Revni nismo vredni NIČ
Se strinjam, da revni nismo vredni nič. Jaz se itak ne bi znašla v bogati družbi. Revnih res nihče ne pokliče, ne “povoha”. Smo pa bogati v srcu. Me ne sekira, če nimam milijonov. Me pa sekira, če si nekatere stvari želim že leta, pa si jih ne morem privoščiti. In to niso neke velike stvari. Potem nas pa zmerjajo z luzerji, pa kaj vem kaj še. Ne moremo biti vsi enaki. Tako pač je. Jaz se obrnem na Jezusa.
Smo bogati v srcu…
A tisti, ki imajo lastno hišo in mogoče še viked, so pa revni v srcu?
Osebno mislim, da ste taki REVNI v idejah, da skoraj vsi razmišljate in se pogovarjate precej podobno: jamranje ter zavist.
Od takih družba ne more napredovati.
Tudi od takih, ki so zadovoljni z 500 ali 600 evri pomoči, pa rezonirajo:
– lahko bi bilo še slabše
– v Afriki in Aziji je marsikje še slabše
Primerjava z boljšimi, uspešnejšimi, pridnimi, pa vam NE pride na misel…
vera530, 07.04.2025 ob 21:29
Se strinjam, da revni nismo vredni nič. Jaz se itak ne bi znašla v bogati družbi. Revnih res nihče ne pokliče, ne “povoha”. Smo pa bogati v srcu. Me ne sekira, če nimam milijonov. Me pa sekira, če si nekatere stvari želim že leta, pa si jih ne morem privoščiti. In to niso neke velike stvari. Potem nas pa zmerjajo z luzerji, pa kaj vem kaj še. Ne moremo biti vsi enaki. Tako pač je. Jaz se obrnem na Jezusa.
Takšni kot si ti, je potrebno dati samo priložnost. Takšne ste življenjske ženske. Pravi biser. Hvaležna za malenkosti. Nekateri iščemo takšne, ker bi znali ceniti, kar imate.
Ne samo, da niste vredni nič, vi ste ogromen stroške.
Vsi mi, ki hodimo v službo, plačujemo visoke davke , ogromno gre za socialce. Za vse vrste transferjev, za neprofitna stanovanja, da imajo ti otroci v šoli vse zastonj, da gredo za dva tedna na morje.. Žal so se tega navadili, med njimi je velika večina Čefurjev, ki pričakujejo, da bo za njih vse zastonj, zato so veliko breme naše družbe.
Jaz pa zavestno nogam od ene skrajnosti do druge. Vsake toliko časa sem na socialni pomoči in ravno tako sem vsake toliko časa v službi s solidno plačo.
Res je, da nimam materialnih želja, že od malega sem naučila jest z malo žlico in se pokrivati z ravno prav veliko odejo. Kar imam in kakor imam, sem naredila sama. Dobesedno. In nimam občutka da nisem vredna nič in da bi me okolica najraje utopila v žlici vode. Zakaj le?
Vreden si, kolikor se počutiš in kolikor si sam postaviš ceno. Pri nekaterih je veliko bogastvo v srcu in glavi, eni so si pa sami krivi za revščino, ker ne delajo na sebi in svojih travmah. To so kaki alkoholiki in drugi odvisniki, tudi od e medijev. Jih ne obsojam,travmeso vcasih hude, se pa vse da vsaj malo premakniti in popolnoma od nas je odvisno.
Sia907, 08.04.2025 ob 06:30
Ne samo, da niste vredni nič, vi ste ogromen stroške.
Vsi mi, ki hodimo v službo, plačujemo visoke davke , ogromno gre za socialce. Za vse vrste transferjev, za neprofitna stanovanja, da imajo ti otroci v šoli vse zastonj, da gredo za dva tedna na morje.. Žal so se tega navadili, med njimi je velika večina Čefurjev, ki pričakujejo, da bo za njih vse zastonj, zato so veliko breme naše družbe.
Problem je, da je lahko ze en na minimalcu, ki dela in ravno tako plačuje davke, reven. In ce te doleti nesreča ali bolezen.