restavracija -dobra
Pohvalite restavracijo,kjer ste bili prijetno pesenečeni………….
Zelo prijetno sem bil presenečen,ko sem po več urnem skakanju po Ljubljani nazadnje odšel še po TV na servis v Mekinčevo ulico….no tam blizu (ne vem v kateri ulici,približno 300-400 m proč nazaj proti obvoznici) se nahaja GOSTILNICA PINOCCHIO……z ženo sva šla v bistvu samo na eno pijačo….pri sosednji mizi so postregli testenine z xy omako,pa pravi žena jaz bi pa tudi ene makarone,samo ti ješ samo polnozrnate,teh pa gotovo nimajo……ko sva pogledala v jedilni list sva bila presenečena,imeli so navadane,špinačne in polnozrnate……..oamak kolikor hočete,za vegetarjance (tudi tiste,ki ne jedo sira in jajc)…..poleg so nama postregli z obilno solato (res velike porcije) in kar je najvažnejše ZELO OKUSNO in testenine kuhane AL DENTE……..
Jože
ko berem to temo sem se nasmejal, jasno, mora biti tudi vegetariansko usmerjena 🙂
Zelo dobro tudi jaz rad vidim, da je ponudba pestra. Čeprav sem mesni tip, imam zelo rad tudi vegetariansko hrano.
Zato jaz tukaj predlagam gostilo Kukelj – Velike Lašče
– ambient
– prijaznost
– hrana odlična (domače specialitete in predvsem morska hrana)
no ja – tudi ljubljanski zrezek ni slab z veliko pomfrija in dobro kapljico.
Bom moral v kratkem zopet preveriti, ali je zadeva še na nivoju, ampak kolikor je meni znano je skozi zasedeno in se moraš prednaročiti, to tudi nekaj pove.
Naslednjič pa še kakšno
primož
Ja, ne morem biti tiho, pa ne vem kam naj napišem, ali tu, ali pod slabe restavracije.
Gre za isto restavracijo pri Kuklju, Velike Lašče. Veliko sem slišala o njej, zato smo se tudi mi ustavili tam, na kosilo – med tednom, nobene gužve ni bilo, ravno nasprotno. V slabem spominu pa mi je ostala, ker sem naročila ribo – postrv in je bila brez okusa, imela je celo neprijeten vonj. Od takrat ne grem več tja in kadar gremo mimo se spomnim na tisto smrdljivo ribo. Kar nekaj časa po tistem nisem poskusila postvi.
LP, Blanka
Včeraj sem bila na malici (zame kosilo) v Starem Tišlerju v Lj.
Šli sva s sodelavko in si naročili puranov zrezek po dunajsko in krompirjevo solato. Bili sva presenečni nad hitro postrežbo, prijaznim natakarjem.
Največje in najboljše presenečenje pa je prišlo v obliki dunajskega zrezka, ki se je kar topil v ustih. Ne vem, kaj so mu naredili, ampak obe s sodelavko sva se strinjali, da še nikjer nisva jedli tako dobrega zrezka. Vsaka čast!
Odkar so prenovili restavracijo, je vse boljše. Jaz bom kar redni gost tam.
Pri Kuklju imajo še tako slastne krofe. In kar sem jaz tam jedla je bilo zelo okusno. Je pa res, da grem na morsko hrano raje v gostilno Izver v Sodražici (ob smučišču). Ambient same gostilne – da se ustrašiš, tudi sicer lahko dobiš občutek, da imajo samo zaradi tebe odprto. Ampak morska hrana – še posebno ribja plošča je pa res dooooobra in po zelo ugodni ceni.
Najbolj nepozabna pa je bila večerja v Baški na Krku, pa žal ne vem imena in zunaj ne zgleda bogve kako. S fantom sva naročila glavno jed – ribjo seveda in pijačo. Poleg tega pa je hiša častila še predjed – domačo ribjo pašteto in tople kruhke in ob računu, ki je bil čisto normalen, še nekaj žganega za dobro prebavo. Vsi gostje smo bili tega deležni in vsi smo bili videti zelo zadovoljni.
Gostilna Javornik na Rakovniku (pri Trebnjem). Ambient bolj švoh, hrana pa super. Še posebno njihov kruhek pečen v krušni peči z domačo jetrno pašteto ali zeliščnim maslom. Nasploh nudijo specialitete pečene v krušni peči. Cene zmerne, prijazni natakarji.
Pa gostilna Rakar v Ponikvah. Čeden ambient, prijazna postrežba, ni ravno poceni (pa tudi ne zelo drago), a izbira je zelo velika in tudi porcije so kar velike. Pohvalim njihovo špinačno juho in sploh vse vegetarianske zadeve. Pa eno odprto vino točijo, muškat, mmmm, zelo sladek.
Na morju, pa je zame najboljša hrana v Jacht Clubu v Marini Portorož. Vendar pa so porcije bolj majhne (če nisi član:))), cene pa ……….
Na Gorenjskem definitivno Grad Podvin – isto kot zgoraj.
Danes sem jedla v gostilni Cizelj. To je med avtocesto in Velenjem. Stoji tik ob cesti, zelo lepa, z veliko parkirnega prostora. Z možem sva bila tam ob 14h, zato je bilo ljudi zelo malo. Notranjost je zelo urejena, natakar zelo prijazen, hrana pa – mmmmm! Naročila sem ocvrte lignje s tržaško omako. Moram pohvalit, da sem po zeloooo dolgem času jedla lignje, ki niso bili gumasti. Mož je jedel Koroški krožnik (puranji zrezek, zelenjava, sirovi štruklji) in bil tudi zelo zadovoljen.