RIBJE OLJE za otroke?
Spomnim se, ko sem bila še mulc, so mi doma vsak dan dajali žličko ribjega olja. Kasneje so prišli vsi hudo moderni preparati,ki so nadomestili to “surovo” zdravilo.
V času nove gripe, sem prebrala članke,ki so spodbujali k ponovnem uživanju tega zdravila.
Zanimivo je bilo, da so me v lekarni na vse možne načine prepričevali,da mi otrok tega ne bo spil. Vsak da mi spije eno žličko brez ene same težave.
Da so v ribjem olju težke kovine,po drugi strani pa naj jemo ribe in školjke čim bolj pogosto?!
Sama želim ponuditi otroku čim manj obdelano hrano in zato mi je to zdravilo tako všeč. Zanima me,koliko od vas sega po podobnih preparatih in katerih?
N
V prehrano bi bilo najbolje uvrščati obe vrsti (rastlinskega – ALK in živalskega izvora – EPK/DHK) omega-3 maščobnih kislin. Nekatere lastnosti imajo namreč skupne, nekatere pa so značilne samo za eno vrsto. Za zdaj še ni znano najboljše razmerje vnosa med ALK in EPK/DHK omega-3 maščobnimi kislinami. Zato je najbolje s prehrano uživati kombinacijo obeh vrst.
Kljub temu, da nekateri strokovnjaki govorijo, da vsebuje preveč težkih kovin, te isti strokovnjaki spodbujajo čim več rib in školjk v prehrani. Tako, da me ne prepričajo…
Uporabljam pa laneno olje za mazanje sina,ki ima atopični dermatitis in je vidno izboljšanje!
N
pozdravljeni, vidim da otroku dajete ribje olje, tudi moji ga uzivajo.
v ribjem olju ki ga dobite v lekarnah je res veliko tezkih kovin pesticidov …, vendar obstaja tudi visja kakovost olja ki ima 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dha in epa in je molekularno precisceno iz njega pa so odstanjene skoraj vse strupene snovi
kar se tice ala pa zal nase telo nima te moznosti da bi ga prdelalo v dolgovezno omega tri mastno kislino ki je potrebna nasim mozganom in telesu
lp