Najdi forum

Pozdravljeni!
Glede na to, da priporočajo uživanje rib vsaj enkrat tedensko, me zanime, kako se jih da pripraviti brez maščobe – beri brez holesterola (in to v zimskem času, ko ni mogoče peči na žaru).
lep pozdrav
Meta

Jaz imam eno ploščo-nastavek, ki jo položiš na štedilnik nad plinski gorilnik, spodaj ima žleb, da odteka maščoba… skratka, isto kot žar.

Lahko pa jih tudi skuhaš na pari. Najlažje je, če imaš vok ali pa tako posodo, ki ima “sito”.

Maša

Na pari ali pa v pečici v foliji.Najboljše izpade losos, ki že sam vsebuje dovolj maščobe. Zaviješ ga v folijo in daš za cca 30 min v že segreto pečico.Enostavno in njami!

Jaz ribe vedno pečem v pekaču, ki ga obložim z peki papirjem – enostavno in lepo se zapečejo

Riba, ki tehta več kot kg je odlična v soli. Potrebuješ grobo sol, nanjo daš dobro osušeno nič začinjeno, nič marinirano ribo in jo dobro prekriješ s soljo (debelina obloge na vseh straneh vsaj 1 cm). Nato pečeš dokler ni sol kot oklep. Razbiješ in poješ ribo. Naraven, morski okus…

New Report

Close