Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Res ne razumem zakaj vam je tako težko ostati doma

Res ne razumem zakaj vam je tako težko ostati doma

v izolaciji in zakaj se vam je tako težko držati pravil, ki nam omogočajo, da je okužb čimprej konec. Z neodgovornim vedenjem se samo podaljšuje vse skupaj. A res ne razumete ????

Ne, ne razumem. Tebi “oblast” nekaj reče, zapove, in se držiš “kot pijanc plota”. Kot da “oblast” pozna absolutno resnico.
Pa s tem ne trdim, da so vse zapovedi in priporočila neumna ali nesmiselna. Nikakor. A kakor pravi Mlakar: “Glej, ni zdravo ostat glih cel dan doma ….”
On sicer “priporoča” oštarijo (kar trenutno pač “ni opcija”), vendar sprehod po soncu po samotnih poteh (velikemu delu slovencev je to, hvala bogu, dostopno) je lahko le koristen,
In tudi kar sem gledal včeraj po televiziji na obali – pač ljudje so šli “na sveži zrak”. V parih, družine, Vsaj pokazali niso nobene večje skupine (če je že kje kaka bila).
Ves čas so nam pridigali – za zdravje je potrebno gibanje, aktivnost …
In sedaj naj verjamemo, da je za zdravje potrebno posedanje po stanovanju ???. In da je smiselna prepoved vseh aktivnosti?
Ti morda to lahko verjameš, jaz pa ostajam mnenja, da je potrebno izkoristiti možnosti varne aktivnosti – torej aktivnosti kjer ne prihajamo v kontakte z ljudmi izven naše “karantenske skupine”. Pa če reče Kacin 100x drugače !!!

Problem je lahko tudi v tem, da ljudje sicer lahko držijo varnostno razdaljo, vendar se lahko vseeno pogovarjajo in v svojih pogovorih bi lahko tudi kritizirali gospoda Janeza Janšo.

Jaz si predstavljam zakaj… ker imajo/mo vsi že mravlje v riti, pravila so totalno nejasna, zunaj pa sonce in skušnjava.

Dokler bodo govorili “DISTANCA, ampak pojdite na zrak , rekreirajte se, skrbite za svoje fizično in mentalno zdravje tudi na svežem zraku – SAMI ALI Z DRUŽINO” bo folk hodil ven. Sam in z družino. Kaj je distanca si bo vsak po svoje interpretiral. Marsikdo bo šel na Bled z razlago ” na 10km poti se bomo že držali 2m stran od ljudi.

Sem precej introvertirana, ne rabim veliko socialnih kontaktov in dogajanja okoli sebe. Kar dobim v službi mi je zvrhano dovolj. Zdaj pa tega ni, vse je zavito v nek oblak nejasnosti, prepovedi, groženj, žalosti, strahu glede prihodnosti. Še mene vleče ven iz teh depresivnih štirih sten. Ljudje rabijo endorfine. In jih iščejo, na žalost tudi tam, kjer se odsvetuje.

Jaz hodim na sprehod zvečer, ko je mesto res prazno, čez dan pa na kolo.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Ja, sori, še n-tič: ne bo mozno ljudi zapreti in jih prisiliti, da tudi nosu ne pomolijo ven. Na zrak, v naravo in primerno razdaljo – pa je v mejah dolocenega in zapovedanega. Ce pa je ze zrak tisti, ki prinasa okuzbo, nam pa ni pomoci …

In ja, meniti, da pa ko bomo po rpetecenem casu spet v starih navadah, v javnosti na sploh in da okuzb ne bo, je jalovo in iluzorno pricakovati.
Ce je tudi stroka takega mnenja, ne vem, a dvomim, da bo virus kar izpuhtel . . .

Jaz imam psa in zjutraj lepo v miru narediva sprehod. Zvečer grem pa tečt. To delam vsakodnevno, ko imam čas, že desetletje. To meni nihče ne bo preprečeval. Nihče. Ko sem bolan ostanem doma ali grem k zdravniku. Kaj bi še radi. Da smo doma za štirimi stenami in gledamo medije, kako doživljajo orgazme na ta virus. Fuj.

Jah, poročila so nam včeraj predvajala posnetke z obale, pospremljena s kritičnim mnenjem o neupoštevanju pravil o izhodih.
Kaj je bilo videno:
– pari, ki se sprehajajo (verjetno živita v skupnem gospodinjstvu)
– posamezniki
– kolesar
– 2, ki si podajata frizbi (morda sta brata, oče in sin????)

Česa nismo videli na posnetkih:
– neprimerne razdalje (izjema so pari)
– skupinskega zbiranja – več kot 5 oseb

Sprašujem se: kje je problem? Kaj se dogaja z objektivnim poročanjem?

Zbiranje 5 oseb že najmanj 1 teden ne velja več. Ker je prepoved.

Zakaj imamo meje zaprte? Bi ti bilo fajn da se pridejo iz Bergama v tvoj kraj sprehajat? Saj gredo samo pari v skupnem gospodinjstvu.

Ma pojma nimate. Dokler ne bo doletelo nekoga od vas se ŽAL ne boste zresnili.

nimamo pojma? glede česa??

kar trepljajte se po svetniških ramenih, tisti ki mislite, da [hashtag=ostanidoma]#ostanidoma[/hashtag] pomeni popolni lockdown

ljudje nismo roboti, če boš na eni strani zategnila, bo drugje ven usekalo… pa če na mentalnem zdravju in samomorih, tudi to lahko doleti vas in vaše bližnje, potem bo pa tam šok

Dragi moji, red bi moral biti, kotna Kitajskem, pl bi pa vidli…nema trte mrte…Te pobašejo pa zaprejo, če te najdejo zunaj. V takih primerih ni demokracije. Pri nas je vse razrahljano, vsak si interpretira po svoje, ko meje niso točno začrtane.

