Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek rešitev proti mozoljem

rešitev proti mozoljem

kako pomagate vašim otrokom vojno proti mozoljem? 🙂
naši so jih vse polno, po obrazu, vratu, po hrbtu

kupujemo lekarniške zvarke, pa ne pomaga kaj dosti,

poznate še kaj, ki ima res rezultate?

hvala

Zelo pomaga salicilna kislina.
Najbolj pomembno od vsega je pa ustrezno čiščenje obraza zjutraj in zvečer, z blagimi čistilnimi sredstvi. Najbolj se priporočajo geli oz.pene.

evo me stare koke, 35 let, problem se vleče od 15. leta.

– najbolj pomagale Diane, vendar jih ne priporočam preveč mladim puncam, po 10 letih sem jih nehala tudi sama jemat
– nekaj mesecev sem pri 30. jemala neke agresivne antibiotike, meni dolgoročno niso pomagale- dobiš pri dermatologu
– obstajajo neke tabelete roaccutane,

– hodim tudi h kozmetičarki, ampak ni trajnega učinka, po nekaj dnevih so bulce spet zunaj

srečno

Sin in hčerka, oba sta imela to smolo, da sta imela izredno veliko mozoljev. Hčerka se umiva, peni, čisti, ni da ni, pa je pri 25-ih še vedno mozoljava, sine (21), pa vodo vidi bolj kot ne samo od daleč (no, malo karikiram), nikoli uporabljal razno raznih čistil, pen, tonikov – pa se jih je povsem znebil.

Tako da na to čiščenje ni da ni, jaz prav veliko ne bi prisegala.

Nekaj je pa tako ali tako genetika (če sta jih imela mama ali oče, jih bodo skoraj sigurno imeli tudi otroci), vidim pri nas in pri sestri (pri njej jih nima nihče), nekaj naredi puberteta (čeprav tudi ne pri vseh), tako da v glavnem nič ne prehitiš, je treba kar počakati, da minejo:(((.

Baje pomaga domaci jabolcni kis. Das na vatko in vsak vecer ocistis kriticne predele, nato speres z veliko vode. V 14 dnevih bi moralo biti bolje. Je ceneje kot lekarniski zvarki.

Prehrana, prehrana in še 1x prehrana.
Sin 16 let je bil dokaj mozoljast, nakar je imel težave z alergijo. Iz mešane prehrane smo prešli na nepredelano hrano. Zajtrk: kaše, polente. Kosilo juha+priloga+meso/ribe, solata, večerja isto brez mesa, vmes 2 sadni malici. In glej ga začuda, sin nima nobenih mozoljev več in izredno čisto ter lepo kožo. Koža je pokazatelj kaj se dogaja v nas samih.

Moj najmlajši je bil pr 16. letih poln mozoljev. Groza! Poskusili smo vse živo, nazadnje sem ga peljala h dermatologinji, ki mu je predpisala tablete. Po določenem času so mozolji izginili. Hvala Bogu! Pa jemo domačo hrano, nič umetnega.

Proč od indrustrijske kozmetike ala Nivea,.. nabaviti kvalitetno naravno milo, s katerim naj si umiva obraz vsak večer. Obraz naj si namesto kreme namaže z naravnim oljem jojobe ali arganovim oljem (naj bo res čisto olje, brez drugih primesi). Vsake par dni narediti masko z glino, kateri lahko dodaš med, jogurt, ekstrakt grenivkinih pečk,..); glina je drugače tudi super za razstrupljanje telesa (pitje).
Pa seveda čimveč nepredelane hrane, gibanje zunaj, pa pitje vode.

Različne stvari pomagajo različnim ljudem npr. moji kolegici so izginili, ko si jih je mazala z šnopsom, v katerem je bila namočena arnika, drugim pomaga redno izpiranje obraza z žajblom, pitje velike količine tekočine, drugim jutranja limona in kvas (tudi mazanje in maske), tretjim mazanje s tea tree izdelki, drugim pitje jabolčnega kisa in medu + maske … Eni morajo prestati obdobje divjanja hormonov z mozolji.
Delajte malo preiskuse, z vsakim določeno obdobje … Pa srečno!

Mazanje s česnom. Prerežeš na pol in namažeš. Seveda smrdi, zato se pa takrat mažeš, ko si doma.

Sivka ali lavanda

Pomembno je notranje in zunanje ravnovesje. Glava (mozoljčki naj bi bili posledica jeze, kar se mi sploh v primeru najstnikov zdi zelo smiselno), hrana in naravne kreme. Kemija stanje le poslabša. Dobre izdelke ima tudi herbio.si, na primer tonik, gel za čiščenje in krema (iz linije young image). Pri meni se je stanje umirilo tudi dolgoročno.

New Report

Close