Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Resne zveze na delovnem mestu

Resne zveze na delovnem mestu

Večkrat berem, kako na delovnem mestu pride do privlačnosti, kako se razvijejo resne zveze itd. Delam v 90% moškega kolektiva, zato si do sedaj tega nisem znal predstavljati. Danes sem šel na teren v neko firmo (pravzaprav samo del firme), kjer sem lahko videl drugačno sliko.

V parih urah, kolikor sem se na terenu zadržal, sem srečal vsaj 70% žensk, medtem ko je bilo moških samo za vzorec. Če je med temi kakšen samski, se giblje na pravem mestu in če ni preveč izbirčen, dolgo ne bo rabil biti samski. Še meni se je spodaj začela dogajati reakcija pa sem ženske samo srečeval, kaj šele če bi se lahko malo družil z njimi. Na vem, kakšno je razmerje moških-ženske na ostalih oddelkih, ampak tu je bilo videti obetavno. V času malice imaš dostop do še več žensk. Če pa delovno mesto ponuja še kakšne seminarje, izobraževanja, si praktično obdan z žensko družbo. Ne moreš, da ne bi našel katere zase… samo vprašanje časa.

Popolnoma drugačna situacija pa je za samsko žensko, ki dela v takem kolektivu, saj ima moških le za vzorec. Če med njimi ni primernega tipa, je lahko še tako komunikativna in družabna, pa bo ostala samska. Tudi veliko tipov je v takšni/obratni situaciji, pa se jim samo svetuje, naj probajo v službi, naj bodo pridni in potrpežljivi… Ne gre to tako. Mešani kolektiv (vsaj 50:50) je pogoj, da službeno lahko spoznavaš.

Mešani kolektiv je zelo dober teren da se spoznaš z ljudmi, prvič imaš možnosti počasi ljudi spoznavati, simpatije se razvijajo spontano. V našem podjetju,  300 nas je, je pol žensk, pol moških, veliko se jih je poparckalo, eni so potem šli ven, da je na primer en šel drugam, da ne delata skupaj. moja dobra sodelavka, z njo sva prijateljici, je svojega spoznala b službi, on se je ločil , ona je s svojim šla narazen, in sedaj živita skupaj že več let.

Ja, res so čudoviti kolektivi, kjer sluzavci natikajo (večinoma) poročene kurbe.

Milan M. Cvikl je tako v NLB srečal svojo prvo ženo – lepo Heleno.

Ne serješ kjer ješ!

Sem vedela da bodo odgovori v tem stilu, ne seriji kjer ješ, da sluzavci natikamo poročene kurbe in podobno. Ljudje radi jamrajo, do spoznavanja pa jim v resnici ni preveč.  želijo si le besedno. Mešani kolektiv je super za več stvari, za vežbanje komunikacije z nasprotnim spolom, za pogovore z nasprotnim spolom, vmes se lahko zgodi simpatija, ljubezen, če je motece za kolektiv, pa se službo zamenja. In pričakujem odgovore v stilu, kje pa naj potem najdem službo 😃. Skratka eni boste ostali sami, ker tako na tiho želite. Moj mož in jaz sva se spoznala v službi, začela pa skupaj hoditi, ko je on šel drugam v službo, , naključno sva se srečala v trgovini in šla na kavo. In tako se je začelo pred 20 leti in se kar traja

jaz sem večinoma delala v čistih ženskih kolektivih, sš same ženske pa še faks same ženske v mojem oddelku.

je pa tko, da ko je prišel kak zunanji izvajalec, da so se ravno okoli mene vrteli, mene pa ni zanimalo. še sodelavke so mi težile, da kak prihaja bolj zaradi mene kot samega dela.

sicer pa, ja, če bi spoznala zame primernega na delovnem mestu in bi tudi jaz bila njemu, bi bila z njim. je težje spoznati primernega dobrega moškega, kot dobiti službo, to je dejstvo.

Odgovor na objavo uporabnika
Zartrose, 08.04.2025 ob 17:06

jaz sem večinoma delala v čistih ženskih kolektivih, sš same ženske pa še faks same ženske v mojem oddelku.

je pa tko, da ko je prišel kak zunanji izvajalec, da so se ravno okoli mene vrteli, mene pa ni zanimalo. še sodelavke so mi težile, da kak prihaja bolj zaradi mene kot samega dela.

sicer pa, ja, če bi spoznala zame primernega na delovnem mestu in bi tudi jaz bila njemu, bi bila z njim. je težje spoznati primernega dobrega moškega, kot dobiti službo, to je dejstvo.

