Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Res dobro čistilo za kopalnico?

Res dobro čistilo za kopalnico?

Obstaja kakšno čistilo za kopalniške elemente, pri katerem ni treba veliko drgnjenja? Bolj v stilu pošpricaš, pustiš, da deluje, potem še malo podrgneš. Za vodni kamen, plesen itn.

Alkoholni kis

Ja, Cilit. Uporabljam tistega, ki poliješ – vijola pakiranje, ne pošpricaš. Zakon, res.

Ampak to je za takrat, ko ne moreš 1x tedensko spucat kopalnice, pol se pa nabere umazanija. Polijem tudi po ploščicah – stenskih v banji in moram povedat, da je naša kopalnica stara 5 let, fuge pa popolnoma bele, nič umazane. Zaradi cilita na vsake tolk časa. Polijem tudi čez pipo, pa po kadi, umivalniku… Pustim pol ure (smrdi kot hudič), bolje da dobro prezračiš. In ne zadržuj se preveč v teh hlapih. Po pol ure samo nežno grem čez s krtačko. Zakaj s krtačko? Šlo bi tudi z navadno krpo, pa namerno uporabljam krtačko, ker hočem bit čim manj v stiku s tako močnim čistilom. Imam krtačko na držalu – tako kot za pomivanje posode.

Od kar poznam cilit, je s kopalnico minimalno dela. Zlijem tudi v wc školjko, vendar tam uporabljam tistega za školjke.

Če pa mi uspe spucat kopalnico 1x tedensko, p je minimalno umazana, pa uporabljam kar alkoholni kis. Malo pobrišem pa je. Cilit je za trdovratne stvari.

Čisti sproti in redno, pa čistil skoraj ne boš potrebovala. Alkoholni kis tudi jaz uporabljam občasno, drugače pa vse prebrišem s krpo iz mikrovlaken.
Če pustiš staro umazanijo, potem pa je res problem in se je treba posluževati agresivnih čistil, ki pa jih je na tržišču kolikor hočeš.

posprejaš z alkoholnim kisom, posuješ s sodo bikarbono, Pustiš kakšno uro, preliješ z vročo vodo (jaz iz grelnika vode) – se blista i sjaja brez drgnjenja.

Sem probala marsikaj. Nedavno pa v Hoferju nasla nekaj odlicnega. Samo pospricas, obrises in se vse sveti. ALIO, BAD Reiniger. Bela embalaža z modro sprico.Priporocam.

Milena

Po mojih izkušnjah je najboljše DM-ovo čistilo. Gre za njihovo znamko DenkMit: Power Reiniger. Je v rdeči embalaži z modro pršilko. Tudi cenovno je ugodno (povozi vse Cillite), čisti pa vse – vodni kamen, ostanke mila, umazanijo, rjo. Težave ima edino z mastnimi madeži (npr. od ličil).

Ahmm.. jaz tudi nisem med tistimi, ki bi glancale kopalnico vsak teden, tako da imam, takrat, ko se lotim res kar delo. Jaz v Merkurju kupujem eno svinjarijo od Šampionke Renče, niti ne vem kaj piše gor, je pa v bistvu varikina v šprici. Ta reč pa res odstrani vse skrite obloge na tuš kabini (kje sem imela pamet, ko sem to kupovala, mater je enih šraufov in utorov in robov, kjer se skoz nekaj nabira). Pošpricaš in pustiš ene 20 minut, pa vse odprto, ker smrdi ko hudič. Potem samo splaknem in prebrišem in je vse okej. Smrdi po kloru, tudi roke smrdijo po kloru še cel dan, če ne uporabiš rokavic.
Pri Cilitu pa najprej preveri, kako reagira na tvojih pipah, meni je pustil grd madež, ki ne gre stran, ker je poškodoval površino, pa niso neke bauhaus pipe, je kar draga roba.

Tole sem zadnjič dobila na mail, zadeve nisem preizkusila, tako da ne vem, koliko drži

Ne glede na to, kako pridno in dosledno čistite kopalnico, se je težko znebiti pikic plesni, ki se v
njej hitro pojavijo ter še hitreje širijo. Največkrat v fugah, na robovih kadi ali po zavesi za prhanje.
Preden pa stečete po močna in agresivna čistila, s katerimi boste sicer uspešni, vendar so
zdravju ter okolju neprijazna, vam ponujamo recept za povsem naravno, a prav tako učinkovito
sredstvo za odstranjevanje plesni.

Naravna moč

Glavna sestavina je eterično olje čajevca, ki čisti, razkužuje ter odstranjuje nadležne glivice in
plesen.
 10 mililitrov omenjenega olja zmešajte s pol litra vode in mešanico nalijte v plastenko z
razpršilom.
 Tako pripravljeno čistilo razpršite po mestih, na katerih je največ plesni.
 Počakajte približno pol ure, nato pa s spužvasto gobico, ki ste jo namočili v vodo, obrišite
površine ter jih na koncu splaknite.

Olje čajevca uničuje plesen in preprečuje, da bi se na očiščenih predelih znova pojavila.

Pro magic iz Mercatorja. Kakovost – cena – dobro razmerje.

New Report

Close