Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ribolov na črno

Ribolov na črno

Karikiram. Še enkrat poudarjam, to je teoretično vprašanje.

Lovim ribe npr. na bajerju, ok recimo v reki, ker v bajer pač umetno mečejo ribe in imajo le nekaj dela s tem. Do mene stopi inšpektor in prosi za dovolilnico, ki je nimam.
Želi podatke, da bi napisal kazen. Jaz povem, da nimam dokumentov. Zahteva ime, priimek in ostale podatke. Jaz medtem pospravim palico, vabe in vse spakiram v torbo.

On nima pristojnosti, da me zadrži fizično, do prihoda modrih, ki imajo to pravico.

Zakaj bi torej kupovala dovolilnico?

Nimam odgovora. Zmotilo me je tole: …. in imajo le nekaj dela s tem….

Nimajo ravno malo dela s tem!

Če inšpektor nima pristojnosti v taki zadevi, bi jo po mojem mišljenju pač moral imeti.

Sicer se ne spoznam, a ne verjamem, da te inšpektor nima pravice zadržati do prihoda policistov. Že en varnostnik v trgovini te ima pravico zadržati do prihoda policistov.

NEKAJ ne pomeni malo.

Če mi pa lahko odstopiš nekaj sto evrov. Tam nekje 900, bom zelo zadovoljna, ker si ravno ogledujem novo palico in ostalo opremo.

Si predstavljaš npr. davčnega inšpektorja, ki te drži? Misliš, da okoljevarstveni te pa bo?
Ne sme te, ker nima pooblastil.

V primeru, da te dobim brez dovolilnice oz. brez, da si včlanjena v rd, ti kot čuvaj lahko zaplenim vso opremo (palico, vabe itd…) ter te zraven še denarno kazujem. Preberi si statut, ki ga je izdala ribiška zveza Slovenija.
Raje si kupi dovolilnico, ki te pride 15 € na dan, ali pa te obstoječi član bajerja vpiše kot gosta.

Lahko ti zapleniš my ass, če ti je jaz ne dam, se me ne smeš dotikati, ker se bom 8x zaletela v steno in rekla, da si me pretepel. Pa bomo videli, kdo bo imel večjo škodo.

maynapink – ne serji – ribiški čuvaj ima vso pravico te prijavit. Kako pa veš, da te nekdo na skrivaj ne poslika?
Sem ribička, članica RD, pa vem, kakšna so pravila. Brez dnevnice nimaš kaj lovit!
V bistvu ti pa sploh ne verjamem, da Ti loviš (čakaš) ribe. Morda krščene!

Naj slika, pa misliš, da bodo po medijih lovili bejbo, ki lovi ribe? Hahahaha
Brez skrbi, da lovim. Sicer je pri nas bolj revščina, če ne greš na čoln z električnim motorčkom. Temu vi rečete ribolov. 😉 V glavnem ne sme me prijeti, pa če se na glavo postaviš ti pa še on na trepalnice.
Krapi, somi in ostalo sranje me sploh ne zanima po teh zanikrnih jezerih in bajerjih.
Ščuke pa tudi ne rabim (ko si si že tako lepo ime nadela), ker ima preostre zobe, jaz pa navaden laks in ni ravno pametno.

Btw. Zdaj ne morem loviti, ker grem na morje. Definitivno bom postala slike od morskih in potem ilegalno ulovljenih v banana republiki, da boš videla kdo kaj ulovi.

Kot mulci smo raubšicali v nekih potokih, ki jih seveda ne izdam zaradi konkurence!
Ne, ne sedaj ne raubšicam! ☺☺☺

hehehe, sva midva z mojim tudi lovila na morju – sva imela vsak dan za kosilo kakšno ribo, pa še iz sosednjih prikolic sva jih povabila na porcijo.
Pa sploh vedela nisva, da je treba dovolilnico plačat. Policaji so naju dobili zadnji dan – grdo kazen bi morala plačati, ampak hrvatje so nama pogledali skoz prste (na Lošinju). Hvala jim, nekaj denarja sva si prišparala pri hrani!
Nastradali so pa tisti, ki so lovili na harpuno.
Najbolje je loviti tam, kjer ni nobene ceste ali steze v bližini, ker z motorjem se jim ne ljubi vozit po kamnih :))).
(Jaz zase ne rečem, da lovim ribe – ampak jih čakam) Kadar jih boš čakala – dober prijem in uživaj na morju!

Na morju smo bili s kolegi in ker je kolega strasten ribič, kako ne ko se mu pa baba menda goni z nekim konjušarjem, tam pa lahko da možgane na pašo,no ta kolega je ujel ugorja in ne bodi si ga len sta s sinom kateri je tudi ujel eno ribetino prikorakala na plažo !Kart jasno nista imela, kako le ča je pa še vedno vse naše….Mene je kar krivilo ker koliko je pa treba da tisti trenutek prikoraka mimo kak stric z neprijetnimi vprašanji, živeli smo pa jasno pri meni na vikendu, torej bi bil kontroli najbrž podvržen tudi moj košček miru

He, he, da te vidim!! Lovim na roke in zanko. Pa tko ene 100 kil me je na kupu!

hehehe, sva midva z mojim tudi lovila na morju – sva imela vsak dan za kosilo kakšno ribo, pa še iz sosednjih prikolic sva jih povabila na porcijo.
Pa sploh vedela nisva, da je treba dovolilnico plačat. Policaji so naju dobili zadnji dan – grdo kazen bi morala plačati, ampak hrvatje so nama pogledali skoz prste (na Lošinju). Hvala jim, nekaj denarja sva si prišparala pri hrani!
Nastradali so pa tisti, ki so lovili na harpuno.
Najbolje je loviti tam, kjer ni nobene ceste ali steze v bližini, ker z motorjem se jim ne ljubi vozit po kamnih :))).
(Jaz zase ne rečem, da lovim ribe – ampak jih čakam) Kadar jih boš čakala – dober prijem in uživaj na morju![/quote]

Na morju jih lahko loviš iz obale brez dovolilnice. Problem je v čolnu, tam je treba kupiti uro prej dovolilnico in tam se ne bi zafrkavala, ker te dobijo policisti in ne inšpektorji. :))) Kaj ste pa lovili? Midva na Hrvaškem večinoma ciplje in brancine. Je že bila kakšna orada, ampak to meni ni ljuba riba, pa sva jo izpustila, gof pa nama je utrgal laks, ker nisva planirala takšnega ulova. Ko sva pazila na otroke sva jim dala mali trnek in kruh, pa so s pomola lovili girice.

New Report

Close