ričet, kako??
No jaz ga pa delam v minutah. Vse kar gre v ričet (čebula, ječmen, korenje, fižol…) dam v ekonom lonec, ko to zavre, pokrijem lonec in kuham na zmernem ognju cca 20 min. Meso ali pa klobase pa skuham posebej.
Ko pritisk v loncu popusti ga odprem in dodam prej kuhamo meso, peteršilj in malo podmeta, to pa še 10 minut pustim da rahlo vre. Ričet je gotov v 45 minutah.
Ječmen namočim čez noč. Vodo nalijem do vrha lonca, ker potem še itak povre, dolivat pa ni preveč dobro, ker izgubi okus. Torej dam v lonec namočen ječmen, 2 lovorjeva lista, korenček, nakocke narezano prekajeno šunko, peteršilj(sveži). proti koncu še majaron, fižol, poper. Naredim prežganje iz pol čebule, 2 stroka česna in za noževo konico rdeče paprike, brez moke!
Vsi pravijo da je odličen!