Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Res tako grda?

Res tako grda?

Seveda je pomembno, kaj je za nekoga debelo in kaj več ni debelo, za neko debato ali pa da se ugotovi, zakaj nekoga ženejo neka prepričanja. Ampak tudi, če je za nekoga 60kg na 160 cm že debelo, kaj mu pa moremo. To je njegov problem oziroma “rešitev”. Sicer pa sta lahko po moje dve ženski z istimi merami na videz zelo različni, tako da samo številke brez slike bodo premalo zame. Pa še v živo mora bit. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ukusi su različiti 🙂

….eni ga pa tudi nimajo…. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Tudi jaz sem grda, vendar verjetno obsedena z lepoto. Sicer nisem debela, to, vsaj jaz, razumem kot nekaj drugega. Drugače sem športnica in čisto ‘svetla’ oseba. Nimam pa lepega obraza, to pa je meni bistvo lepote. Vseeno pa sem imela v glavnem fante z lepimi obrazi kot bi hotela narava, no ali pa jaz malo izenačiti. V tem vidim svojo obsedenost z lepimi obrazi, tole in še… kot zanalašč že od majhnega rišem obraze. Lepe obraze, čisto drugačne od mojega. Med drugim želim povedati, da se to, da nekdo nima lepega obraza niti najmanj ne ujema s tem koliko je samski. Avtorica tega posta, najbrž boš morala razlog svoje kronične samskosti iskati drugje.

Eh, tema odprta 5 let nazaj …

Kako pa veš, da nimaš lepega obraza, kdo ti je to povedal oziroma od kot ti to prepričanje? So tudi tvoji fantje menili enako?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Marko, podobne izkušnje imam kot tudi jaz. Meni so ja povedali, da imam grd obraz, večkrat. Različne osebe. Tako, da to ni nekaj nenavadnega. Tako kot enim povedo, da imajo lep obraz, povedo drugim, da imajo grd obraz. Samo ti drugi ponavadi previdno molčijo, včasih pa vseeno povedo.

Vsakemu pač ne moreš biti všeč, pa če si še tako lep. Meni sicer še nhče ni rekel, da imam grd obraz (vsaj spomnim se ne), da pa bi imel lepega, pa tudi ne slišim prav pogosto. Ni dobro bit preveč odvisen od tega, kaj menijo drugi, posebej če se gre za nekaj, kar tako ali tako ne moremo spremenit. Verjetno pa nisi v preveč dobri družbi zase, če imaš okrog sebe ljudi, ki ti govorijo, da imaš grd obraz. Ti ljudje gotovo nimajo prav dobrega mnenja o sebi oziroma imajo zelo popačenega (mislijo, da so brez napak).

Ste že slišali za gausovo krivuljo? Naj bi no, če ste le kaj bili v šoli :).
Če upoštevamo to krivuljo pri lepoti (in zakaj je ne bi?) lahko rečemo, da je večina ljudi povprečnega videza. Malo ljudi je zelo lepih in malo ljudi je grdih. Ampak, če obstajajo lepi, povprečni, obstajajo tudi grdi. Če ne bi bilo grdih, ne bi bilo povprečnih. Ker povprečje je nekaj nad slabim in nekaj pod boljšim :).

Popravek. To je tvoja resnica.[/quote]Veš, da se mi da, saj mi je usput 😉
Pa hvala za “voščilo”, malo je vseeno še zgodaj, ne pozabi zadeve še kaj “obnovit” tja do 10.marca….
10. pa pričakujem/o konkretno eksplozijo voščil za vse nas trpeče…… 😉 :))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

A bejž … povprečje je normalno, torej, je nekaj kar je zaželeno, ostalo pa je odklon ali kako?

Ne, povprečje ni nad slabim in pod bolšim. Slabše/boljše je odvisno od marsikaterih dejavnikov in delit ljudi na grde-slabe in lepe-dobre, ma epic fail.

Marsikdo ima tu grdo dušo pa zase misli kako je lep in si zasluži lepo deklino/lepega pjoba in ker tega ne dobi, še vedno plava na nerealnem puhastem oblačku. Wakey wakey princeska/princ, you also have some shit to clean.

On_, ugly.co je agencija, ki zaposluje debele in družbeno neprivlačne ljudi za modele. Kot si sam lahko videl, je večina ljudi prav simpatičnih (ok, se najde res kaka neprivlačna oseba).

