Restavracija s trad. slovensko hrano v Ljubljani


Jaz ne razumem teh kao turistov ki hodijo po svetu in stradajo… Ne recem da so najdrazje restavracije najboljse vcasih se res najbolje je v kaksnih lokalnih ostarijah ampak da gres pa naokrog pa nimas buđeta je pa brezveze pol raje doma ostani pa sparaj da bos imel dovolj in potem odidi kamr ze zelis iti.. sj ne rabs vse zapravt sam nemors pa it z napol prazno denarnico naokrog ..


Klobasarna je pač klobasarna. Dobiš kuhano klobaso in to je to. V poštev pride kot prigrizek, malica, ni pa to gostilna, kamor bi peljal goste. Marsikdo klobase ne sploh mara ali pa je zaradi zdravstvenih razlogov ne je, kaj boš tistemu ponudil? Tam imajo samo klobase in pač neko jed na žlico….
Drugače pa Slovenska hiša (Figovec), tja pa lahko pelješ ljudi na kosilo.

Slovenska hiša Figovec
http://www.slovenskahisa.si/
https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=151&t=11139681&p=12576733#p12576733
Zmenjeno;) Samo vampe preskočim:)
[/quote]
Zmenjeno! Nikjer nisem napisal, da veš kaj je dobra domača hrana!

Ko bo v Figovcu spet konjski golaž in vampi, se lajhko spet pogovarjamo!
Ne pa tisto sranje polno moke…………………
[/quote]
Mislim, da vampe imajo. Sicer pa vampi in konjski golaž niso neko merilo, da gre za slo hrano. Konje so na veliko jedli pred 50 leti, predvsem zaradi visokega deleža slabokrvnih otrok – konjske hrenovke, mesni sir, golaž, hrenovke. Dandanes konja jedo le stari ljudje zaradi nostalgije, ter sem ter tja kakšen, ki verjame, da bo z njegovim mesom izboljšal počutje.
Ampak včasih so jedli tudi ptiče majhne ptičke, cipe – te so prodajali po ljubljanskih hotelih, pa šoje, vrane, kavke, krokarje in srake – te so jedli navadni ljudje.
Mislim, da vampe imajo. Sicer pa vampi in konjski golaž niso neko merilo, da gre za slo hrano. Konje so na veliko jedli pred 50 leti, predvsem zaradi visokega deleža slabokrvnih otrok – konjske hrenovke, mesni sir, golaž, hrenovke. Dandanes konja jedo le stari ljudje zaradi nostalgije, ter sem ter tja kakšen, ki verjame, da bo z njegovim mesom izboljšal počutje.
Ampak včasih so jedli tudi ptiče majhne ptičke, cipe – te so prodajali po ljubljanskih hotelih, pa šoje, vrane, kavke, krokarje in srake – te so jedli navadni ljudje.
[/quote]
O tistem kar prodajajo pri Figovcu je bilo govora. Ne vem kdaj si bilo nazadnje tam, a to ni niti senca od sence tistega, kar si dobil včasih na krožnik tam.
Ko naštevaš ptice, ki so jih nekoč jedli, se potrudi poiskati prvo izdajo kuharske knjige, ki jo je napisala sm. Felicita Kalinšek. Ampak danes je zgodba nekaj kolikor toliko domačega v Ljubljani.