Zdaj pa si predstavljaj nekega moškega, ki dela s težko mehanizacijo. Kje naj tam spozna kakšno žensko? Lahko je cel delavnik tako izoliran, da ima še s svojo ekipo minimalen stik. Posledice: slabe komunikacijske veščine, nervoznost ob prisotnosti ženske… ravno v nasprotju s tem, kar ženske danes pričakujejo.

Nekaj drugega je, če delaš v firmi s 300 zaposlenimi in je od tega 150 žensk.

don juan, 08.04.2025 ob 22:19

Zdaj pa si predstavljaj nekega moškega, ki dela s težko mehanizacijo. Kje naj tam spozna kakšno žensko? Lahko je cel delavnik tako izoliran, da ima še s svojo ekipo minimalen stik. Posledice: slabe komunikacijske veščine, nervoznost ob prisotnosti ženske… ravno v nasprotju s tem, kar ženske danes pričakujejo.

Nekaj drugega je, če delaš v firmi s 300 zaposlenimi in je od tega 150 žensk.

Ja saj o tem govorimo. V mešanem kolektivu izpilis komunikacijo, moški ki je zadržan, izgubi tremo pred zensko. Nek bagerist ,ima nično možnost koga spoznati v službi

Težko, ker bodo druge ženske že v kali poizkusile uničiti zvezo. Tudi v primeru, da jih tip ne zanima, se bodo spravile nanj.

J781, 08.04.2025 ob 22:23

Ja saj o tem govorimo. V mešanem kolektivu izpilis komunikacijo, moški ki je zadržan, izgubi tremo pred zensko. Nek bagerist ,ima nično možnost koga spoznati v službi

Točno to. Bagerist je lahko še tako vljuden, lahko ima še tako lep nasmeh, pa žensk v službi ne bo spoznal. Ker je večino časa izoliran in mu šepa komunikacija, bojo posledice tudi v vsakdanjem življenju. Lahko ima 100 hobijev pa bo ljudi zgolj iz vljudnosti pozdravljal, ne bo pa spreten pri navezovanju stikov. Če ni vsaj malo privlačen, bo za ženske popolnoma nezanimiv. Razni nasveti, ki ji lahko beremo na forumu, mu niti malo ne bojo pomagali. Pa daleč stran od tega, da bi z njim bilo kaj narobe. Lahko je čisto kvaliteten tip, ampak ker se ne giblje v pravih krogih, ostane večno samski in se ga obravnava kot največjega incela. Takšni tipi se ponavadi zatečejo k spoznavanju preko spletnih aplikacij, kjer pa tudi ni uspeha. To je realnost.

No, vidite, tu je ta catch glede spoznavanja.  Eni se stalno vrtijo med ljudmi drugega spola, že v srednji šoli, na faksu, potem v službi, hobiji, itd drugi pa obratno, z drugim spolom skoraj da nimajo opravka.  Zato imajo eni čudo priložnosti, da koga spoznajo, za resno ali neresno zvezo, drugi pa praktično nikoli.

Toliko o tem kako je razlog za samskost, da je človek ne vem kak luzer brez sociajalnih veščin, ki bi moral iti v “life”.  Kot sem že tolikokrat napisal, moški je lahko 2 meterski milijonas s 6packom in čudom drugih pozitivnih lastnosti, pa če se veliko večino časa zaradi specifičnega dela, šol, hobijev, družine, … vrti izključno med moškimi za ženske še obstajal ne bo, če ne bo poleg vsega še izraziti lepotec.  Ker ima z ženskami malo opravka, pa bo še takrat, ko kje kakšno sreča, relativno nesproščen.  Pa to še ne pomeni, da nima socijalnih veščin.

