Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Res dober recept za marmorni kolač

Res dober recept za marmorni kolač

Spoštovane slaščičarke in slaščičarji,

ali ima kdo od vas res dober recept in enostaven za marmorni kolač.

Hvala.

MARMORNI KOLAČ
6 jajc
9 žlic moke
1 zavitek pecilnega praška
9 žlic sladkorja
Vanilijev sladkor
9 žlic olja
9 žlic mleka
1 žlica kakava v prahu

Rumenjake ločimo od beljakov.
Moko presejemo skupaj s pecilnim praškom.
Stepemo rumenjake, pol sladkorja, ter dodamo še vanilijev sladkor, olje in mleko.
Beljake in preostali sladkor stepemo v trd sneg in ga dodamo k jajčni mešanici. Dodamo še moko s pecilnim praškom in dobro premešamo.
Testo razdelimo na 2 dela in v 1 dodamo kakav.
V namaščen in pomokan pekač izmenično dodajamo svetlo in temno testo.
Ko je kolač pečen, ga s pekačem vred obrnemo na rešetko in pustimo da se ohladi.

~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ˇˇ~ ============================================================== http://www.youtube.com/watch?v=Cg2IA2UYQCA - ful luštkana pesmica!

REs najboljši je po receptu sestre Vendeline.

12 dag masla
4 jajca
18 dag sladkorja
2 dl mleka
2 žlici ruma
30 dag moke
pecilni prašek
1 žlica kakava

Postopek enak kot pri Šeeni. Pomembno je vmešavanje beljaka in moke – počasi s kuhalnico.

Drgač pa jaz dam malo več kakava in ga nato oblijem še s čokolado.

Meni je najboljši tale s kulinarike, res je malo več dela z njim, učinek pa je res dober. Pa sem preizkusila že kar nekaj receptov.

Jaz tudi glasujem za sestro Vendelino,
v pekač ga pa nadevam po tem vzorcu:
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=5554

gbnzju

Ne morem si pomagati da ne bi napisal svoj recept.
Penasto umešaj 3 cela jajca, 30dag sladkorja in 1 vanilin sladkor. Dodaj 1,5dcl mleka in 1,5 dcl olja. Nato dodaj 30 dag moke pomešane z 1 pecilnim praškom. Dodaj rum in/ali limonino lupino. Polovico mase vlij v namaščen in pomokan model, v ostalo pa vmešaj kakao v prahu. Peci približno 40 min na 200°C oz. dokler ni pečeno. Pa dober tek.

Dobri in zelo hitro so pripravljeni ti marmorni kolaci

Hvala, ER! Začela sem delati ob 16h, pojedeno je bilo z mrzlim mlekom ob 17h. Ćista desetka!

New Report

Close