Rezultat vaših “nasvetov”
Joj, nič ti nisem fovš. In nimam pametnega nasveta zate. Bosta že pogruntala, kaj je najboljše.
svetujem pa ti, da gledaš vse skupaj tudi s pozitivne plati – če boš šla danes ven, ne potrebuješ šala. Naviješ podočnjake okoli vratu, pa šibaš. :-))))
Saj sem že zgoraj (mislim da celo več kot enkrat) napisala … :))))))))) No … pa še enkrat … Zgleda da ravno ko se z mojim dragim odpravljava spat ima naš mikeni tisto fazo na pol budnosti, ko se potem pač sam uspava nazaj. In ker takrat se pač gre še na WC pred spanjem, ker si je treba zaželet lahko noč in potem še vse premikanje po postelji da dobimo pravi položaj za spat … zgleda, da on to vse sliši in namesto da bi zaspal nazaj se še bolj predrami in ker seveda ni še čas za se zbudit začne na vso moč kričat in prosit mamo (uspavaj me). Predvčerajšnjim zvečer in včeraj zvečer sva bila z mojim zelo zelo tiha (kolker se le da) in je mali potegnil spanje prvo noč do 2h, danes pa do 1h in nekaj. Potem je čas za čajča, da se odžeja … ponavadi je še na volji za bit mal zbujen in potem počasi uspavanje dalje in upajmo na spanje do jutra.
Samo mir mora imet. In mogoče bom res prav zaradi tega ponovno uvedla lastno sobo.
Bugi, poskusi morda bo delovalo. Pri nas je pri prvem bil to pravi recept, 4 mesece sem vstajala 6-8x na noč, potem sem imela zadosti in ga pri 10 mesecih deportirala v svojo sobo in glej ga zlomka, že prvo noč je prespal vso in tako je še danes.
Žal pa tega drugega ne morem poslati v svojo sobo, ker je nima. Skupaj bosta z bratcem in se bojim, da bi bil šolar zaspan v šoli, če bi ga zbujal. Sicer si zelo želi družbe v svoji sobici, poskusili bomo med prazniki, ko šole ni.
no, mi tudi še vedno ne spimo – pri 6mesecih….. ampak prejšnji mesec se je začel pravi maraton nespanja – zbujala se je tudi na pol ure čez celo noč- zdržala sem 10 dni in se otepala misli, da bi jo pustila jokat… poskusila sem vse od dojenja, crkljanja, spanja v najini postelji, čaja, masiranja dlesni – NIČ NI POMAGALO… zadnje 3 noči pa jo pustiva jokat – z vmesno tolažbo brez dviga iz posteljice – čeprav sem se počutila kot kriminalec, še posebej ker je mnenje večine na tem forumu da se to pa ne dela…. prvo noč je zelo jokala, ampak spala je pa potem mnogo več… le… sedaj pa je vsako noč lažje oz. manj joka… bolj se samo malo pritožuje, jaz se prisilim da ne pridivjam takoj k njej in potem zaspi nazaj… upam da bo to trajalo… zmeraj sem bila mnenja da otrok ne zna ‘izsiljevat’, ampak sedaj se nagibam k temu, da se da tud tako majhnega že marsikaj naučit – pa vem da me bodo super mame linčale ;)… ker drugače ne najdem odgovora na vprašanje zakaj od tiste noči ko je malo več jokcala sedaj bolje spi???? čeprav še vedno ne prespi noči, ampak meni je že zbujanje na 3-4 ure pravi luksuz :))
sicer pa bgv – preskoči tiste nasvete, ki samo tolčejo… nekateri ne znajo drugače…
Naš je spal v svoji sobi od rojstva. Od enega meseca napraj je praktično prespal noč. Zvečer med 22-23 se je temeljito nadojil, potem pa spal do 5-6. Se je pa ponoči večkrat malce zbudil in dvakrat trikrat zajokal. Običajno sem ravno vstala iz postelja in prišla do vrat njegove sobe, ko je že spal naprej. Malce počakaj (minutko) preden ga dvigneš, morda se je samo malce prebudil in bo sam spal naprej. Preveri tudi, koliko imate toplo v sobi. Naš najbolje spi pri 19°C in z vlažilcem zraka na radiatorju. Pretopel ali presuh zrak ga grozno moti.
Se pa ne strinjam z mamico, da je pri 4 mesecih primern čas za prenehanje dojenja in totalen prehod na gosto hrano. Res ne vem, zakaj bi potem pediatri svetovali toliko in toliko mleka (materinega ali pa adaptiranega) do take in take starosti. Da ne bo otrok staknil kak rahitis ali pa presnovne motnje za celo življenje zaradi prehitre uvedbe goste hrane.
Hojla…
nisem rekla da smo pri 4 mesecih popolnoma prešli na gosto hrano. imel je 1 do 2 gosta obroka na dan in ostalo MLEKO, sicer ne moje, ker mi ga je že zmanjkovalo, ampak adaptirano. in še danes, ko je star 11,5 m spije MINIMALNO 3/4 do 1l mleka na dan.
Gosto hrano smo pa začeli uvajati na predlog pediatra, ker mali ni dovolj napredoval na teži, veliko je polival in je bila za nas pač to pravilna odločitev…
lp vsem
PS: MALI JE V PONEDELJEK NAREDIL PRVE SAMOSTOJNE KORAKE!!!!!