Je pa nekaj zanimivo, naj bo oseba še tako nenavadna na pogled, čim se začne smejat, ji to spremeni fizionomijo obraza in postane “lepša”. Če že moramo operirat s temi stereotipnimi degradirajočimi besedami …

Krivokljun, jaz se sploh nimam za lepega, če to misliš. Dejstvo pa je, da so eni bolj, drugi manj lepi. Tako kot so eni bolj inteligenti, drugi manj.
Če je človek grd, je lahko pameten ali pa neumen, lahko ima lep ali grd značaj. Videz je podobno kot ostale lastnosti. Eni so ok, drugi niso.
Tako kot IQ, je tudi lepota po gausovi krivulji. Drugače pa ne bi imeli fotomodelov, manekenk, lepotnih izborov, če določene osebe ne bi izstopale po videzu.

IQ je objektivno merljiv, lepota pa ni.
Tebi ta gausova krivulja v reali ne bo kaj dosti pomagala…

Pozabljaš na relativnost. Vsak gleda s svojimi očmi. 🙂

Res je, da lepota ni objektivno merljiva. Ampak dejstvo je, da je neka oseba vizuelno večini všeč, druga oseba pa vizuelno večini ni všeč.
Zakaj pa imamo razne lepotne izbore, če se jaz motim?
Zakaj pa nekatere ljudi z veseljem zaposlijo kot hostese drugih pa ne?
Zakaj pa se eni z lahkoto znajdejo na naslovnicah, kjer gre samo za videz, drugi pa ne?
Zakaj se eni znajdejo v reklamah, drugi ne?
Pri določenih službah kot so fotomodeli, razne reklame, hostese… eni preprosto nimajo šans, drugih pa, ki so lepi pa takoj dobijo službo?
Govorim izrecno le o videzu. Kar pomeni, da lep je lahko tudi značajsko gnil ali pa dober.

To je res. Še vedno pa nekdo, ki večini ni všeč, lahko najde v manjšini tiste, katerim bo všeč. Včasih se je potrebno samo nasmejati, da te lažje opazijo. To je pa lahko za nekoga že napor. 🙂

Tudi to je res Marko. Čeprav smeh je že bolj stvar značaja. Prisiljen, narejen nasmeh, nič kaj ne polepša človeka. Nasmeh iz srca pa ga močno polepša.

Na nek način je to res. Ljudje ne maramo, če kaj izstopa.
Vsaka skrajnost nam je tuja in se vedemo odklonilno.

Zato pa je zelo pomembno, kako se v svoji koži počutiš, ne glede na to, kako te drugi vidijo. Sem pa prepričan, da če se v svoji koži dobro počutiš, te ljudje ne bodo zmerjali z opazkami, da si grd. Še vedno pa se seveda lahko kak najde. Za to je pa potrebno delat veliko na sebi, namesto se le pritoževat nad tem, kakšni so drugi do nas.

Ko sem bila otrok sem se dobro počutila v svoji koži, vrstniki so me zmerjali ,da sem grda, počasi sem se začela slabo počutiti v svoji koži. Zamenjala okolje, stvar se je ponovial, spet zamenjala okolje, spet isto. No na faksu so se stvari k sreči spremenile. Pomagale so mi pa kozmetičarke, frizerke, ličila.

In zdaj si ful srečna, ne? Zadovoljnost kar sije izpod tvojega peresa …

Saj nihče ne zanika, da ne obstajajo osebe, ki odstopajo. Sam termin grd/lep je diskriminatoren in če tega ne dojameš, brezveze vsaka debata na to temo. Fotomodele izbirajo po drugačnih kriterijih, ne po lepoti. Je ena presuha ženska s prevelikimi žnabli, ki v Milanu zasluži tisoče evrov na modni pisti, res lepa? Klasično lepa?

Kako pa veš, da nimaš lepega obraza, kdo ti je to povedal oziroma od kot ti to prepričanje? So tudi tvoji fantje menili enako?[/quote]

Ne, niso mi tega rekli… enostavno imam v sebi predstavo o tem kaj je lepo. In kakor se spomnim, je bila ta predstava v meni od nekdaj, še predno so mi povedali kaj je lepo in kaj ne. Npr. Catherine Zetta Jones je lepotica, Julia Roberts je simpatična in ima lep nasmeh, vendar mi ni lepa.. tako nekako..

Ah dajte no. Seveda so ljudje, ki so lepi, seveda so lepotna tekmovanja in tam zbirajo lepotice in tudi lepotce. Nasprotje lepo je pa grdo in to je to.

Kaj to pomeni, da tiste, ki se ne uvrstijo na to tekmovanje, so grde? Kaj pa če tisti, ki izbirajo gledajo samo na to, da imajo kandidatke manj kot 45kg, ne glede na obraz? Ali kako določiš nekoga, ki je grd, po katerem kriteriju? Če nisi lep, si grd? Če nisi nag, si oblečen? Kaj pa če imam na sebi samo kopalke, sem nag ali sem oblečen? 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close