riba v soli
Pozdravljeni!
Za božično večerjo nameravam speči ribo v soli, pa me zanima, če ima kdo kakšne konkretne izkušnje!?
Zanima me:
– koliko časa je treba peči zadevo (kupiti mislim enih 80dkg – 1kg težkega brancina ali orado),
– koliko soli potrebujem za to težo,
– na kakšni temperaturi je potrebno peči?
Hvala!
Boža
Ta recept sem tudi sama že našla in se na osnovi njega odločila, da bom to naredila za večerjo.
Problem je v tem, da sem še naprej brskala in našla precej različna navodila glede temperature in časa, ki je potreben za peko. Pa tudi če daš eno veliko ribo ali dve majhni vseeno – zato sprašujem po konkretnih izkušnjah!
lp
Boža
pri nas zmeraj delamo po tem receptu iz kulinarike.. in je blo še zmeri vse ok!
damo pa zmeraj dve malo manjši ribi v stekleno posodo,, pod njo sol, nad njo sol in to je to… tam ene slabe pou ure rabi, da se speče.
aja pa ne se ustrašit, če se bo sol držala ribe. malo bolj na grobo podrgni, da se sol odstrani…. no ja.. če ej komu všeč bolj slano pa se lahko malo tudi pusti.
so pa super dobre ribe. vsaj brancin pri nas odlično uspe!