Reševanje anket Mediana in zaslužek?
ni nateg. jaz rešujem ankete prek valicona in približno na pol leta do eno leto dobim bon za 10 eur.
verjetno bi lahko dobila več, če bi se šla rekrutiranje neznancev, ker največ točk namreč dobiš za to.
to je tisto, ko ljudje objavljajo linke na svojo povezavo po forumih…
so pa ankete približno enkrat na teden, ne bolj pogosto.
bon pa je bil za mercator.
ne vem, kako je pri mediani, pri valiconu so ankete različno ovrednotene. za kakšno dobiš več pik, za drugo manj, pa tudi od tvojih odgovorov je odvisno, koliko pik boš dobil
včasih recimo hočejo bolj specifične odgovore in te vprašajo, če si zasledil neko zadevo. če si jo, te podrobneje sprašujejo o njej in ti posledično dajo tudi več točk.
ne vem, kako je pri mediani, pri valiconu so ankete različno ovrednotene. za kakšno dobiš več pik, za drugo manj, pa tudi od tvojih odgovorov je odvisno, koliko pik boš dobil
včasih recimo hočejo bolj specifične odgovore in te vprašajo, če si zasledil neko zadevo. če si jo, te podrobneje sprašujejo o njej in ti posledično dajo tudi več točk.[/quote]
Meni pošljejo anketo precej poredko. Najbrž zato, ker ne pašem v njihova interesna področja. Pri številnih anketah namreč sprašujejo, če nameravam menjati ponudnika telefonije, interneta ali elektrike in vsakih napišem, da sigurno ne. Najbrž s pomočjo teh anket za naročnike iščejo tudi potencialne nove kupce za svoje naročnike “anket”.
Če torej ni anket ni točk in ni bonov
včasih recimo hočejo bolj specifične odgovore in te vprašajo, če si zasledil neko zadevo. če si jo, te podrobneje sprašujejo o njej in ti posledično dajo tudi več točk.[/quote]
Meni pošljejo anketo precej poredko. Najbrž zato, ker ne pašem v njihova interesna področja. Pri številnih anketah namreč sprašujejo, če nameravam menjati ponudnika telefonije, interneta ali elektrike in vsakih napišem, da sigurno ne. Najbrž s pomočjo teh anket za naročnike iščejo tudi potencialne nove kupce za svoje naročnike “anket”.
Če torej ni anket ni točk in ni bonov ;)[/quote]
kaj pa vem, jaz pri večini teh vprašanj napišem, da zagotovo ne bom menjala ponudnika, pa vseeno dobivam ankete….
pa meni se zdi, da sem jim parkrat konkretno sqrcala “naročnika” ker sem imela slabe izkušnje z njim.
se mi je pa tudi zgodilo, da sem očitno naletela na mino, ker je naročnik specifično naročil javno raziskavo o mini škandalčku, v katerega je bil vpleten eden od naročnikovih zaposlenih in sem jim napisala svoje.
no, očitno je ta mini škandalček zmotil premalo ljudi, s tistim zaposlenim se ni zgodilo nič.
Se splača. Jaz sem od jan do sep dobila 35€.
Do konca leta dobim še:
15 +10 + 10 + 10 , se pravi 45 €. Ker mi manjka še samo nekaj točk.
Rešujem na 5-ih panelih. Rešim takoj, ko prejmem anketo. Bolj redno rešuješ, več ti pošljejo.
Moraš biti hiter in moraš dajati kvalitetne odgovore.
Mediana pošilja zelo redko, imam 99 točk in čakam še na eno točko, da dobim 10 €, pa traja.
Vzamem vedno darilno kartico Mercator.
Pri JazVem vsake 4 mesece odprejo katalog za izplačila (takrat dobiš email) in si lahko preko povezave izbereš koliko točk bi zamenjal in za katero nagrado. Minimalna vrednost je 1000 točk (to je 10eur). Ena možnost je izplačilo na TRR, jaz pa ponavadi vzamem kar darilni bon Mimovrste, ker večkrat tam kupujem.
Če še kdo nima linka za JazVem: http://surveys.valicon.net/CAWI/jazvem_recruite?Data=referrer{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}7cA277E89C4FB17FD2531EC090E3ADBEDD;IDA{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}7c
Tudi Mediana sem preizkusila, pa gre počasi. Nagrado pa izplačajo.
Sem počela nekaj časa. Nekaj krajših anket na leto pa sem prejela nekih 60-70€, v trgovinskih bonih (izbiraš trgovino).
Sem bila pa enkrat nehote prisotna v debati kupcev teh podatkov in dol padeš, za kakšne denarje jim podatke prodajajo, medtem ko tebi izplačujejo drobtinice. Zadnjo anketo sem dobila od Mediane in je imela več kot 40 (štirideset!) sklopov, čas za reševanje ankete je bil 10 dni, izplačilo pa …borih 10€. Ne hvala. Če želijo vedeti katero zobno ščetko uporabljam, kakšen avto vozim ….do višine mojega zadnjega nakupa v živilski trgovini in privarčevanih sredstev…naj to dobro plačajo. Zato anket več ne rešujem.
Mediana je legitimno podjetje za tržne raziskave, tako da ni klasičen “nateg”, ampak zaslužek ni ravno velik. Točke se zbirajo z reševanjem anket, a jih pogosto ni na voljo zelo veliko, zato lahko traja kar nekaj časa, da dosežeš prag za izplačilo.
Glede trgovin – običajno gre za bone za Mercator, Müller, Spar in podobne, ampak se včasih spreminjajo. Če te zanimajo še druge platforme za reševanje anket, si lahko več prebereš tukaj: donosno.si.