Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Resnično življensko

Resnično življensko

Lepo prosim, če mi lahko svetujete knjige z resnično življensko tematiko, nekaj takega kot je knjiga Ne gre samo za kolo. Hvala in prijetno branje.

Sebastijan Pregelj Svinje brez biserov

Ne gre samo za kolo ne poznam, mislimpa, da je kot nalašč Doktor Vlimen. Govori o živinozdravnikovih dogodivščinah in izjušnjah tako, da je še dolgo ne pzabiš, avtorja pa se žal ne spomnim. Gre za nekoga iz Nizozemske ali Belgije.
Vzhod in zahod Pearl Buckove,
pa še bi se našlo, vendar bi morala pobrskati po spominu in med knjigami.
LP

P.s. ne gre samo zakolo sem si napisala na sznam za knjižnico.

Meni je bila vsec Imenovali so jo dvoje src, pa Grenko morje – čeprav tu ne gre za čisto biografijo oz. avtobiografijo. V bistvu ne vem prav dobro, če si ne želiš oprav tega, saj je Ne gre samo za kolo Armstrongova življenjska zgodba…vseeno upam, da sem ti vsaj malo pomagal.

Tudi jaz ti toplo priporočam Imenovali so jo dvoje src, če še nisi prebrala!

Eno leto v Provansi – resnično, lahko, veselo, nekam topla knjiga, kot podnebje v Provansi.

tej knjigi bi se pravzaprav moralo reči Imenovali so jo dvojni nateg, avtorici pa Malo Morgen.Ideja ni moja, članek s tem naslovom je 30. aprila 1999 v Sobotno prilogo dela napisal Marko Zorko, se pa z njim zelo strinjam.

he, he, od Marka Zorka sem pa prebrala že marsikaj “posrečenega”…
kaj se ti pa zdi v knjigi tako neverjetnega? Ali pa ti slog ni všeč?

slog je pač pocukrano amerikanski. je pa zadeva prejkone izmišljena – napisana pač za tržišče, ki hlepi po takih in drugačnih kvazi-pustolovščinah v stilu “očiščenje”, “videnje”, “najdenje sebe” in podobno sranje. za moj okus je zadeva popoln kič.

Za mene je knjiga Grenko morje, ki jo predhodno nekdo omenja fenomenalna. Definitivno vreda branja.

to tudi antrpologi trdijo…
Da je namreč popoln kič. In, da si je ženska sploh in oh izmislila približno vse. Pa da je tam, vse drugače.
jaz knjige še nisem brala.. po kritikah ,ki jih slišim pa tudi.. ne ,hvala

Pozdravljena !

Zelo dobra knjiga, ki te nauči gledati na življenje z drugega zornega kota, je
DOBER DAN ŽIVLJENJE, avtorice Ronnie Kaye.

Prijetno branje in lep pozdrav

Darinka
.

New Report

Close