Revma me trga! :(
kakšno imaš diagnozo, katera zdravila jemlješ, kje te najbolj “muči”? Kako pa kaj medicinska telovadba?
S prehrano si največ pomagam, mogoče za začetek poskusiš domačo skuto 2 žlici z dvema žlicama lanenega olja, masaža s šentjanževim oljem (jaz si ga delam sama) drugače pa ga lahko kupiš, prakticiram zdravilne rastline, marsikaj pomaga ublažiti, pozdraviti pa zelo težko
Pri meni so najbolj kritične noge, so me bolele že kot otroka, pa je zdravnik takrat rekel, da je to zato, ker rastem. No, zdaj gotovo ne rastem več, me pa še vedno (zelo) boli.
Pri zdravniku zaradi tega nisem bila, tako da nimam diagnoze ali zdravil, ponavadi si ob večerih segrejem termofor, da lažje zaspim. Ni pa to vsak dan, verjetno je danes zaradi spremembe vremena.
Draga moja, ta revma je tak “hec”, da bi ti jaz laik težko odgovorila, ali je to revam, kar tebe muči, svetujem ti, da stopiš z napotnico do revmatologa, kjer bodo opravili vse temu primerne preiskave in določili diagnozo, saj je revm več vrst:
AS-ankikolozirajoči spondilitis
seronegativni spondilo artritis
sjogrenov sindrom
RA – revmatoidni artritis
psoriatični artritis
lupus
drugo
Jaz sem že krepko čez 50 in sem ravno pred enim mesecem imela take bolečine, kot bi imela hudo gripo, po vseh štirih bi najraje hodila. Izvid na revmo (laboratorij) revme ni pokazal. Odleglo mi je pa še vedno ne vem kaj naj bi to bilo. Moja zdravnica pravi, da je bil lahko kakšen virus..tako da ni vsaka bolečina revma.
enako se meni dogaja, (letos bom 50) desno koleno ne morem do konca iztegnit, me močno boli na notranji strani kolena. Mislim, da to ni revma, bolj podobno obrabljenosti kolena.
S čem si naj masiram. Antinevralgin ali kaj ?[/quote]
za začetek poskušaj z :
domačo skuto 2 žlici z 2 žlicama lanenega olja, masaža s šentjanževim oljem, pravilno prehrnano, vsakodnevno gibanje do smrti, ne glede na vremenske razmere, ne glede na bolečine
Pozdravljena
Nisem bila še pri dr., vendar ne bom mogla več odlašat, sem že naročena. Ko je res hudo se namežen z voltarenom, tablet se izogibam.
Kaj mi je? Še sama ne vem. Sem menda v najboljših letih…
Zelo me bolji in pečejo dlani, stopala, nart, ob golenici. Pazim na obutev, ampak bolečina v narti in pernici ne izgine. Sem malo “poguglala”, lahko da imam “trn v peti”. Pa me ne bolijo kosti, ampak “nekje noter” me trga, peče, boli, včasih imam občutek da gre za neko dolgotrajno vnetje, morda vezi, kite ? Pred dnevi me je prvič močno obiskal menda išias. Bolečina skoraj v kolku, nekje v medenici, bolečina še širi po stegnu…, peče, trga, jao.
Jambram ne več, ker me itak nobenden ne posluša
Me prav zanima kaj bom opravila pri svojem dr.
lp
Zanima me tole s skuto. Verjetno je priporočljiva zaradi velike vsebnosti beljakovin?
skuta + laneno olje – pomešano , to so omega 3 –
Glavni viri omega 3 maščobnih kislin so globokomorske ribe, ribje olje ter pripravki iz ribjega olja. Na splošno izredno pozitivno vplivajo na zdravje srca, možganov, oči, sklepov in ožilja, redni uživalci omega 3 maščobnih kislin pa naj bi po nekaterih raziskavah tudi redkeje doživljali srčne infarkte, obolenja oči ter depresijo.
Ker pa z redno prehrano ponavadi ne zaužijemo dovolj omega 3 nenasičenih maščobnih kislin, še posebej pa ne kislin DHA in EPA, je potrebno manko zadostiti s povečanim uživanjem hrane, bogate z njimi ali pa prehranskih dopolnil. Težava, ki nastane pri vnosu preko hrane je predvsem nenadzorovan vnos omege 3 (nikoli ne moremo vedeti točne vsebnosti nenasičenih maščobnih kislin, saj lahko močno variira), hkrati pa tudi kvaliteta oziroma polutivnost (onesnaženost) vira.