Goni se u 3.pm!

Bla, bla, bla šus babji zariban, preriban.

Že enkrat te dni napisano z moje strani:

A s(m)o res tako naivni, da verjamemo trditvam, da izolacija 1-2 meseca bo preprečila virusu?

Pa saj niste vsi na ravni posebne šole? Lahko čakamo 6 mesecev, pa virus ne bo pocrkal. Vsakič, ko bomo poskusili, zagnati gospodarstvo, bo virus ponovno izbruhnil. Žal tako pač je in to je treba sprejeti. Izgube bodo, ampak vprašanje je, kaj je večja katastrofa. Veliko število umrlih, ali da cel svet pocrka zaradi revščine, lakote in izbruha še drugih bolezni? Ker to bo, če mislimo še naprej “čakat”. Govorim za razviti svet zahoda.
Razen če ima kak genij načrt, kako brez gospdoarskih posledic in s tem vseh posledic, ki temu sledijo in krize, ostati doma naslednji nekaj let. Dajte no, ne bodite kot otroci naivni, začnite razmišljat s svojo glavo.

V bistvu je ravno obratno. Z izolacijo podaljšujemo vse skupaj. Namen izolacije je zavleči širjenje virusa, da ne bo prehitro preveč okuženih in bi zdravstvo pokleknilo. Okužili se bomo pa slejkoprej vsi, to je jasno vnaprej.
Mi je pa zanimiv eksperiment Švedske, ki ljudem dovoli vse – samo na socialni distanci. In zaenkrat v številu okuženih in umrlih ne odstopa. Res me zanima, kako se bo razpletla zadeva tam. In se bo pokazalo, ali so ga drugi biksali in je Švedska bila edina pametna.

Bla, bla, bla šus babji zariban, preriban.
[/quote]

A si v otroškem vrtcu? Tam namreč tako končajo “pogovor”, ko jim zmanjka “argumentov”!

Za nas razmišljata gospod Jaša in gospod Kacin. Za vse ostale je razmišljanje “izdaja domovine”

Za nas razmišljata gospod Jaša in gospod Kacin. Za vse ostale je razmišljanje “izdaja domovine”
[/quote]

No ja, saj moja familija je na nek način domovino že izdala, tako da dovoljenje za razmišljanje tudi že imamo vsi štirje 🙂

Ja potem pa je itak vseeno a ne?

Si lahk tud uzun pa se obnašaš odgovorno, po ukrepih.
Lej, zate ne vem, moje telo pa je navajeno gibanja, športanja, zraka….in to v vseh vremenskih pogojih in zato ne morm bit doma. Noge kr same začnejo delat, telo in glava pravta dej pejt vn…kako naj sm potem doma v zaprtem? Ne gre.
Če virus največ napada stare pa kronične bolnike, naj njim omejijo gibanje. Še oni sami se ne držijo ukrepov.

Ja potem pa je itak vseeno a ne?
[/quote]

vseeno ni, je pa treba najti srednjo pot oz. biti z ukrepi fleksibilen in odziven na trenutno stanje

in točno to večina držav dela – srednja pot

Tebi bi morali dati sankcije na tvojo p.ičko smrdljivo, in ti jo dol zapreti – karantena za tvojo p.rasico nagnusno med nogami.
[/quote]
Ena srebrna, pa kaj je tebi? Kaj res ne gre drugače kot s tako žaljivimi odgovori, kot si ga namenila tehtnici63?

Meni se zdi normalno, da gre nekdo na sprehod, na kolo in podobno. Da se med bivanjem zunaj drži pravil in ohranja primerno razdaljo. Da v miru pelje psa na sprehod in se nadiha svežega zraka. Vse to lahko počnete V SVOJEM KRAJU, v bližini doma. Zakaj za vraga je treba rinit iz Maribora, Novega mesta, Krškega itd. v Piran, Bohinj in podobno?? Nismo na dopustu, da bi se šli turizem. Me zanima, koliko od teh bo vplačalo redni dopust na naši obali, ko bo možnost za to… Če niste sposobni it na sprehod v svojem kraju, je mogoče boljše, da ostanete za štirimi stenami. Kot, da se zadeva še ne širi dovolj hitro in ji je treba pomagati iz kraja v kraj…

Si lahk tud uzun pa se obnašaš odgovorno, po ukrepih.
Lej, zate ne vem, moje telo pa je navajeno gibanja, športanja, zraka….in to v vseh vremenskih pogojih in zato ne morm bit doma. Noge kr same začnejo delat, telo in glava pravta dej pejt vn…kako naj sm potem doma v zaprtem? Ne gre.
Če virus največ napada stare pa kronične bolnike, naj njim omejijo gibanje. Še oni sami se ne držijo ukrepov.
[/quote]
Upam, da bo vlada sprejela tudi zakon, kjer bo pobrala vse beneficije, ki pripadajo posameznim kategorijam, če se ne držijo karantene. To bo najbolj bolelo.

Če bi ljudje za zdravje in varnost skrbeli vedno, ker pa vemo da temu ni tako, je vse skupaj le dvoličenje. Bi bil danes svet drugačen če bi skrbeli skoz za varnost in zdravje, tako sebe kot drugih. Ampak ne, oni so veselo umazanijo z neumitih rok trosili naokoli, kašljali v ljudi, neodgovorno sexali, vozili za ritjo, v rdečo luč itd itn….. A se je tako težko držati pravil ki niso bila postavljena zaradi lepšega? Danes bi večina vas voznikov ne naredila izpita, če bi s tem šli na vožnjo. Hinavci jedni.

New Report

Close