Richard Chamberlein in Pesem ptic trnovk
Ja ptica trnovska se nabode na trn in ob umiranju poje gruli najlepšo pesem. Zato pesem ptic trnovk.
Sem mislila, da res obstaja ta ptica v Avstraliji in tam na tistih otočjih med Novo Zelandijo. Ker sem to prebrala zakaj pesem ptic trnovk.
Gospa zgoraj piše, da ne obstaja, da je legenda. Morda pa res.
legenda227, 28.12.2023 ob 17:32
Po stari keltski legendi obstaja ptica, ki vse življenje išče trnovo drevo. Ko najde najbolj oster in najdaljši trn, se nabode nanj in umirajoča zapoje trpečo, a najlepšo in hkrati edino pesem v vsem svojem življenju.
Mimogrede od te ameriški serij PESEM PTIC TRNOVK mi je bolša VRNITEV V PARADIŽ. Ampak samo prva sezona. Ker v drugi se vidi, da so kopirali ameriške žajfnice. Ameriške žajfnice pa so itak dno po kakovosti.
Kakorkoli, še vedno zmagajo latino ameriške telenovele. Več ali manj jih samo še BRAZILCI znajo delati, v MEHIKI in drugod so se čisto izpele in ne znajo niti ene dobre več posneti.
Če koga zanima o čemu govorim, naj pogleda “Dva svetova, ena ljubezen” (A traves do Tiempo) na HRT1. Ki je kakovostno narejena ZGODOVINSKA telenovela.
Po njej vrtijo neko špansko zgodovinsko telenovelo, a je katastrofalno slabša od brazilske, ki jo svetujem. Kdor pač ne zna, ne zna. In Španci ne znajo.
Pravzaprav nadaljevanko po mnogih letih gledam drugače, kot prvič. Razumem, da so na svetu ljudje, ki niso za družino in imajo drugačne cilje (cerkev, velika ambicioznost, vrhunski šport….) in za njih je ljubezen samo prehodna epizoda, po kateri sicer hrepenijo, a so drugi cilji močnejši. V bistvu je v nadaljevanki veliko žalosti in trpljenja, odrekanja in hrepenenja in mnogo ambicioznosti, nisem pa zasledila niti kančka pedofilije, razen grdih namigovanj prvotne lastnice Droghede. Pa še ta so bila očitna posledica ljubosumja.
Mah vsi tako častijo te stare ameriške serije zgolj zaradi nostalgije. Pozabljajo pa da danes posnamejo še dosti boljše romantične serije.
Primer tega so Brazilci s svojimi telenovelami. PESEM PTIC TRNOVK se ne more niti primerjati z marsikatero brazilsko telenovelo, ki so jo vrteli v zadnjih letih na hrvaški televiziji.
(No pri nas pa vrtijo samo turško sranje, za to pa priznam, da je mnogo slabše od Pesem ptic trnovk, razni Sulejmani Veličastni itd.)
Drugače gledam, 15.05.2014 ob 11:28
To serijo sem gledala, ko je prvič prišla na TV (v 80 letih) in zdaj s čisto drugačnim razmišljanjem.
Zakaj?
V tem času se je marsikaj spremenilo, začelo se je obsojati pedofilstvo in ravno to je pri tem filmu zelo očitno. Izkazalo se je tudi, da je glavni igralec homoseksualec.
Tako me je minilo gledat tako pokvarjen film, da o pohlepu Vatikana niti ne pišem.
Kaj menite ostale?
Isto mene, niti prvega dela nisem do konca.Pa śe tako pokvarjen glede dediśčine.
Kokoši anonimno, 29.12.2023 ob 17:07
Mah vsi tako častijo te stare ameriške serije zgolj zaradi nostalgije. Pozabljajo pa da danes posnamejo še dosti boljše romantične serije.
Primer tega so Brazilci s svojimi telenovelami. PESEM PTIC TRNOVK se ne more niti primerjati z marsikatero brazilsko telenovelo, ki so jo vrteli v zadnjih letih na hrvaški televiziji.
(No pri nas pa vrtijo samo turško sranje, za to pa priznam, da je mnogo slabše od Pesem ptic trnovk, razni Sulejmani Veličastni itd.)
Meni so vse tri omenjene zgodovinske serije všeč. o pesmi ptic trnovk samo najboljše. Z eno besedo rečeno, klasika! Suleman V. tudi ni slaba serija. 2 svetova, 1 ljubezen, ki jo predvajajo na hrt je zelo lepo posneta, kostumi so fantastični. Vse tri so zgleden primer zgodovinskih serij.