Ribe so sicer na splošno znane po tem, da so del vsakega zdravega jedilnika oziroma diete. Sredozemska prehrana oziroma prehrana obmorskih področij, ki vsebuje veliko rib ter posledično manj ostalih maščob živalskega izvora omogoča njihovim prebivalcem, da vnašajo s prehrano v telo več nenasičenih maščobnih kislin. Po nekaterih raziskavah se to kaže tudi na splošnem zdravju in postavi prebivalcev teh področij v primerjavi z ostalimi.
Kljub pozitivni plati “sredozemske” diete pa je kot rečeno, vnos hranil preko slednje zelo nenadzorovan. V nekaterih bolj onesnaženih predelih poleg hranil v telo z navadno prehrano vnesemo tudi veliko polutantov, kar na nek način izniči njen pozitiven vpliv na organizem. Dandanes je nenazadnje tudi v neonesnaženih predelih običajno težko slediti izvoru hrane.
Iz teh razlogov je priporočljivo, da se vedno poslužujemo prehrane, bogate z omega 3 maščobnimi kislinami
Laneno olje in zdravje
Zaradi izredno visoke vsebnosti maščobnih kislin omega-3 učinki uživanja lanenega olja na zdravje sovpadajo s tistimi, ki jih imajo te maščobne kisline:
* normalizacija razmerja med HDL in LDL holesterolom,
* znižanje krvnega tlaka,
* omilitev simptomov artritisa in osteoratritisa,
* zmanjšanje možnosti pojava raka na prsih in raka črevesja,
* zmanjšanje hitrosti rasti rakavih celic,
* preventiva in pomoč pri depresiji,
* lajšanje vnetnih stanj in
* zmanjšanje simptomov Kronove bolezni.
https://www.northstarnutritionals.com/p/Soothanol_X2.htm
Imam artritis in samo tele kapljice pomagajo. Blažilno da bolj ne more biti in sestavine so iz zdravilnih zelišč, nobenih stranskih učinkov..
Draga stvar, ampak 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} učinkovita. Toplo priporočam nakup! Eno stekleničko imam za več kot pol leta, pa skoraj vsak dan porabim dve ali tri kapljice.
hvala za info !
Ljudje, ki trpijo zaradi različnih bolezni, kot so bolečine v hrbtu in bolečine v sklepih , so vedno na razgledni za lokalno agenti, ki bodo pomagali pri njih lajšanju bolečine. These are chronic conditions for which people often need to take pain killers and so prefer to deal with the pain with the help of topical analgesics. To so kronične bolezni, za katere se ljudje pogosto morali jemati zdravila proti bolečinam in tako raje ukvarjajo z bolečino s pomočjo aktualnih analgetikov. This is where Soothanol X2 comes into the picture. To je, če Soothanol X2 pride v sliko. This product is said to be a huge hit in the market and people are scrambling to get their hands on this ‘two drop pain relief’ wonder medication. Ta izdelek je dejal, da je velik hit na trgu in ljudje so premešavo da bi dobili svoje roke na tem sprašujem, “dva drop lajšanje bolečin” zdravila. However, what many people are not aware of are the various Soothanol X2 side effects. Vendar, kaj veliko ljudi se ne zavedajo da so razni Soothanol X2 neželene učinke. However, before we go on to the side effects of Soothanol X2, let us first take a look at the various ingredients in Soothanol X2. Vendar, preden gremo na stranskih učinkov Soothanol X2, nam najprej si oglejte na različnih sestavin v Soothanol X2.
