Najdi forum

ribji namaz

Zanima me, če ve kdo za kakšen preprost recept za ribji namaz, takšnega kot smo ga ponavadi jedli v osnovnih šolah? Se pravi ne pikanten, brez paprike ali kaj podobnega. Bil je čisto običajen namaz, blagega okusa in nadvse dober.

Če imate ideje, mi prosim napišite, Andreja

Glej, mi doma ga delamo tako:

2 x tunina konzerva (ca.180g)
1 kuhano jajce
malo popra (po želji in okusu)
malo olja (po želji)
žlička ali dve majoneze
pol žličke do žlička gorčice
slaniki (za okus)
po želji feferon

Vse skupaj pa zmeljemo v multipraktiku. Namaz je uporaben nekje dan do dva (lahko tudi tri, če ga imaš dobro zapakiranega), a pri nas nikoli ne ostane več kot dan, ker ga imamo vsi zelo radi (tudi jaz, ki sicer nisem preveč “ribji človek”).

Pa dober tek.

“šolski” namaz je bil narejen le iz sardel in masla, če se ne motim. Jaz imam dosti raje tunine…

Jaz vmešam v sestavine iz prejšnjega posta še malo skute, čisto malo drobno sesekljane čebule, česen, petršilj. Zelooo dobro.
Dober tek in lep dan!

mmmmm ribji namaz…. kak ste me razrajcale….če bo cajt, ga bom pa še jaz probal skup spocat…..če pa mi ne rata, bodo pa mačke vesele hehehe dober tek!

Meni se tudi zdi, da je bil “šolski” iz sardin v olju in navadne margarine (v kocki). To dvoje z paličnim zmiksaj in kvečjemu še malo soli. Nima kaj bit narobe.

Pozdravljeni!
Prav prijetno mi je in kar na smeh mi gre,ko berem o ribjem namazu.
Zanimivo,da ga ima tudi moja hci v najlepsem spominu iz solskih klopi in taborniskih let.Kuharica je bila ta glavna! Tudi sosolke so trdile,da je v soli najboljsa malica.Nikoli potem ji ni bil noben tako vsec,pa ceprav sem se trudila,da bi naredila boljsega iz bolj izbranih sestavin.
Res je bil iz sardel in masla ali margarine.
Naredite dober namaz in lep pozdrav babi

Naj se jaz pristavim mojo varianto:
sardele, Rama margarina, malo limonovega soka in po potrebi soli (pa ne prevec, ker so ze ribe slane).
Zelo podobno tistemu namazu iz sole, se ga tudi jaz spomnim kot zelo dobrega.
Pa dober tek in lep pozdrav.

Tuna (Rio Mare)
Žlica kisle smetane
Žlica tunine majoneze
Mala žlička masla
malo rožmarina
malo origana
Malo kisa (aceto balsamico)

Zmiksaš s paličnim mešalnikom

potem vmešaš drobno naribano trdo kuhano jajce

Njami, njami…

Nataša

krasno je tudi, če zmešaš slane filete in maslo. primerno je sicer bolj kot podloga za sendviče, vendar sem jaz vedno najraje imela kar samega na kruhu. NJAM!

Ali pa zmiksaš kar Rio mare tunino z zelenjavo. Ni potrebno nobenih dodatkov.

sardele v olju z limono, maslo, malo soli in popra, ter meni je ves čar v tem da ga
pregnetem z vilicami in ostanejo koščki malo večji. njami
lp

ena konzerva sardel v olju in majoneza po želji (mi jo damo kar dosti), pa dober tek

jaz ga delam takole:
malo masla
ena konzerva tune/skuše
žlica majoneze
žlica gorčice
žlica kisle smetane
malo popra
včasih dam tudi svež peteršilj

meni je zelo všeč :)

jaz ga delam takole

tunina konzerva
smetanov sirni namaz