Najdi forum

riba v soli

Kako pripravim ribo v soli, predvsem katera riba je najbolj primerna in katere začimbe poleg soli uporabim?
Ali lahko pečem v nizkem pekaču?

Za pečenje v soli so primerne večje ribe, za katere obstaja nevarnost, da bi pri pečenju meso postalo suho. Sam ribo v soli pripravim na sledeč način. Predvsem mora biti sol precej groba.
Ribo očistim (luske in drobovina) in jo premažem z olivnim oljem. V trebušno odprtino vstavim vejico rožmarina in nekaj strokov česna.
Na dno pekača vsujem cca 3 – 4 cm debelo plast soli. Glede na velikost ribe vmešam sol in sneg od beljaka v maso, s katero je možno modelirati “oklep” okoli ribe, ki naj bo debel najmanj 1,5 cm. Med sol in beljak vmešam tudi nasekljan rožmarin in poper. Riba tako med pečenjem absorbira (razen kožica) toliko soli, kot jo potrebuje, zato je strah glede presoljenosti odveč. Riba se peče najmanj 60 min pri 150C. Ko je pečena enostavno razbijemo oklep in dober tek.

New Report

Close