sam-ski, 08.04.2025 ob 23:08

Točno to. Bagerist je lahko še tako vljuden, lahko ima še tako lep nasmeh, pa žensk v službi ne bo spoznal. Ker je večino časa izoliran in mu šepa komunikacija, bojo posledice tudi v vsakdanjem življenju. Lahko ima 100 hobijev pa bo ljudi zgolj iz vljudnosti pozdravljal, ne bo pa spreten pri navezovanju stikov. Če ni vsaj malo privlačen, bo za ženske popolnoma nezanimiv. Razni nasveti, ki ji lahko beremo na forumu, mu niti malo ne bojo pomagali. Pa daleč stran od tega, da bi z njim bilo kaj narobe. Lahko je čisto kvaliteten tip, ampak ker se ne giblje v pravih krogih, ostane večno samski in se ga obravnava kot največjega incela. Takšni tipi se ponavadi zatečejo k spoznavanju preko spletnih aplikacij, kjer pa tudi ni uspeha. To je realnost.

Ce pa je mozak upravljalec zerjava (zerjavist)  pa je pri zenskah zelo priljubljen.

Itak vsi vedo, da je na visokem polozaju v firmi. 😲

Anonimno 6064, 09.04.2025 ob 04:15

Ce pa je mozak upravljalec zerjava (zerjavist)  pa je pri zenskah zelo priljubljen.

Itak vsi vedo, da je na visokem polozaju v firmi. 😲

6064,

precej žensk ima rada moške na položajih iz koristoljubja, to bi pa do sedaj lahko že vedel. Je pa res, da je plehkim moškim to vseeno.🤔

Simpatije so, na delovnem mestu, ampak se strinjam, da ne serješ tam kjer ješ.

V SŠ nas je bilo v razredu okoli 30 deklet in 3 fantje. V 4. letniku smo dobili še enega, ki je ponavljal letnik. Pa kljub temu parčkanja ni bilo. V razredu je bilo za pogledat največ pet deklet.

Na faksu pa sploh katastrofa, že prvi teden je postalo jasno, da parčkanja v oddelku ne bo. Pa v oddelku 30 študentk in 7 študentov. 90 % kolegic je oddajalo negativno energijo, da o grebatorstvu niti ne izgubljam besed. Vem zgolj za dva para, ki so pristali skupaj po študiju.

Johny Bravo

to ej ena zadeva, o kteri jaz govorim. pa tukaj in splošno se ljudje ne zavedate.  v sloveniji  imamo ženke kvote. imamo feminizem ,amrxizem  seveda z vladajočo skrajno ultra levo fašistično vlado.   in ja , ti si komi sedaj to videl.    jaz ti povem evo, tako kot je po resnici.  kako pa vem jaz to vse, fse te stvari.  ja ker imam tudi tako službo ko sem eliko na terenu, raznih firmah in vem kaj se dogaja.  torej kaj pa se dogaja.   ja dogaja se, da je na vseh ministrstvih predvsem veliko žensk.  povsod  od banke, do raznih socijalnih zadev, neke upravne zadeve, pa kake firme kejr delajo neki kao z ljdumi,  to je fsep ono nespsobnih ružboslovk, zaposlnih po vezah.  močnih družinskih vezah. ne prideš na minsitrstvvo in na sodstvo i ntakele kalibre ,brez močnih poltičnih vez. seveda levičarskih.  in ja, te ženskene delajo nič. to sem že govoril o tem.   v takih podejtjih, državnih in vejih zasebnih, kot si ga ti srečal, velja naslednje.   tekma zapsolnih kurbic,  ktera se bo pojebala z bolj pomembnim na firmi.  te ženske že imajo plačo  3000 do 6000 na mesec  za 40h delovnik.  je v resnici 30 urni. ampak ok.  naj bo tko.  kaj msiliš da bo takele kurbetina z 4000 plače in dvema doktoratoma iz družbosovja iskala moškega kot si ti in jaz??  ahahahaha to hoče takega ki dobi 25 000 na mesec.  al kaj ti misliš??   in ko se sprosti mesto ljubice, ga takoj naslednja nadomesti.  takele moški, kupi ženi  audi q5 in ljubici  peugeot 208.  in žena ve.  ampak ker je žena je dobila boljši avto.  pofukani so fsi  med seboj. brez skrbi.  v takih službah je veliko gejev.  ti so tudi fsi pojebani med seboj.   ljudje navadni ne veste, kakšme plače imajo ti ljudje.  kaj mislite zaaj tak ozvesto volijo levičarje in skrbijo da so levičarji na oblasti.    ker bi ti tudi če bi dobil na mesec 8000 za 30 h delvnik. kjer bi   igrla igrice, gledal tv , tekme,  in se pogovarjal o  golfu in tenisu.   ženske pa v oblekcah poletnih, sandalčkih, iz ene pisarne v drugo skačejo inse derejo kam gre kera na morje, kje je kakša obleka, kakšni čevlji i ndrugo kaj ženske zanima.  ja??    ker so pač vse prazniek fraj, fse vikedne fraj, in fse počitnice fraj.    to je resnica fsega.   jaz sem zelo pogosto  in veliko na takih firmah.  kakšni holdingi, ministrstva, neka pošta, banke, neke socijalne ustanove, veliko vidim.  in ponavadi gem v upravo.  in vem kako je.  čebi ljudje vedeli, kako je,  bi se jim zmešalo.