Soothanol X2 Ingredients Soothanol X2 Sestavine
* Arnica Oil Arnica Oil
* Olive Oil Olive Oil
* Cayenne Pepper Cayenne Pepper
* DMSO (Dimethyl Sulfoxide) DMSO (dimetil sulfoksida)
* Emu Oil Emu Oil
* Ginger Ginger
* Limonene Oil Limonene Oil
* Menthol (9.53{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) Mentol (9,53{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465})
* MSM (Methylsulfonylmethane) MSM (Methylsulfonylmethane)
* Calendula Oil Calendula Oil
* St. John’s Wort Oil Šentjanževka Oil
* Wintergreen Wintergreen
Soothanol X2 Side Effects Soothanol X2 Side Effects
The side effects that are seen in Soothanol X2 are often seen due to the various ingredients. Stranskih učinkov, ki so vidne v Soothanol X2, so pogosto videti zaradi različnih sestavin. Thus, some of the side effects are caused due to the reactions that are seen due to each of the individual contents. Tako so nekatere neželene učinke zaradi reakcij, ki so videti zaradi vsake od posameznih vsebin. Most of the concern in this regard is due to the compound DMSO. Večina skrb v zvezi s tem je zaradi spojino DMSO. There have been many concerns that have been raised with regards to this main ingredient. Tam je bilo veliko skrbi, ki so se pojavila v zvezi s to glavno sestavino. The reason why this product works so wonderfully can be contributed partly to the fact that DMSO is a very very strong solvent. Razlog, zakaj ta izdelek deluje tako čudovito se lahko deloma prispevala k dejstvu, da DMSO je zelo zelo močna topila. This, thus, helps in easy penetration of the healing ingredients that are present. To, s tem, pomaga pri enostavno penetracijo zdravilnih sestavin, ki so prisotni. Thus, it can carry any solute directly from the skin into the bloodstream, which can be potentially dangerous. Tako lahko nosite vsak topljenca neposredno iz kože, v krvni obtok, kar je lahko potencialno nevarno. Therefore, the area of skin and the surface of hands which are applying DMSO must be clean, because anything on the skin, that is, any contaminants will also be absorbed and transported into the bloodstream along with DMSO. Zato mora biti površina kože in površino roke, ki se uporabljajo DMSO biti čista, saj nič na koži, je, da vsak onesnaževalcev bo tudi absorbira in prevažati v krvni obtok skupaj z DMSO. In fact, DMSO is such a strong solvent and increases the rate of absorption of some compounds through organic tissues including skin to such an extent, that it can even be used as a drug delivery system. Dejstvo je, DMSO je tako močno topilo in povečuje stopnjo absorpcije nekaterih organskih spojin s pomočjo tkiva, vključno s kožo do te mere, da lahko celo uporablja kot sistem drug delivery.
One of the other Soothanol X2 side effects due to DMSO is the fact that DMSO often leads to a garlic like body odor. Ena od drugih Soothanol X2 neželeni učinki zaradi DMSO je dejstvo, da DMSO pogosto vodi do česen, kot je vonj telesa. There can also be severe skin irritation at the site of application on the skin which comes in contact with DMSO. Tam lahko tudi hude draženje kože na mestu uporabe na koži, ki prihaja v stik z DMSO. This is the reason why this medication is to be strictly applied only in those regions where the skin is intact, non-broken and non-irritated. To je razlog, zakaj tega zdravila je, da se dosledno uporablja le v tistih regijah, kjer je koža nepoškodovana, brez zdrobljen in ne-razdražena. In fact, it may be interesting to note that the US Food and Drug Administration (FDA) has only approved the use of this compound for the symptomatic relief of patients with interstitial cystitis . Dejstvo je, je morda zanimivo, da je v ZDA Food and Drug Administration (FDA), le odobril uporabo te spojine za lajšanje simptomov pri bolnikih z intersticijski cistitis . Furthermore, when this compound is exposed to the atmosphere, it ends up forming very high levels of peroxides, which can be toxic to a person. Poleg tega, ko je ta spojina izpostavljena atmosferi, ki se konča zelo visoko stopnjo peroksidi, ki je lahko strupen za osebo.
Other Soothanol X2 side effects include the fact that there are certain Arnica side effects . Drugi Soothanol X2 neželeni učinki so dejstvo, da obstajajo določene stranske učinke arnike . Arnica is an extremely potent herb in itself, which must be used judiciously and may even lead to dermatitis when used externally and can even lead to collapse as well as death when taken internally, that is, when it is transported through the bloodstream due to high solvent property of DMSO. Arnica je izjemno močan zel sam po sebi, ki jih je treba uporabljati premišljeno in lahko vodi celo do dermatitis , kadar se uporabljajo zunaj in lahko celo privede do razpada, pa tudi smrti, ko zaužitju, da je, kadar se prevaža po krvi zaradi visokih topil last DMSO. Also Arnica is contraindicated in pregnancy , as it is said to be a uterus stimulant, which may lead to premature contractions, which in turn could lead to further complications. Prav tako je Arnica kontraindiciran v nosečnosti , saj je dejal, da je maternica stimulant, ki lahko privede do prezgodnje kontrakcije, ki bi lahko vodile do nadaljnjih zapletov. In rare cases, some people may be allergic to certain compounds, like menthol. V redkih primerih se lahko nekateri ljudje so alergični na določene sestavine, kot so mentol. This could lead to unnecessary allergies . To bi lahko privedlo do nepotrebne alergije .
