Res dobra zeljna solata – prosim za recept
Tut mene zanima thor kako jo vi pripravljate?
[/quote]
Jurčki, lisičke, sirovke obvezno, plus posušeni, zmleti gobani…krompir, korenček, prekajena popečena slanina, stebelna zelena, čebula, česen, belo vino, cel in mleti poper, brinove jagode, majaron, timijan, sol, kisla smetana čist na koncu….delam brez moke…
Jurčki, lisičke, sirovke obvezno, plus posušeni, zmleti gobani…krompir, korenček, prekajena popečena slanina, stebelna zelena, čebula, česen, belo vino, cel in mleti poper, brinove jagode, majaron, timijan, sol, kisla smetana čist na koncu….delam brez moke…
[/quote]
Tole more bit okusn. Prov občudujem vas od kje vam ideje, da tkole kuhate.
A ste kuhar?
Za razliko od večine ne maram postane zaljne solate. Prav tako jo pripravljam samo iz mladega poletnega zelja, zimsko se mi zdi surovo težje prebavljivo, pa tudi okusno ni v solati.
Na tenko naribano sveže zelje, nariban korenček, kuhana mlada koruza, morska sol, poper, olivno olje, vinski kis.
Pojem jo takoj, ker imam rada svežo in hrustljavo.
Zeljno glavo (vseeno ali je poletno zelje ali zimsko) prerežem na četrtine, odrežem steblo in režem. Kar tako, celega. Nič ne dajem listov narazen in zvijam,
Posolim, pustim stati cca pol ure, potem pa obvezno dodam bučno olje, jabolčni kis in kumino v prahu. Včasih dodam topel krompir, včasih kuhan fižol, včasih nič. In to je to. Čist simpl in meni najboljše 🙂