revmatolog
Ja,res je najboljše,da si prvi pregled plačaš.Jaz vem kako je,bolečine sem imela neznosne,tam ti pa rečejo pridi čez štiri mesece.Na srečo mi je znanec zdravnik zrihtal,da sem bila hitro na vrsti in seveda takoj pričela z zdravljenjem.Tak da naj ti ne bo žal denarja,ker drugače ne boš nikamor prišla.A te sklepi zelo bolijo?
Zdravo, čvekca!
Naročila sem sem lani konec novembra, pregled imam konec oktobra :(. Ja, z bolečinami je tako – ves čas boli, peče, bili pri gibanju, mirovanju, ni neznosno, je pa izjemno moteče (ničesar več ne storim brez bolečin), kar naprej sem utrujena, bolijo me tudi mišice, včasih sem čisto brez moči. Revma faktor je le mejno povišan, ostale preiskave na revmo negativne.
Zato razmišljam na samoplačniški pregled (menda je zelo kratka čakalna doba), seveda pa me skrbi cena. Ne samega pregleda, ampak preiskav (gledala sem cenike preiskav krvi :((((.
Lep dam!
Moja stara mama je bila pred kratkim na Držaju samoplačniško, pa mislim, da je rekla, da je bilo okoli 100 evrov, sicer pa imaš cenik tule http://www.revma.net/kor/ambulanta/as-pregled.htm
Drugače sem pa tudi sama imela pred parimi leti akutne težave in so me vzeli takoj, ker sem imela na napotnici “nujno”. Če je torej dovolj hudo, bi te osebni zdravnik moral napotiti pod nujno.