diete se na daljši rok sama ne bi odločala.[/quote]

Kar sem napisala, so vidni rezultati mojih izkušenj. Pri meni se je obneslo, starost 40+, iz ITM 21 sem shujšala na ITM 20. Možno pa je, da pri nekom drugem ne bi bilo rezultatov.

Pa še to: L-karnitin in CLA (konjugirana linolna kislina) sta povsem naravni, recimo največ CLA dobimo z uživanjem govedine. Da ne bo kdo mislil, da gre za nevemkakšno kemijo.
Mlajši ljudje ti obe snovi lažje in bolje izkoristijo, s starostjo je namreč presnova in njen izkoristek slabši.

Pozdravljena,

Po priporočilu prijateljice od moje mami sem se obrnila na Prehranjevalnico – šolo pametnega prehranjevanja. Ful so bli prijazni imajo nizke cene, ker jih financira društvo, imajo delavnice in tudi osebno svetujejo. Pojdi si pogledat na facebook, jaz sem jih našla tam. Mogoče bom lahko kopirala link:) lahko pa pokličeš Lukata, on je svetoval meni 051 390 500.

LP:)
link: https://www.facebook.com/pages/Prehranjevalnica-{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A0ola-pametnega-prehranjevanja/155533114643193?fref=ts

New Report

Close