RIBE v pečici
Krompir v kosih z olivnim oljem soljen in popran pečeš kakšne pol ure na 200 stopinj, nato dodaš čez filete, ki jih prej mariniraš (malo poglej za marinade, 1001 varianta), pečeš še kakih 10 min in tik pred koncem potreseš s peteršiljem in/ali česnom in/ali drobnjakom in/ali po želji …
Predlagam ti mogoče kakšno blanširano špinačo(če jo imate radi), lahko tudi ponudiš zraven kakšno omakico iz česna, majoneze, peteršilja. Skoraj obvezna pa je solata. Sedaj je na voljo že praktično vse iz domačega vrta. Da bo obrok bolj zdrav, ti predlagam da solate in omake narediš z olivnim oljem.
Si mogoče pomislila, da bi namesto krompirja naredila polento? Želim vam dober tek!
Joj, vidim, da pišete o somu … moja varianta je bolj za morske. Some lahko rahlo opečeš, jih namažes s kislo smetano zmešano z začimbami (lahko tudi hrenom) in zraven priloge po želji: pražen stročji fižol + pire iz krompirja in korenčka je na primer ena mal bolj izvirna, bolj simpl je pa kakšen kuskus.