RESNO OPOZIRILO – VIRUS
Spoštovani,
kljub aktivni protivirusni zaščiti se takšen virus lahko ‘vtihotapi’ v Vaš računalnik!
ker sem ga na enako opozorilo našel na svojem disku, Vam posredujem informacijo za preventivno čiščenje:
obstaja možnost da imaš na računalniku virus!!!!!
virus se prenaša avtomatsko po pošti, torej če ga najdeš sporoči vsem naprej, ki jih imaš v adresarju.
virus miruje 14 dni, nakar se vklopi in začne brisati vse datoteke
TOREJ:
1. pojdi na gumb START
2. stisni NAJDI, nato Datoteke ali mape
3. v okence z naslovom ime, vpiši : sulfnbk.exe
4. v okence “išči v” vpiši C, (ali lokalni trdi disk C, D,…) in nato pritisni gumb NAJDI
5. če je virus v tvojem računalniku, bo v spodnjem okencu izpisan, ima črno ikono
6. z desnim gumbom miške jo označi!!
POZOR: NE JE ODPIRAT!!!!!!!!!
7. nakar jo izbriši in vrzi v koš
8.pojdi v koš in tam stori isto; z desnim gumbom miške jo označi in izbriši!!
POZOR: NE ODPIRAJ!!!!!!
pošlji ta mail vsem, ki jih imaš v adresarju, ker se virus prenaša avtomatsko
ne glede na to če si mu poslal pošto ali ne!!!
Mihec bla,bla…. sulfnbk.exe je sistemska datoteka. Tale tvoja fora pa je že malo stara. To je bilo aktualno pred kakimi dvemi mesci. Da mu slučajno ne bi kdo nasedal. LP Harry
Obstajata dve ja …… blabla ena je DOS-ova bližnjica, ena pa je v sistemu (precabcopy) haha no sej nobenga ne boli, sam če je pravočasno
Ne se zezat, bo kdo še res to naredil.
Dolgujem ti zahvalo, sem se pozanimal mal več o tem in se ti res zahvaljujem.
Upam pa da bodo vsi toliko pošteni takrat, ko bo resnično šlo za hude viruse, saj imamo eni kar veliko intelektualne lastnine u teh škatlah.
Hvala še enkrat.
No Tjaša tudi tebi za kratek prispevek hehehehe.
to ni virus
Ja je neke vrste – sam da za škodo poskrbiš kar sam, če nasedeš in potem še ostalim prijateljem pošlješ besedilo in ni hudič, da med njimi ni kakega, ki bi to naredil in tako naprej…
Mihec
Kaj si tudi ti (pre)bral mojo eknjigo “Virusni marketing na internetu” ? Hvala. Zelo lepo.
Samo tisto poglavje o miselnih virusih ni bilo namenjeno strašenju nepoučenih.
Kdor (pre)pogosto kriči: “Volk, volk … ” ima lahko resne težave, ko se bo ta zares pojavil.
Isto je z virusi. Iz tega se ne splača norčevati. To ugotoviš, ko takemu “popravljaš” popolnoma “sesuti” računalnik, lastnik pa nima pojma, kaj se mu zgodilo.
Pa lep pozdrav
🙂
Forum je zaprt za komentiranje.