Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ribice in akvarij

Ribice in akvarij

Kupili smo akvarij 5 l ( šestkotni)

Kupili bi kakšne majhne ribice,se katera spozna in lahko pove koliko ribic je primerno imeti v tem akvariju. Mi bi imeli 2-3 . Bi bilo to ok?

Misliš 5 ali 50-litrski ?

5 litrov vode je morda za pol ribice.

Malo se informiraj tukaj, predno nabaviš kakšno ribico.[/url]

http://members.fortunecity.com/zirle/akv/vna.htm

Ena bo dovolj.

reka se motiš.Obstajajo tudi mini ribice,ki jih naselimo v takšne akvarije in jih je lahko več

in katere so te mini ribice ??? Meni na pamet pade edino siamska bojna ribica ( samec ) pa še ta bi trpela po mojem … mogoče kozice, drugače pa raje rože notri posadi ( če je res 5 l ).
Itak je pa najboljš ko v take male akvarije ali pa bučke naselijo zlate ribice ( ki pa po pravilih potrebujejo vsaj 100 ali 200l akvarije ).

Vsak cm ribice zahteva 1 liter vode. Torej je tak akvarij dejansko samo za eno ribico. Moramo tudi vedeti, da so npr. male tropske ribice, ki bi lahko sodile v mali akvarij, praviloma jatne ribice, torej jih moramo kupiti vsaj 5.

hmmm ti govoriš o zlatih ribicah,jaz pa ne.

ja samo če je velik 5 l moraš potem odšteti še volumen ki ga zasedejo kamčki, eventuelno še kaka rastlina ali okras in potem dobiš ven 3-4 l vode ( mogoče ) to pa za nobeno ribico ni primerno ( še kozice naseliš v vsaj 10l akvarij no )

hmm ti pa si ena zmešana baba : ti govoriš o rastlinah,okrasu ,zlatih ribicah,jaz pa tega sploh ne omenjam. če ne poznaš odg. pojdi na drugi temo

no očitno se pa vseeno spoznam na akvarij malo bolje od tebe … ker če bi se spoznala bi vedela da v tak akvarij ribice ne sodijo … pojdi malo prebrat forum na akvazinu pa ti bo tako jasno …
drugače pa … veliko pove tvoja reakcija na moj odgovor o tebi … človek skuša pomagati, ker odgovor tebi ni všeč sem pa potem zmešana … no ja … pa naj bo po tvojem … sam o akvarijih imam pa vseeno mal več znanja ter predvsem več letne izkušnje ( pa ne z 5 litrskimi ) …. 🙂

Rioo,
ko se že tako spoznaš na ribice in akvarije, zakaj sploh postavljaš tako osnovno vprašanje (koliko ribic…)? To ve vsak akvarist.

reka,sem napisala da sem akvarist. Sem pa že našla katere in koliko,tako da hvala za prazen nič.

samo tukaj na mon-u dobiš odg.ki sploh ne sodijo k vprašanju.

lahko noč

ampak vaza. Akvarij je približek naravnega bivališča rib. Torej je notri življenje (rastline…), vzpostavljen biotop, urejeno filtriranje vode, osvetlitev…
Mislim kaj če bi ribo raje kat takoj ob pult treščla, bi vsaj hitro poginila, ne pa da se bo reva matrala 🙁
Pa psa imate tudi na 1m dolgi verigi?
Ja je treba že od malega prince pa princeske učit da se lahko za lastno zabavo izživljamo nad nemočnimi…

Jaz mam nekaj plastičnih od otrok, mogoče ti kaj prav pride pa še vode ti ne bo treba menjat.

ja,saj jih tudi učim-) toni akvarij.

če ti kaj ne paše ne morem pomagat.meni paše to je pomembno

Tebi paše, ribe bodo pa crkavale. Đizs kje si se ti našla, pol pa še pametuje.

ja seveda mi paše

pol pa se priporočam, ti lahko prodam nekaj crknjenih rib, si ne rabiš z akvarijem stroškov delat.

Ni treba hvala.
Ribe že plavajo

enjoy the moment, ne bo dolgo trajal.

Upam, da je tale tema samo počitniška pobalinska provokacija;)

če ti tako praviš

res, da je tale akvarij majhen, ampak nehajte že težit o tem, kaj bi bilo primerno in kaj ne. če bo vodo menjavala dovolj pogosto in skrbela za akvarij kot je treba, potem ne bo nobene panike. to vem iz lastnih izkušenj, ker nimamo vsi placa za 50 litrske kante-pa brez zamere. verjamem, da ji je tudi jasno, da v tak akvarij ne more strpat nekaj 10 rib, ampak več kot 1 bo pa že šla.

Vode sploh ne smeš kar tako menjavat, ampak moraš vzpostavit biotop. To je eno. Drugo, 50l kante so glih tko ena žalost, ne pa akvarij. Torej, res je, nimamo vsi znanja, časa, prostora, denarja za marsikaj, zato npr. tega nimamo. Al kako?

New Report

Close