Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Res me zanima….

Res me zanima….

…zakaj imam, ko mi vzamejo kri, še 14 dni podpluto okrog vboda (krog premera 10cm)?

Včasih tega nisem imela, zadnjih par let pa vedno.

Ali moram, ko mi vzamejo kri, na žilo močno pritisniti, ali ne? V čem je fora?

Hvala in lp.

Kakor jaz vem, potplutba nastane, če ne pritisneš dovolj močno, da zaustaviš krvavitev. Če pa je to to, pa ne ne dam roke v ogenj.

Pozdravček od ene trenutno precej prešpikane (v enem tednu 4x v laboratoriju :-((() ŽN. :)))

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Zato, ker skrčiš komolec in se ti kri razlije. Roko moral imeti stegnjeno in dobro na njej tiščati gazo vsaj nekaj minut.

Jaz sem tudi s podpludbami letala okoli, dokler mi niso tega povedali. Zoprno je v spomladanskem času in poleti.

Enkrat pred tem so mi pa toliko krvi vzeli, da je bila roka čisto modra in sploh je nisem čutila. Pol ure sem sedela v avtu in čakala, kdaj se bom lahko odpeljala :)))

Tako je, če ne pritisneš dovolj na mesto vboda, se kri razlije pod kožo in nastane modrica.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Pa precej je odvisno od osebe, ki ti jemlje kri. Se spomniš, kakšna sem hodila naokrog pred 4 leti? No, lani takle čas sem bila “špiknjena” vsak teden, pa sem imela podplutbo samo enkrat, pa še takrat se mi je “teta v belem” takoj opravičila – očitno je dobro vedela, da ga je pokronala. Ja, rezulatat je bil pri različnih “pijavkah” različen, pa vedno močno tiščim vato na mesto vboda še dooooolgo.

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

Morda pa so tudi žile medtem postale malo “slabe”. Z leti postajajo vse manj elastične in, ko igla prebada žilo, jo ne le prebode, ampak ta poči. V tem primeru nobeno tiščanje ne bo pomagalo. Še zlasti je to možno v primeru, da ti kri jemljejo skoraj vedno iz iste žile, ki je zaradi tega že vsa zabrazgotinjena.

New Report

Close