res hudi vetrovi :/
Najprej se opravičujem za bolj nagravžno temo, ampak trenutno se prav slabo počutim. Že kakšno leto me mučijo hudi vetrovi (skoraj vsakodnevno, ne glede na to, kaj jem), zadnjih par mesecev pa se se stopnjuje, tako da ž
že en teden komaj živim. Napenja me 24/7, fižola, zelja ipd. zadev, ki napihujejo, že od zdavnaj ne jem. Imam občutek, kot da moje čreveslje čedalje slabše prenaša hrano, ki jo jem. Uživam predvsem zelenjavo in OH (kruh, riž, testenine), tako da sem razmišljala o tem, da mi bela moka morda škoduje.
Verjetno bom morala k zdravniku, trenutno pa sem že čisto živčna, ker mi je hudo neprijetno, saj delam z ljudmi, pa tudi doma in ponoči sem totalno nesproščena. Neprestano me črviči, blato je v glavnem mehko.
Kaj menite? Naj kupim kakšno stvar v lekarni, ki bo omilila te tegobe?
Najprej hvala vsem za odgovore!
Ja, mleka in mlečnih izdelkov praktično ne uživam, jajc tudi ne (razen kolikor jih je v drugih živilih), jezik pa imam že od nekdaj rahlo obložen, še posebej pri korenu. Očitno se bom še bolj morala potruditi pri prehrani in bom zaenkrat res poskusila izločiti glutenska živila, pa tudi k zdravniku bom šla. Ker že nekaj mesecev mislim, da se bo uredilo samo od sebe, pa je vedno huje…:(
mene strašno napihnejo neolupljena jabolka,hruške-torej obvezno olupek stran
težave imam tudi s kruhom, banane
prepričana sem tudi, da ti dela težave tudi zelenjava, saj jo priporočamo pri zaprtju in vsebuje veliko balasta
zelje in repa ne napenjata, če človek sicer nima težav
poglej-grah, stročje, tudi solata, ohrovt,praktično vse napenja
predlagam, da se vzameš skupaj in si mesec dni na strogi želodčni dieti,ki vsebuje vsa živila kuhana
v tem času se bo točno pokazalo ali gre na bolje ali bo potreben pregled pri zdravniku