This was all about the various Soothanol X2 side effects. To je vse o različnih Soothanol X2 neželene učinke. The main concern about this product more or less revolves around the effects of DMSO. Glavna skrb o tem izdelku bolj ali manj vrti okoli učinke DMSO. According to tests done, DMSO exposure to developing mouse brains was found to have a possibility of leading to brain degeneration. Po narediti teste, je bila izpostavljenost DMSO v razvoju možganov miško ugotovljeno, da imajo možnost, ki vodi do degeneracije možganov. In fact, this neurotoxicity could be detected at doses as low as 0.3 mL/kg, a level that is exceeded in children exposed to DMSO during treatments for certain conditions. V bistvu bi bilo to nevrotoksičnosti zaznati v odmerkih tako nizko, kot 0,3 ml / kg, raven, da je presežena pri otrocih, izpostavljenih DMSO v času zdravljenja za določene pogoje. In the end, although the Soothanol X2 reviews have mostly been quite favorable as more and more people that were asked ‘does Soothanol X2 work?’ Na koncu, čeprav so Soothanol X2 kritike večinoma dokaj ugodno, kot več in več ljudi, ki so bile pozvane, “ne dela Soothanol X2?” responded with a resounding ‘Yes’, one still needs to be wary of this topical pain killer due to the various above mentioned Soothanol X2 side effects. odzvali z odmevnimi “Da”, ena mora še vedno biti pozorna na to aktualnih proti bolečinam zaradi različnih zgoraj omenjenih Soothanol X2 stranskih učinkov. It is best to thus, first ask your doctor whether this topical agent should be used or not. Najbolje je, da s tem, najprej se posvetujte z zdravnikom ali je treba ta aktualna sredstvo uporablja ali ne.
By Dr. Z Dr Sumaiya Khan Sumaiya Khan
Published: 6/11/2010 Objavljeno: 2010/06/11
revma, da!
tale tvoj zapis, ne samo, da je popolnoma neberljiv; prevajalnike, ki jih uporabljaš, nadomesti z bolj sodobnimi oz. vsaj toliko si vzemi časa, da svoje tekste malce spraviš v spodobno slovenščino.
za aneja*
res, po pravici povem, tole mi dobavlja prijatelj preko svoje firme. Ne vem, koliko so dodatni stroški, meni zaračuna samo fiksno ceno. Vem pa, da carine ni. Pa poglej še malo po Googlu, preko Amazona ali pa drugih se tudi da tole kupit verjetno ceneje. Aneja, ne bo ti žal.
EKOLOŠKO KONOPLJINO MAZILO S SIVKO
Sestavine:
• posušeni konopljini cvetovi;
• posušeni cvetovi sivke;
• bio kokosovo olje;
• bio čebelji vosek;
• bio konopljino olje
• koncentrirana konopljina smola
Uporaba mazila
Mazilo je namenjeno predvsem lajšanju simptomov povezani s kožnimi boleznimi, uporabljamo pa ga lahko tudi za druge bolezni, kot so bolezni dihalnih poti, krvno-žilnega sistema in poškodbe mišic.
Kožne bolezni: Luskavica, atopični Dermatitis, prhljaj, ogrci, kurja očesa, izpuščaji in alergije, Herpes, razpokane ustnice, Hemeroidi, glivice na nohtih, kožne rane, vreznine, opekline in bakterijske okužbe.
Bolezni mišic, sklepov in kosti: Tortikolis, bolečine v križu, bolečine v mišicah, menstrualni krči, zvini, nategi in zlomi.
Bolezni krvno-žilnega sistema: Flebitis, razjedanje žil, krčne žile
Bolezni dihalnih poti: Bronhitis, Astmatične bolezni, Kronično vnetje grla (mažete na predelu pljuč in grla)
piši na: primacare.cream@gmail.com