Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Restavracija s trad. slovensko hrano v Ljubljani

Restavracija s trad. slovensko hrano v Ljubljani

Ima kdo predlog, katere restavracije (oz. kaj drugega) v Ljubljani, ki ponuja (tudi) tradicionalno slovensko hrano, predlagati turistu z ne preveč visokim budgetom? Hvala vnaprej.

Klobasarna! Tenstan krompir dobiš pa povsod!


O, hvala, dobra ideja! 🙂

Jaz ne razumem teh kao turistov ki hodijo po svetu in stradajo… Ne recem da so najdrazje restavracije najboljse vcasih se res najbolje je v kaksnih lokalnih ostarijah ampak da gres pa naokrog pa nimas buđeta je pa brezveze pol raje doma ostani pa sparaj da bos imel dovolj in potem odidi kamr ze zelis iti.. sj ne rabs vse zapravt sam nemors pa it z napol prazno denarnico naokrog ..

Edino Klobasarna. Vse drugo je šiptarija, Srbini ali Bosanci s tistimi svojimi nagravžnimi čevapčiči in bureki.

Klobasarna je pač klobasarna. Dobiš kuhano klobaso in to je to. V poštev pride kot prigrizek, malica, ni pa to gostilna, kamor bi peljal goste. Marsikdo klobase ne sploh mara ali pa je zaradi zdravstvenih razlogov ne je, kaj boš tistemu ponudil? Tam imajo samo klobase in pač neko jed na žlico….

Drugače pa Slovenska hiša (Figovec), tja pa lahko pelješ ljudi na kosilo.

Figovec je super, jetrca in prazen krompir za cca 7eur ali kranjska z zeljem in zganci za podobno celo.
Hrana je dobra, porcije ok, postezba tudi.
Ostale stvari so drazje, ampak tudi dobre!

Slovenska hiša Figovec
http://www.slovenskahisa.si/

pa klobasarna je industrija… nic domacega ni tam.


Ko bo v Figovcu spet konjski golaž in vampi, se lajhko spet pogovarjamo!
Ne pa tisto sranje polno moke…………………


Ko bo v Figovcu spet konjski golaž in vampi, se lajhko spet pogovarjamo!
Ne pa tisto sranje polno moke…………………
[/quote]

Zmenjeno;) Samo vampe preskočim:)


https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=151&t=11139681&p=12576733#p12576733
Zmenjeno;) Samo vampe preskočim:)
[/quote]
Zmenjeno! Nikjer nisem napisal, da veš kaj je dobra domača hrana!

Kaj pa Güjžina na Mestnem trgu?
Na kak bograč in dödole bi pa turist že lahko šel, ne?


Zmenjeno! Nikjer nisem napisal, da veš kaj je dobra domača hrana!
[/quote]

Nikjer nisem trdila;)

Super ste, hvala za vse predloge! 🙂


Ko bo v Figovcu spet konjski golaž in vampi, se lajhko spet pogovarjamo!
Ne pa tisto sranje polno moke…………………
[/quote]

Mislim, da vampe imajo. Sicer pa vampi in konjski golaž niso neko merilo, da gre za slo hrano. Konje so na veliko jedli pred 50 leti, predvsem zaradi visokega deleža slabokrvnih otrok – konjske hrenovke, mesni sir, golaž, hrenovke. Dandanes konja jedo le stari ljudje zaradi nostalgije, ter sem ter tja kakšen, ki verjame, da bo z njegovim mesom izboljšal počutje.
Ampak včasih so jedli tudi ptiče majhne ptičke, cipe – te so prodajali po ljubljanskih hotelih, pa šoje, vrane, kavke, krokarje in srake – te so jedli navadni ljudje.

Mislim, da vampe imajo. Sicer pa vampi in konjski golaž niso neko merilo, da gre za slo hrano. Konje so na veliko jedli pred 50 leti, predvsem zaradi visokega deleža slabokrvnih otrok – konjske hrenovke, mesni sir, golaž, hrenovke. Dandanes konja jedo le stari ljudje zaradi nostalgije, ter sem ter tja kakšen, ki verjame, da bo z njegovim mesom izboljšal počutje.
Ampak včasih so jedli tudi ptiče majhne ptičke, cipe – te so prodajali po ljubljanskih hotelih, pa šoje, vrane, kavke, krokarje in srake – te so jedli navadni ljudje.
[/quote]
O tistem kar prodajajo pri Figovcu je bilo govora. Ne vem kdaj si bilo nazadnje tam, a to ni niti senca od sence tistega, kar si dobil včasih na krožnik tam.
Ko naštevaš ptice, ki so jih nekoč jedli, se potrudi poiskati prvo izdajo kuharske knjige, ki jo je napisala sm. Felicita Kalinšek. Ampak danes je zgodba nekaj kolikor toliko domačega v Ljubljani.

O, a Figovec je dejansko postal spet vreden obiska? Super, bo treba enkrat tja malo probat.

Drugače pa se kaj domačega najde tudi v gostilni Narobe v Trzinu. Niso pa ravno poceni.

New Report

Close