Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ribje olje za otroke

Ribje olje za otroke

Katero ribje olje dajete svojim otrokom? Na netu je malo morje različnih znamk….

Za tole pa že od mojega otroštva (pred 50 leti) nisem več slišala. Sem mislila, da so to že zdavnaj izkoreninjene navade…

a si iz lune padla dej avtorica skuliraj se. A ga je tvoja mama tudi tebi dajala. Najprej ga sama sprobi. Bogi otrok.

V današnjem času ni nobene potrebe več, da bi otroku dajala ribje olje, kot smo ga poznali včasih (čeprav vidim, da se še prodaja). Obstaja velika vrsta proizvodov, ki so v priročnejši in predvsem manj smrdljivi obliki. Jaz svojim otrokom v zimskem času, ko ni toliko sonca, dajem tole:

http://lekarna-soca.si/products/jamieson-vitamin-d-kapljice

dobijo vsak po eno kapljico na dan (flaška vsebuje 360 kapljic). en otrok ima tako flaško za eno leto, moji trije jo skurijo nekje v 4 mesecih. Tudi dosti ugodna varianta.

Ravno zaradi tega sprašujem, ker je tega v obliki tablet veliko. A si res mislila, da jim bom dala ribje olje v tekoči obliki. Boga ti in tvoja familija.

Ribje olje za otroke je še kako koristno. Priporočljivo je tudi za nosečnice in doječe matere, saj zadostijo potrebe po dveh glavnih vitaminih A in D ter omega3.
Vitamin A in D pozitivno vplivata na rast in razvoj otroka, omega3 ima dokazane učinke na možganske kapacitete.
Morda se komu praksa zdi zastarela, vendar je zopet močno obujena, saj sodobna z vitamini osiromašena hrana iz supermarketov, nezdrav življenski slog (večino časa se preživi v zaprtih prostorih) porajata marsikatere bolezni in težave, ki jih pred desetletji nismo poznali (posebej pa ne v tako velikem razmahu kot danes), Hiperkinetična motnja pri otrocih, pomanjkanje koncentracije, kratkotrajna pozornost, motorični nemir in še in še. Ravno s to prvinsko hrano naših prednikov pa si lahko zopet pomagamo.
Vendar pozor, ne posegajte po industrijsko predelanih, močno procesiranih in pregretih oljih. Ti nimajo tako koristnih učinkov na telo kot naravna, presna ribja olja, posebej olje jeter polenovke.
Za tiste, ki jih okus res zelo moti so kapsule lahko izhodna izbira v skrajnem primeru. Sicer pa se raje odločajte za olja v tekočini, ki so povsem naravna. Kar se okusov tiče, so kakovostna olja povsem prijetnega okusa in jih otroci brez težav sprejemajo. Sicer pa lahko olje ponudite tudi s koščkom črne čokolade ali žlico presnega medu.
Poiščite kakovostna olja.

haliborange children’s multivitamins

moji so radi lizali tebletke, so mislili, da so bomboni 🙂

New Report

Close