Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Res toliko ločitev?

Res toliko ločitev?

Govori se koliko je ločitev, da je tega ogromno. Pa gledam svoje sošolce iz SŠ, faksa pa ostale vrstnike pa komaj poznam koga, da se je ločil. Govrim za generacijo 35-40.
Se potem starejši ločijo?
Aja, večina teh meni poznanih se je vezala po 30tem.

ja no, pol bi blo pa res čudno, da bi se po parih letih ločili … čakaj 10, 15 let … pa bo slika drugačna. Ja, ločujejo se tudi pari po 50tem. Kar nekaj jih je šlo narazen. Da ne bi o statistiki, v katero ne pašejo koruzniki …

Sem iz genetacije, ko smo se ženili pri cca 25 letih fantje punce malo manj in ja zdaj pri 45-50 letih ko so otroci odrasli je veliko ločitev. Pri vas še ližejo med, daj so komaj dobro vkorakali v skupni svet. Napiši čez 5-10 let kako ste kaj.

Sem iz podobne generacije (sedaj sredi petdesetih), skoraj vsi gimnazijski sošolci (32) poročeni ali v zvezah, z otroki 20 – 35 let, ki so mnogi že odšli iz gnezda. Samo 2 para sta se ločila, eden pred 30 leti, po 5 letih zakona in eden pred 20 leti, po kakih 8 letih zakona.
Tudi sicer med mojo generacijo ne opažam kaj dosti ločitev (kolegi s faksa, sodelavci).

kupi si očala – slabo vidiš.
preberi uradno statistiko

Se pravi, da se 40+, 50+letniki ločujejo?

Veliko se govori o vseh teh ločitvah pa me čudi, da med vrstniki pa ne poznam skoraj nikogar.
No, eno poznam, ampak sta imela že pri 20ih otroke.
Velika večina ostalih pa je začela bolj resno vezo (v smislu skupnega doma) pri 30+.

Povprečna starost moškega ob ločitvi je 45 let in ženske 43 let, povprečno trajanje zakona 15 let in povprečno dva šoloobvezna otroka.

Sem 40 plusšeenpar in ja, kar ločujejo se, meni se zdi, da sva midva že kot neka staromodna mamuta, da sva še skupaj, pa še včasih se vprašam, če sva sploh normalna, ker nama je šele zdaj, po več kot 20ih letih končno to tisto pravo. Mogoče pa le prej nisva imela časa lizat medu, pa ga zato zdaj 😉

V moji generaciji so ločeni trije in res po parih letih. Tako čez roko rečeno pa poznam samo en par, ki je ločen in je srednji razred po financah. V okolici so večinoma vsi, ki so ločeni premožni.

Ne rabi statitike. Samo SČ je treba pogledat, pa vidiš, da je vse že najmanj trikrat ločeno.

Ne rabi statitike. Samo SČ je treba pogledat, pa vidiš, da je vse že najmanj trikrat ločeno.[/quote]

In kdaj si se to loču od SČ? Mimgrede precenjen in velespoštovan soforumaš čim boljše leto 17.

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Odvisno, kje živiš. V mestih več, na podeželju manj.

Aha, potem moram še par let počakat in bom v generaciji, ko bo nekaj ločencev na trgu :).

Jaz pa poznam prav malo ljudi, ki so še poročeni s prvim partnerjem. Večinoma ločeni in ponovno z novimi partnerji, tokrat so neporočeni, ti partnerji pa so praktično vsi prav tako ločenci. Res, takih primerov je 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vseh mojih znancev in prijateljev. Ločevati se začnejo v poznih 30.

New Report

Close