Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Res Nullius vs Šank Rock

Res Nullius vs Šank Rock

Ne vem če poznate ta bend, ampak Velenjčanom je dobro poznan. Leta 97 so imeli uspešnico, ki je dobila tudi Zlatega petelina in sicer gre besedilo nekako takole:

Rojen sem leta 72,
skoču sem s pobesnelga vlaka,
oblečen v vse barve sveta, ker jaz nisem otrok mraka.

Zlato polt mam, železne žile,
moje srce živi rokenrol drile,
moja je ulica, eden je car, moje misli parajo metale.

Jaz dober vem, kaj imam,
gledam v svojo smer, prihaja moj dan, jaz dober vem…

Hočem videt, kar se videt da,
hočem pot do sonca za naju dva,
zdrava mlada, greva naprej,
ne bojim se več stari, to mi povej…

V glavnem sedaj so izdali nov CD in men so stokrat boljši od Šank rock. Pravi rokerski CD. Šank rock so bli prej legende, ampak so ful razočaral.

Toooooooooooooooooo. Nor komad, se strinjam, samo ko pa ne vem naslova :(((. Res nullius so Res fajn 😉 sam bi moral dobit njihov cd, da bi jih bolje spoznal, na netu pa od njih do sedaj tudi nisem dosti našel 🙁

Naslov komada je kar “Rojen sem leta ’72” Je pa iz albuma Zdravo je biti divji. Jaz imam trenutno samo kaseto, ampak tud CD mi ni problem dobit, ker dost dober poznam celo zasedbo, pa ga ma tud veliko kolegov, tako da se bo eden pa že našel, da mi posodi. Za nov CD pa tud ni problem.

Morem pa tud vprašat kje so eni kolegi dobili ta nov CD dol iz neta, še predenj je bil sploh izdan (?). Neki hekerji, ej mislim :)) Kar pa ni siguren podatek, lahko da so mu že prej prinesli CD.

Kontaktiri me konec naslednjega tedna (sedaj mam še izpite, pa ne morem) na moj meil.

O xtrm,

hvala za tip, sem si nasel na netu ta omad ki ga omenjas, naslov
je resnullius.rokenrol.com/main.htm in ga mal poslusal in ni slabo. Sam ce mene prasas je
to drugacen stil kot ga majo sanki. tile Resnulliusi maj za vzornike kasen Rollinge ali Black Crows, alpa celo BigFoot Mama,jaz bi temu rekel dirty rock,
poudark je bolj na besedilih in rockersekm attitudu.
Kolker pa poznam Sanke ze tam od leta 89 pa je bil pri njih vedno velik poudark na
refrenih (vecglasnih) in z Borom seveda na dobrem kitarskem zvoku.
Ce govorimo o komercializaciji so okusi razlicni, sam na novmu CDju majo od 14 komadov mogoce 3 pocasne, ostali so pa kar udarni,s eveda v
sank rock stilu. men osebno komad ne sede ce nima doberga refrena in to sanki majo, pac nekomu drugemu so vaznejsa besedila ali kaj drugega.
Sicer pa muzike je tolk na svetu da se za vsakega najde hehe

Cau

To morem pa priznat, da od novih Šank Rock nisem slišala celega Cdja rezen tist kar so vrteli po radiju. Na koncertu sem bla pa na zadnje, mal predenj so ga ven dali, tako da sem mogoče mal prehit dala kritiko.

Res pa da so meli vedno dobra besedila, hudo dobra. Ampak tud res Nulliusi ne zaostajajo. Res je tud, da se jih ne da tolk primerjat, ker so si v bistvu čist različni. Vzor pa kolikor vem, Iggy Pop. En komad, je celo priredba. Naslov je pa nekak tako, kam se bova zgubla nocoj… (to sem zdej iz refrena pobrala 🙂

Kam se bova zgubla nocoj, hej mala,
kam se bova zgubla nocoj.
Where we’re gonna go tonight, hey honey
Where we’re gonna go tonight…

Neki takega.

LP, vsem oboževalcem Šank rock, Res Nullius, sploh vsem rokerjem pa metalcem 🙂

Pardon, ni tist naslov komada, nekak drugač je, se ne spomnim…

naslov tega komada je zdravo je biti divji;)

Pa na Mary Rose ne pozabite…

Obe skupini iz našega mesta totalno razturata.
kt je že en pred mano reku, da so šanki bol legende… ma ja, se čist strinjam. Res Nulliusi pa s svojimi pesmimi… najbolš!
Ne bi se mogla odločit kteri so mi bolš. Od Šankov je najbolš Pravljica za mavrične ljudi, od Res Nulliusov pa Rojen leta 72 🙂

New Report

Close