Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style res fajn topli čevlji

res fajn topli čevlji

Imam kar nekaj toplo podložene obutve, a v vsaki me zebe v stopala.
Kakšno obutev naj iščem, kaj naj gledam, da bodo res topli čevlji?
Mogoče kakšne res tople nogavice? Imam termo in volnene, a me na koncu tudi v njih zebe v prste.

V pohodnih s solidnimi štumfi, me nikoli ne zebe.

Če so pa bolj za po mestu in uizi sprehode, te bo pa v vsakih zeblo. Pozimi je treba migat, da ne zebe, drugega ni.

Debel podplat, podloženi, za številko večji, da lahko obuješ debelejše nogavice in ni tesno, da kri lahko kroži. Pa gibanje pomaga, kot do že rekli.

Če si taka kot jaz, bo težko 😉 Glej, da imajo debelo gumo na podplatu, fajn je, če so podloženi z volno, tudi na podplatu – tisto, ko je toplo okrog gležnjev, podplat pa tanek, je neuporabno – pa da niso pretesni. Od nogavic imam najraje volnene čez tanke bombažne, da se noge ne potijo, ker potem te šele zebe. Jaz nosim dobro podložene gležnarje, tak malo vojaški stil, pa nekaj podobnega uggicam, za na sneg pa polaris polvisoke škornje.

Moja praksa je ta, da za pozimi pomagajo debeli podplati. Da si dvignjen od tal. Moji najtoplejši škornji niso najbolj podloženi, ampak imajo mal platforme, ne velik, 1,5 cm ali 2.
Probaj.

Jap, tudi jaz prisegam na debele podplate.

Zebe te lahko tudi zaradi prevec tesnih cevljev. Ce se potem obujes se debele nogavice je vse skupaj samo se bolj tesno in se bolj mrzlo.

Hm..
Podplati niso tanki, lahko bi bili pa tudi debelejši.
V čevlje si dam še tiste vložke z mucko.
Migam tudi 🙂 No, ne vedno, a večinoma kar migam, v telo mi je potem toplo, a prsti in stopala zmrznjeni!

Nameravam zdaj na razprodajah poiskat kakšne toplejše čevlje, torej naj iščem kar debel podplat… Te toplejše čevlje, za daljše bivanje zunaj, itak kupim malo večje, da lahko obujem še tople nogavice in da me ne tiščijo.
Še kak nasvet?
Mogoče kak konkreten čevelj, s katerim ste zadovoljne?

V za eno št. večjih Karrimor Cheetah mi je vedno vroče v noge. Ampak niso nekaj obloženi.

jaz kot snežke – torej škornje za v sneg imam te
http://www.sporteverest.si/treksta-zara-gtx-5566.html
sicer je to star model izpred nekaj let, ne vem koliko imaš št., če te bo zanimalo, pa morebiti še najdeš kje kakšne pravi par zase.
Sem tudi močno zmrzljiva – takoj me zazebe v roke in noge – ampak v teh škornjih imam odlično izkušnjo – me še ni zeblo, tudi po konkretnem snegu ne in tudi ni potrebno tlačiti notri mi ne vem kako zelo debele nogavice.
Jih pa imam jaz te samo za sneg. Pravzaprav jih po dobri izkušnji in ugotovitvi, da bo kakšen podoben model še težko dobiti zelo čuvam in jih nameravam imeti še dolga leta – vsaj tako upam. Tudi na spolzkem se res dobro obnesejo in ne drsijo. Tako,da jaz sem zelooo zadovoljna.

Sem si pa za vsak dan in za sprehode pozimi kupila zadnjič tole:
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba/od-cetrtka-5-12-2019/produktdetailseite/ps/p/blue-motionzenski-skornji-za-sneg/

malo dvignjen podplat, notri niso kosmateni s tisto muco, ampak je pa tak topel material – od kar jih imam moram reči,da sem zadovoljna, tudi v tisto malo snega, kot ga je bilo letos, so se dobro izkazali na sprehodu, niso premočili, ni me zeblo. Zanekrat zadovoljna, za tak denar pa sploh.

Konkretno, na vse dogodke na prostem v decembru hodim v Uggs in me res nikoli ne zanohta. Pa sem res zmrzljive sorte, ponoči naprimer spim v volnenih zoknih.

Kdor rabi volnene zokne v postli… saj veš kaj. 😉
[/quote]

Torej tvoja nosi špičake? Sladka mladost ;))

Ravno sedaj imajo v Hofer-u v akciji termo vložke za čevlje. (1.5€)
Kupiš pravo velikost in daš v čevelj.
Na zgorni strani je topla mucka na spodnji pa izolacijska folija.
Sem kupil dva dni nazaj in sem zelo zadovoljen.

Torej tvoja nosi špičake? Sladka mladost ;))
[/quote]

Sem prepričan, da tud ti kdaj sezuješ volnene zokne… 😉

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

Gojzarji ogrevani na baterije, ki jih uporabljajo climberji na Everestu?

Pozimi najraje nosim svoje sicer že stare usnjene škornje, z debelejšim podplatom, vojaški stil, not dam volnen vložek. Zdržijo dež, sneg, plundro… res pa da danes takih ne delajo več.. najtoplejši so mi buci, vendar teh ne moreš nosit ko je dež ali suho in mrzlo, so samo za snežne potepe.
Kaj bolj konkretno pri današnji obutvi, kaj pa vem, tudi pohodni stil ne deluje neki res toplo..

Jaz imam doma dvoje res drage, ene Merell, ene Sorel škorenjce. Sorel 149 €, črne z debelimi podplati, se prodajajo že dve leti. Merell 130 €. v obojih imam ledene noge, kljub temu, da je na škatli in vseh teh listkih zraven pisalo, da naj bi do -28 ali celo več toploto zadrževale. Nikakve, ničvredne, jih sploh ne nosim več. Ne ene, ne druge.

Imam pa stare pohodne Salomon, nizke kot adidaske, sicer goretex, rjave, kot za v gmajno. Mater, kaj imam notri toplo nogo, v tankih nogavickah, res toplo. Zdaj, ko ni snega, samo to nosim, res vseeno, mi je, kako izgledam.

Tudi meni so najtoplejše ski-bootske, tiste klasične stare, v njih mi je vedno super toplo že v čisto tankih nogavicah, pa še ne premočijo, ampak so res samo za v sneg.

V alpininem pohodnem čevlju (usnjenem) z vibram podplatom, me še nikoli ni zazeblo.

https://hummel.net/products/dawn-204884-black?gn=611743

mene grejejo letos tile zgoraj. sicer bolj športni, ampak skombiniram.
aja, itak pa vedno termo nogavice. al pa tisti “čupavci” (kot tole https://www.kibuba.com/obutev/nogavice-in-gamase/nogavice/tople/nogavice-lig)

Jaz pa tole: Vaš link. Podloženi s pravo ovco, usnjeni, ne premočljivi.

New Report

Close