Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Res me zanima

Res me zanima

Pozdravljeni. Nekaj me zanima… ce bi vedeli, da obstaja nekje nekdo ki pozna vse odgovore na vprasanja… torej da vam pokaze pot do tega kako postati spet srecen, a bi sli k tej osebi? Bi bili pripravljeni delati na sebi? Bi bili prioravljen za to placevati?
Ali bi raje ostali v coni udobja?

Se mi zdi da smo slovenci izredno pasivni in plitkvi kar se tice notranje rasti. Vsi bi vse samo meli… hise, avtomobile, otroke…. pozabljamo pa na tisto kar resnicno steje.

Sej, to je največji problem. Iti ven iz cone udobja. Če to dojameš si zmagal, lahko praktično dosežeš vse na tem svetu. Osebno sem prišel ve iz cone udobja pred dvajesetimi leti 😉 od takrat je življenje melodija:)….

[email protected]

lp

Napredovanje v življenju je pogojeno s tem, da se človek coni udobja izogiba, ampak do te mere, da ne pregori, seveda. Tvoje hipotetično vprašanje ni dovolj dodelano oz. zadnji stavek podre vse temelje tvojega vprašanja. Najprej sprašuješ po osebi, tako imenovanem vsevedu, ki pozna odgovor na “The Question” – se pravi odgovor o smislu. Da ti ga pove, je to že rešitev, ali ne? No, kaj pa če je smisel sam pravzaprav to, da se sprašujemo? Da bi tvegala in PLAČEVALA za možnost, da mi nekdo pove to, kar mi ne bo kaj dosti pomagalo .. hm, ne. Tudi fitnesa plačujem, pa vseeno vsak dan telovadim, ker mi je jasno, kaj bi mi trener povedal. Če sem pripravljena garati za to? O, ja. To delam.
Pa še trditev, oz. tvoja hipoteza na koncu, pravzaprav opazka ali celo predsodek, da so ljudje “plitki”, si se izrazila – no, enkrat sem slišala nekega modreca reči – “prav tisti ljudje, ki se imajo za zelo poduhovljene so najbolj obsojajoči”. Notranje človek ne bo nikoli zrasel, dokler ga bo med “rastjo” zanimala tuja notranjost z namenom, da bi se z njo primerjal ali z njo krepil svoj ego. Ja, eni bi imeli avtomobile, hiše, denar po vsej sili, drugi pa notranjo lepoto in poduhovljeno dušo. In eni so dejansko prepričani, da se da to kupiti. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close