Res dober recept za marmorni kolač

MARMORNI KOLAČ
6 jajc
9 žlic moke
1 zavitek pecilnega praška
9 žlic sladkorja
Vanilijev sladkor
9 žlic olja
9 žlic mleka
1 žlica kakava v prahu
Rumenjake ločimo od beljakov.
Moko presejemo skupaj s pecilnim praškom.
Stepemo rumenjake, pol sladkorja, ter dodamo še vanilijev sladkor, olje in mleko.
Beljake in preostali sladkor stepemo v trd sneg in ga dodamo k jajčni mešanici. Dodamo še moko s pecilnim praškom in dobro premešamo.
Testo razdelimo na 2 dela in v 1 dodamo kakav.
V namaščen in pomokan pekač izmenično dodajamo svetlo in temno testo.
Ko je kolač pečen, ga s pekačem vred obrnemo na rešetko in pustimo da se ohladi.
__________________________________________________________

REs najboljši je po receptu sestre Vendeline.
12 dag masla
4 jajca
18 dag sladkorja
2 dl mleka
2 žlici ruma
30 dag moke
pecilni prašek
1 žlica kakava
Postopek enak kot pri Šeeni. Pomembno je vmešavanje beljaka in moke – počasi s kuhalnico.
Drgač pa jaz dam malo več kakava in ga nato oblijem še s čokolado.

Jaz tudi glasujem za sestro Vendelino,
v pekač ga pa nadevam po tem vzorcu:
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=5554

Ne morem si pomagati da ne bi napisal svoj recept.
Penasto umešaj 3 cela jajca, 30dag sladkorja in 1 vanilin sladkor. Dodaj 1,5dcl mleka in 1,5 dcl olja. Nato dodaj 30 dag moke pomešane z 1 pecilnim praškom. Dodaj rum in/ali limonino lupino. Polovico mase vlij v namaščen in pomokan model, v ostalo pa vmešaj kakao v prahu. Peci približno 40 min na 200°C oz. dokler ni pečeno. Pa dober tek.