Srce125, 09.04.2025 ob 05:17

6064,

precej žensk ima rada moške na položajih iz koristoljubja, to bi pa do sedaj lahko že vedel. Je pa res, da je plehkim moškim to vseeno.🤔

Kaj to pomeni?

Da je iz pleha ali, da je mahnjen na pleh?

Anonimno 6064, 09.04.2025 ob 09:25

Kaj to pomeni?

Da je iz pleha ali, da je mahnjen na pleh?

Nič od tega. Pravim, da je nekaterim tipom na položaju pomembna kvantiteta, ker se imajo za take frajerje. Seveda taki niso vsi, daleč od tega. Ko osebi daš položaj, takrat vidiš, kakšna je, pravijo. 🤫

Srce125, 09.04.2025 ob 09:38

Nič od tega. Pravim, da je nekaterim tipom na položaju pomembna kvantiteta, ker se imajo za take frajerje. Seveda taki niso vsi, daleč od tega. Ko osebi daš položaj, takrat vidiš, kakšna je, pravijo. 🤫

Odnos sefa do zaposlenega je identicen odnosu zene do moza.

Ce se pustis je..t prvi osebi, te bo druga oseba se bolj z uzitkom.

—————–

Anonimno 6064, 09.04.2025 ob 10:27

Odnos sefa do zaposlenega je identicen odnosu zene do moza.

Ce se pustis je..t prvi osebi, te bo druga oseba se bolj z uzitkom.

—————–

Ne vem, jaz odnos med možem in ženo ne razumem kot tekmovanje, kdo bo nadrejeni in glavni. To ni dobro. Moj iskreni nasvet. Tipka delete za take pretekle izkušnje😉.

Srce125, 09.04.2025 ob 11:03

Ne vem, jaz odnos med možem in ženo ne razumem kot tekmovanje, kdo bo nadrejeni in glavni. To ni dobro. Moj iskreni nasvet. Tipka delete za take pretekle izkušnje😉.

Hej no…samo na glas sem razmisljal in zapisal svoja opazanja,  ki sem jim prica vsakodnevno.

K sreci teh problemov nimam. Je pa problem,  ce oseba dosti uporablja tipko delite.  Hmmm…

Resna zveza na delovnem mestu je možna, ampak je treba biti previden, ker se kakšni zavistneži znajo vmešavati in zadevo minirati v štartu. Se najdejo tudi zavrnjeni moški in ženske, ki delajo težave. 😀

Srce125, 09.04.2025 ob 12:06

Resna zveza na delovnem mestu je možna, ampak je treba biti previden, ker se kakšni zavistneži znajo vmešavati in zadevo minirati v štartu. Se najdejo tudi zavrnjeni moški in ženske, ki delajo težave. 😀

Še najboljša možnost je, če je sedež firme v kakšni poslovni stavbi in je v isti etaži več pisarn/firm, kjer so vsaj mešani kolektivi ali pa kolektivi nasprotnega spola. Potem lahko med pavzami srečuješ in spoznavaš zaposlene v drugih firmah – še posebej, če si delijo kakšen prostor.

Priznajte ženske, kar 95% vas je takih, ki takoj, ko se v službi začneta dva parckati, začnete opletati s svojo češpljo in mešati štrene. Najhuje je, če je v igri kakšen inteligenten in postaven vodilni mačo.

New Report

Close