Najdi forum

Ričet

Mi lahko poveste, ali se da vanj suha ali prekajena rebrca ali je to vseeno (ena so bila bolj roza, druga pa bolj temna). Zadnjič v trgovini nisem vedela, katera naj kupim, pa na koncu ni bilo nič.
Pa tako ga imam rada, imam recept od babice, a je žal že pokojna.

V ričet se daje izključno prekajeno meso. Ni pa nujno, da so to ravno rebrca. sam obožujem ričet in je najmanj 2x tedensko na mojem jedilniku.

Sama med prekajenimi in suhimi ne vidim posebne razlike, le v tem, da so ena temnejša, ponavadi bolj aromatična. Te imajo običajno zasebne mesarije in prekajajo še po “starem”. Drugače je pa tudi zelenjavni ričet dober, če pa manjka okus po prekajenem, se pa lahko dajo notri lahko prekajene kosti, katerih se drži še malo meska.

Hvala vsem, v soboto bo na programu.

Vsekakor prekajeno meso;najboljša so rebra. Od posameznika je odvisno;če ti paše,lahko daš tudi surova.

Prekajeno.

New Report

Close